sundress sew-a-long-2015

Lacivert minnak puantiyeli kumaşımla ne yapsam ne yapsam derken, Burda'nın Mayıs sayısındaki çok çok bayıldğım parçalı elbiseyi bir daha denemeye karar verdim.
Bu kalıbı daha önce de dikmeyi denemiştim, ama yine çok bilmişliklerim yüzünden, hiç umduğum gibi birşey çıkaramamıştım ortaya. Önceki seansta ince tiril bir kumaş kullanmıştım, aslında çok güzel olma yolunda ilerliyordu. Fakat sırt kısmında olması gereken fermuarı (elimde o uzunlukta fermuar olmadığı için), kol altına geçirirsen, tüm planlar allak bullak olur. Fermuarı binbir çabayla taktıktan sonra (henüz gizli fermuar ayağımın olmadığı o karanlık dönemlerde geçiyor olay), elbisenin üst kısmının bol olduğu farkedilirse naapılır? Önce kendi kendimi ikna yoluna gittim: "çok da bol diil aslında, zaten yazlık elbise, ince kumaş, o kadar bolluk oluversin canııım" şeklinde. Tam ikna olur gibiydim ki bir arkadaş müdahale etti, sök sen o fermuarı, gerek yok zaten ona, direk daralt kol altlarını dedi. E tabi mecbur söktüm. Ama sonrasında bir türlü elim gitmedi daratma olayına. Bir de içinde astar yerine kullandığım pamuklu bi kumaş daha var, onu da sökmek gerekecek, e o kadar yapmışken askıları da içime simediydi, onları da yenilemek lazım, ooo hooo çok uzun iş. Bi ara yaparım diyerek köşeye attım ilk denememi.
Lacivert kumaşım diğerine göre kalınca bişey. Kumaş cinslerinden anlamıyorum ama pamuklu poplin gibi bişey sanırım diye düşünüyorum. Kumaşım yetsin diye baya bir çırpındım. Biye yapmaya yetmedi mesela. (Yeterdi aslında da bi sürü ek yeri olurdu.) O yüzden yaka ve kollar için pervaz yaptım. Ön parçaların ve arka parçaların kalıplarını ayrı ayrı birleştirdim, çizdim kestim, al sana pervaz :) yakaya pervazları takarken, dört adet askı parçasını da araya alıp diktim. Yani orjinal modelli tam olarak uygulamadım. Ne fırfırlar var, ne o tek parça askılar.
Bu elbiseye sundress sew-a-long etkinliği için başlamadım aslında, ama kestiğim günün ertesinde bu etkinliği görünce, neden olmasın dedim :)

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar