kokoş fareler


Instagramdan aldığım fareli penyemle sabahlık ve gecelik procem vardı. Önce sabahlık yapılmalıydı tabii ki de. Süper hızlı bir çalışmayla bir gün içinde biten sabahlığımla haftasonu kahve keyfi fotosu yayınlamak istemiştim ama o keyif halinden kendimi sıyırıp fotoğraf çekemedim bi türlü.

Uyduruk kaydırık bir dikiş işlemiydi, şöyle ki, kalıp kullanmadım :) pens mens hiçbişey yok :) büyük bir dikdörtgen ön ve arka, iki küçük dikdörtgen kollar, göz kararı yaka açıklığı bırakılarak birbirine dikilir (jarse iğnesi diye bir çeşit iğne almıştım, onu kullandım). Sonra hızlı bir prova ile ön parçalar V yaka şekline getirilir. Ardından beyaz hazır biye ile çerçevelenir. Bitti gittiii :)
Ama koton biye ve penye kumaş çok iyi anlaşamıyor birbiriyle, biraz ezişme büzüşme oldu bazı noktalarda ama hiiiç önemli değil, yıkanınca düzelir(!?) diye avuttum kendimi :))
Aaa, bi de biyeyi geçirirken çinden sipariş ettiğim biye ayağını kullandım ilk defa. Faydalı bi eser aslında, hiç toplu iğne falan kullanmadan cayır cayır diktim :) hazır biye haricinde kullanılabilir mi emin değilim, denemek lazım. Ama biraz sıkıntı yaratabilir diye düşünüyorum.

Fareli gecelik, mevsimi geçtiği için seneye yaza dikilecek.
Kış geliyor, penguenli picoşlarla Game of Thrones izleme zamanı şimdi :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar