bana ninja ninjaaaa dediler!!



Sen uğraş, didin, dik, giy, sonra çok bilmişin biri gelsin "ninja gibi olmuşsun" desin! Ne ninjası yaaa, Hobitim ben Hobit! Ninja dediğin yeşil ve kabuklu olur, pelerin bu kabuk mu! (ninja demek Teenage Mutant Ninja Turtles demek benim için, başka bi anlamı yok:)) Gerçek ninjalar ne bozuluyodur bunlara, şöhretimizi iki paralık ettiler diye :P )
Hobitten başka herşeye benzetildim zaten. Bordo berem ve eldivenlerimle gören biri de kırmızı başlıklı kız olmuşsun dedi :) Ninjadan iyidir tabii, de kırmızı başlıklı kızdan çok hazzetmem ben, neyse olsun ama, Donatellodan iyi görünüyor en azından :)) Bakalım kış boyunca başka neler çıkacak :)))
Kaşe dikmek çok kolay bu arada, hiç korktuğum gibi olmadı. Çok kalın olacak, dikerken zorlanacam, ütü tutmayacak falan diye baya tırsmıştım ama, çok hızlı bi şekilde kaşe kısmı dikildi. Gel gör ki astar beni mahvetti. Şu astar olayına nasıl bir pratik çözüm bulacam bilmiyorum. Kesmesi ayrı dert, dikmesi ayrı dert, kabana geçirmesi apayrı dert :(dışı iki günde bitti, içi 7 gün süründü resmen.
Aa, bi de ceplerle uğraştım baya bir süre. yapması değil de cesaretimi toplamam uzun sürdü :) İlk defa ilik cep yaptım. Tabi tam düzgün ve doğru yapamamışım. Şükroşum teyzoşum anlattı doğrusunu. Tela kullanmam lazımmış daha düzgün durması için. Yeni bir kabanımsı projem daha var, onda daha düzgün bir görüntü elde ediciim :))
Bir de kapşon kısmını elden geçirmem gerekiyor tekrar. Kapşonun dış kenarına ince bir dikiş çekmem gerekirmiş daha düzgün bir görüntü için. Şimdilik dikişsiz giyiyorum, ilerleyen günlerde gerekli müdahale yapılacaktır..
Bu pelerin için artan biraz kaşe kumaşım daha var, sıradaki büyük projem o olacak gibi..
Burda Pratik Dikiş dergisinin son sayısında dümdüz bir kabanımsı var. Artan kumaşla hedefim o. Ama elimdeki kaşe biraz ince. Soğuktan koruma kısmı sıkıntılı. Geçen gün internette alternatif astar fikirleri araştırken bir blog buldum: Kumasca. Peluş kullanmış içinde astar yerine. Hemen sordum, ve hızlıca da yanıt aldım. Şekli bozuyor mu, çekiyor mu falan diye. Atları tutturmamış. Kollarda da normal astar kullanmış. Sıkıntı olmamış. Mantıklı geldi, hemen peluş araştırmaya başladım ama bulamadım henüz:(
Aaa, bu arada nihayet fotoğraf makinemin uzaktan kumandasını buldum, yaşasıın! Taşınırken kaybolmasın diye eski makyaj çantasının içine atmışım. E tabii kullanılmayan çantanın içine atarsan debelenirsin böyle aylarca



Yorumlar

  1. Bu pelerin tam bir şaheser. İçi de dışı kadar güzel. Ayrıca cepler fevkalade başarılı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürlerrr :) Dışı seni içi beni yakar şekerim, o astar var ya o astar, aaah o astar diyorum, başka bişey demiyorum :)))
      Sana da dikeyim, ama astarsız :))))

      Sil
  2. Yaa hep soracagim yayinla tusuna bastiktan sonra farkediyorum sormadigimi:) ( buna erken bunamada deniyor bazi yorelerde:))
    Kursa gidiyormusun? Benim iki haftalik kurs hayatimda gosterdiler o cebi, bu kadar guzel dikememistim:) Seni bayagi basarili gordum ben:)
    Bu arada yine unutmadan: hobit olmussun kiz sen:))
    Kase en guzel dikilen cabuk forma giren kumaslardandir. Astar ta mumkun oldugunca satenimsi yada naylonumsu olanlardan uzak dur:) Insani canindan bezdirir cunku.Ben genelde coton kullaniyorum ust giyimlerde. Etekler icinde burada bir astar buldum. Turkiyede bulamadim ondan, onu kullaniyorum. Fotograf makinaninda markasini istesem? Cunku burada uzaktan kumandali makina bulmakta zorlaniyorum, benimkinin ayari bozuldu resimler flu cikiyor, yenilemem lazim.
    Ay bak kaban diyorduk degil mi? Cok basarili, bravo diyorum da baskada birsey demiyorum:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kursa gidemiyorum maalesef, haftaiçi zaman ayırmam mümkün değil, haftasonlarında da ayrı bir kurs mesaisi yapmak içimden gelmiyor, zaten tatil günleri ne olduğunu anlamadan geçip gidiyor:( dikiş bloglarını esnek saatli kurs şeklinde kullanıyorum ben de :)
      Benim astarlar hep saten, ondan bu kadar acı çekiyorum demek:(
      Fotoğraf makinem canon eos 400d. Kumandası da en dandik çin malı kumandalardan biri(markasını hatırlamıyorum, bilindik bişey diil, gittigidiyordan almıştım), ama hiç üzmüyor beni:)
      Hobit olmuşum di mi, oh en sonunda birinden duydum bunu :))

      Sil
  3. İlk resmi görse kızım kesin "Anne lütfen aynısından yap" derdi,bayıldım o resme. Pelerin çok güzel olmuş ve size de çok yakışmış. Cep dikişiniz çok iyi görünüyor, çok beğendim. Peluş astar oldukça kullanışlı oldu bizim için. Hazır giyim çocuk kabanlarını incelemenizi öneririm. Genelde peluş astar kullanmışlar, daha detaylı görme şansınız olur. Ben de Hobbit gördüm orada ;) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet bir hobit var orda :)
      Cep dikişinde tela kullansaydım daha güzel olacakmış:(
      O halde, yakın zamanda kızınızda da görelim bu pelerini, ona daha çok yakışır tabii ki de :)

      Sil
  4. Ellerine sağlık canım ilik cep nefis görünüyor çok güzel çalışmışsın.
    hazır kabanlarda da artık alt kenar dikişe girmiyor peluşlar için de geçerli ben iç astar da ince kaşe kumaşı da seviyorum ablam kız kardeşimize dikmişti seneler önce uzun yıllar giydi. Ankara'nın soğuğu için çok iyiydi. Sağlıkla giy.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Diğer kaban için peluş bulamadım henüz, dayanamayıp normal astarla tamamlayacam galiba:)

      Sil
  5. amaaannn bu yazıyı okuduğum çok iyi oldu kaşe kumaş denemeyi ben de çok istiyordum :) gerçekten çok başarılı, ellerine sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Bitmiş halini üzerinde görme şansına sahip olanlardan olduğum için diyorum ki harika bir çalışma, tertemiz işçilik, süper sonuç. ALKIŞ...

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Hobit Gökçe sen ne güzüel işler yapıyorsun öylee,bayıldım ,ellerine sağlık...Bir de o tablonun önünde oluyor ya fotolar ayrı bir bayıldım, Öyle severim ki Guernica tablosunu...Keyifle giy diyeceğim ama zaten çok keyifli görünüyorsun kardeeeşimmm :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok keyifle giyiyorum, eskitecegim parcalardan biri oldu bu da:)) Guernica'yi ben de çok severim, ama sadece duvarda da güzel :((( Umarım daha fazla yaklasmayiz, bu kadarıyla bile fazla ya, neyse:(...

      Sil
  8. Kylo Ren olmuşsun sen diycem çok kızacaksın değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahhhahhh, dark side diyosuuun :))
      Kızamadım ki, "kylo ren kim yaa" oldum önce, sonra baktım, aaa, force awakensss, ben izleyemedim ki daha onuuu :(( Ama tip güzel, filmi seyredeyim, belki severim bile kylo kardeşi, her kötünün bir iyi tarafı vardır elbet, di mi amaa ;)))

      Sil
    2. ahahhhahhh, dark side diyosuuun :))
      Kızamadım ki, "kylo ren kim yaa" oldum önce, sonra baktım, aaa, force awakensss, ben izleyemedim ki daha onuuu :(( Ama tip güzel, filmi seyredeyim, belki severim bile kylo kardeşi, her kötünün bir iyi tarafı vardır elbet, di mi amaa ;)))

      Sil
  9. Selam aleyküm, bizim hanım için uygun gorunuyor. Uygun rengi secip sizinle iletişime gececegiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haniminizla gorusuyorum konuyu, uygun buldugunuza sevindim, bursada detayli konusuruz konuyu;)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar