Bloğumun adını mı değiştirsem :)


Artık Singer'le bişey yapmıyorum çünkü :)
Dikiş makinemi yeniledim, Bindallı'yla neler diksem diyorum artık :)))
Yeni makinemle çok seviyoruz birbirmizi. Çok sessiz, çok hızlı, bi sürü dikiş deseni var, ve daha neler neler..
Singerle bişey yapmıyorum dedim ama, overloğum hala Singer. Çok sık kullanmıyorum ama, olsun, varlığı yeter :)
Bu arada bir sürü şey diktim.
Hiçbirini doğru düzgün fotoğraflayamadım.
...............................
diye yazmaya başlamışım yaklşaık bir ay önce...
Ve bugün bloğumun adını değiştirdim, ve bu postu yayınladım :)) Bloğun eski adı singerleneleryapsamdı, artık nelerdiksem :))
Çok şey var aklımda. Diktiğim de çok şey var ama fotoğraf konusu çok sıkıntılı benim için. Mesela taaaa 6 ay önceden hayalini kurduğum hobit pelerinim bitti ve iki gündür giyiyorum, ama eli yüzü düzgün tek bir fotoğraf çekemiyorum kendi kendime :( Evde tripodum da var ama maalasef fotoğraf makinemin uzaktan kumandası kayıp. Taşınırken biryere sıkıştırdım onu ama bir türlü bulamıyorum aylardır :( Cep telefonu ile kendini çekmek hem zorhem sonuçlar pek iyi olmuyor :( Tek kol havada falan :P
Bloğu kendime günlük olarak tutuyorum aslında, o yüzden foto işi o kadar da önemli diil.İlla ki o kumanda bulunacak, illa ki o pelerinle güzel bir fotom olacak, o zaman yayınlarım :)).

Şimdi gelelim yeni planlarıma.
Bursakumaspazarı'ndan sipariş ettiğim etek  dikmek için aldığım 3 parça kumaşım var.
Annem ve teyzem ikilisi üçünün modellerini de belirlediler.
Üç kumaş da kışlık..
Hmm bi saniye, o kumaşların fotoları mevcut, hemmen ekleyelim :))

  Bir tanesi bu. Bununla elbise yaparım diye düşünmüştüm ama biraz kaşındırır kol kısmı astarsız olursa. Bir de uzun kollu elbise modeli yok hiç kafamda. Teyzem, ceket dedi, ama ceketi de ben pek giymem. Ama bir opsiyon o. Diğer bir opsiyon da 6 ya da 8 parça etek. Diz hizasında. 8 parça daha güzel olurmuş diyorlar. Opsiyonu fazla olduğu için bu kumaşı en sona bıraktım...



Diğeri  bu siyah-gri-kremsi karışımı çizgili. Bundan dar etek yapıyorum, diz üstü ya da diz hizasında. Arkadan yırtmaçlı standart dar etek ilk alternatif. İkinci alternatif de, yine dar fakat önden düğmeli bir model. yırtmaç önce olacak bu durumda tabii. Önden düğmeli cepli bir model dikmiştim daha önce yazlık kalınca bir kumaştan. Cep falan koymayacağım bu sefer kesinlikle. Cepli ve dar olunca cepler pot duruyor, sevmiyorum. Aynı sıkıntı pantolonlarda da mevcut. Ben dikitğim pantolonların ille de üst kısmı otursun istiyorum, ama o zaman da cepler kendinden geçiyor:( Cepsiz pantolon da sevmiyorum. Neyse, bu konuya ayrı bir zaman çözüm arayacam. 
Sıradaki kumaş kalınca, kaban için de kullanılabilecek bir cins. Hatta şeytan diyor ki 1 metre daha iste, kaban dik kendine :)) (Ama şeytanı dinlemeyip, o kaban procesini, hobit pelerinimden artan parçalarla hayate geçireceğimmm:))))
Bununla da yandan yırtmaçlı dizin iki parmak altında biten dar etek dikecem. Uzun çizmelerle giyecekmişim, annem öyle dedi ;)

Ya şimdi düşündüm de, sözde tüm projeler netti bu kumaşlar için, annemle teyzem, hadi tamam tamaaam , herşeyi planladık diyip gitmişlerdi, niye karıştı benim kafam yine yaa, her kumaş için iki alternatifim var :( naaptım ben onlar gidince, o kumaşları gözümün önünden kaldırmalıydım yaaa :( büyük hata. bakıştıkça onlarla hayalimdeki şekiller değişiyor :)
Bu kumaşlarla birlikte bir adet de çizgili kumaşım vardı, o artık kumaş diil bir etek. Dar etek olarak planlandı, sonra kalın kemerli bol bir model olması istendi(bknz. anvelopumsu yazlık eteğim), en sonunda çanımsı darımsı yırtmaçsız bişey oldu çıktı. (onun da fotoğrafı yok tabii ki)

Sonuç olarak öncelikli dikilecek kumaşlarım bunlar. Ama tabi araya birkaç penye, birkaç picoş falan da sıkıştırılacak :)
Ve mümkünse bir süre hiiç kumaş alınmayacak...





Yorumlar

  1. Dikkatimi ceken konu etek boylari hayirlara vesile olavak gibi ne bu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kış modu sanırım :))))
      Yaza normale döner o boylar :)))

      Sil
  2. Ayyyy orda İpekiş kumaş gördüm harikasın kız sennn..Her yer uyduruk Çin malı kumaş dolu öyle canım sıkılıyor ki tamamen akrilik,uyduruk ama ucuz kumaş dolu ki...O ham ketenleri,yün kumaşları özlüyorum bazen ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mii, teyzem bu kumasa dokunur dokunmaz "aaa bu kumaş şahaneymiş demişti markayı görmeden:) usta terzidir kendisi:)) ama sakınılan göze çöp batarmış ya, çizgili ipekiş kumaşım nerdeyse zayii oluyordu, son dakika kurtardım:))

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar