Bitirdim öğretmeniiiim :)


Diktim diktim giydim bloğunun "Ekose Aşkınaaaa" başlıklı etkinliğine "nooolur beni de alııın" nidalarıyla katılmıştım ve bir oturuşta şipşak bir etek dikmiştim hatırlarsanız (bknz. etkinlik insanıyım ben). (Aman tanrım, şu özgüvene bak, şipşak dikivermişmiş, yirim ben kendimi, o ne özgüven o !! )
Ama tek parçayla yetinmeyecektim sözde. Mavili bir gömleklik ekosem vardı, hedefim ondan yakasız bir gömlek dikmekti, ama vakit bulamadım bir türlü. Hadi tamam tek parça kalayım bari derken, kendimi kaybedip yaptığım bir bursakumaspazarı alışverişinden çıkan kareli kumaşla etkinliğe ikinci parçayı yetiştirmeye karar verdim.
Kumaşı sipariş ederken aklımda sadece bir dar etek dikmek vardı. Fakat kargo paketini açıp kumaşı elime alır almaz annemin yıllar önce giydiği kloş etek geldi aklıma. Çok severdim o eteği, ona da çook yakışırdı. (annem öğretmen bu arada, ilkokulda aynı okuldaydık ve uzun çizmeleri ve kloş eteğiyle okul koridorlarında pek bi hoş olurdu kendisi, şimdi emekli, çok sık etek giymiyor ama hala çoook çok hoştur :))) Aklıma o kloş etek gelince, uzun giyemem ama kısası bana  uyar diye düşünmeye başladım. Fakat kumaşın sadece 70 santim oluşu tam daire bir eteği daha fazla düşünmeme izin vermedi :( olsun dedim, ha 360 derece, ha 180 derece, o kadarcık derece farkının lafı olmaz.. Serdim kumaşı, başladım düşünmeye.... Aslında düşünecek bişey yok, kumaşı ikiye katla, bel çevremin yarısı olacak şekilde bir oyuntu çiz (aslında bunu daha geometrik bi dille yazacaktım ama mevlüde sultan kızıyor :P :)) ) Peki niye düşünüyorum, çünküüü, pazen eteği dikerken hesapladığım çevre-yarıçap ikilisi, bana oldukça hatalı bir kesim yaptırmıştı, ve eteğin kenarından daraltmak zorunda kalmıştım. Bu sefer daraltmak zorunda kalmamak için, olması gerekenden daha küçük bir bel oyuğu kestim. Ama hesap tuttu mu, tabii ki hayır!! Bu çevre yarıçap ikilisi delirtecek beni, sanırım ben ilkokuldan beri, ya formülü ya da pi sayısını yanlış biliyorum!
Neyse ki bu seferki çember geçen seferki kadar büyük olmadı. Üçüncüde tutturacam herhalde..
2-3 santimetre fazlalığı öne arkaya minnak pensler atarak yokederim diye düşündüm. Oooh, oldu bu iş, düşünme faslını kapatıp dikime geçiyordum ki, ta taaaa, yeni bir probleeem!! Makası elimi aldığımdan beri beni kemiren "ben bişeyi eksik yapıyorum" hissinin kaynağını buldum!! Kemer kesmedim!! Üstelik kumaşı dibine kadar kullandığım için, kemere kullanacak parça kalmadı!! Kalan parçalar: 1 adet yarım daire, 2 adet üçgen! hadi bakalım bu parçalardan kemer yap! Tangram gibi oldu(ki pek de düşkünü değilimdir o oyunun!!) Dar etek olsa tamam, kemer yapmam, alakasız kumaştan pervaz yaparım olur biter. E ama yarım kloş etek de kemersiz olmaz ki! Düz siyah olsun kemeri falan desem, aynı dokuda kumaşım yok, pıffff...

Tam vazgeçmek üzereyken, (vazgeçmek derken, dar eteğe dönmek üzereyken), üçgen parçalarla gözgöze geldik. Masum masum duruyorlar orda, "bizi atacak mısııın, yazık bizeee" bakışıyla.. Hayır dedim, kıyar mıyım ben size, gelin bakayım, bi hipotenüsünüzün ölçüsünü alayım;) Veeee, bizim afacan üçgenler, tam da benim belime 1,5 cm'lik bir kemer çıkaracak kadar hipotenüs sahibiymişler. (Evet biliyorum, verevden kemer diil biye yapılır, ama naapiyim, vaz mı geçeyim, yazık diil mi yarım kloş olmak için yanıp tutuşan ekoseme :( ) Hem kemer de bir bakıma biye sayılır. Üç yanlış da bir doğruyu götürmeeezzz;)

Sonunda fermuarı takıp pensleri kapattım, denedim, tamamdır, tam istediğim gibi! Verev kemerimi itinayla diktim, ikinci dikişe geçmeden bir provaaa... Ama öf ama artık yaaa! Kemeri takınca beli dar geldi!! E ama artık bir akşam için bu kadar macera yeter diyip bıraktım.
Aynı günün sabahı, etkinlik sahibi öğretmenimizle sıkı pazarlıkla iki gün daha koparmışım, ertesi gün bu etek bitti bitti, bitmedi daha da almaz ben sınıfa:P
Ertesi gün, cumartesi olmasına rağmen sabahın köründe "ekosem nerdeeeee" diye uyanıp, daha kahvemi içmeden diktiğim kemerin bir kısmıyla birlikte ön pensleri de söküp, kemerimi mikemmel bi biçimde yeniden taktım yerine:P
Öğleden sonra anneme gittim, gitmişken eteğimin boyunu da o aldı, hatta kesti bile (ama şimdi ödevini annesine yaptıran öğrenci pozisyonuna düştüm gibi mi oldu?? Yok yok, öyle olmamıştır!!)
Akşama eve döner dönmez, etek uçlarına overlok dikişiyle tamamlayıp, telayla kıvırdım, veee, 30 Ocak 2015 saat 18:00 itibari ile ekose eteğim tamamlandı.
Ben bu eteği çok sevdim , sanırım annemin (yukarıda bahsettiğim) eteğini hatırlatmasıyla da  ilgili biraz :)))


Yorumlar

  1. Ellerine sağlık ekosenin de kloşun da tadını çıkar 20 li yaşlarda göbeğim çıkıyor diye giymedim hiç, içim de kalmıştı eski fotoğraflara bakıyorum şimdi 52 kilo da göbeği nasıl dertlendiysem:))))) şimdi göbeğe kavuştuk giy sıkıysa:))))))))
    Sağlıkla savura savura giy süper olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiim :)) Bugün tadını çıkarmaya çalıştım eteğimin ama ben değil rüzgar savuruyordu şansıma :))

      Sil
  2. kız Garfi,kaptın sen bu işi valla.Acayip şık olmuş,hemen bir tane de ben dikeyim dedim yani.Anacığım,müyendis kadının hali başka işte,analitik zekaaa,bir gıdım kumaşı boşa harcamadan eteği diker,hihihihi.Kız biz doktorlar severiz mühendisleri he.Özellikle Uludağ Tıplılar,çünküm,bizim zamanımızda kampüse giden belediye otobüsü,minübüs vs. toplu taşıma yoktu.Tıbbın dersleri de diğer fakültelerden çok geç biterdi.Şehire dönmeye araç bulamazdık da,ana yola inip otostop çekerdik.Durup bizi alanlar neredeyse hep mühendis çıkardı.Kafalarımız aynı çalışıyo ya,seviyoz birbirimizi,hihihihi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kemere parça ayırmayı unutan bir Garfiyim ben ama yaa, nasıl kaptım işi :))) Pazenden sonra bir de kloş etkinliği yaparsın belki, hıı ;)

      Sil
  3. Yakaladımmmm ödevi annene yaptırt sonra daa .....Şaka şaka tüm aileye okudum yazdıklarını ve ne güldük anlatımına ,çok tatlısın yaaa :))) Ve o bahsettiğin model uzun çizmelerle kloş etekler,üstte yakaları uzun gömleklerle ne güzeldir o kombinler,sanırım 70lerde modaydı,senin annenle aynı okulda olup anneni böyle hatırlaman nasıl da hoşuma gitti.o tarzı ben de çok seviyorum.Ben de parçaları birleştirme konusunda bayağı uzmanlaştım,tek kol çıkmıyor,kalan parçaları birleştiriyorum ve hiç de farkedilmiyor,farkedilse ne olacak kiii...İyi günlerde keyifle giy sen baya baya olmaya başladın,devam öyleyse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiim :))) En pis işi anneme yaptırdım üstelik, ayıp bana :P :) Yetmişlerde de moda mıydı bilmiyorum ama benim hatıralarım 80lerin sonları, anneme "eskitme o ayakkabıları, ben giyecem büyüyünce" diye tuttururdum, kadıncağız senelerce atamadı benim yüzümden iki üç tane ayakkabısını :)))

      Sil
  4. Canım benim çok güzel olmuş. Küçükken ayakkabıları giyme ,ben büyüyünce giyecem diye diretiyordun ,keşke giysiler için de direnseydin ,saklardim.Kutlarim seni başarılısin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anneciim teşekkür ederiiim :) Giysilere de direndim de çaktırmadan yokettin sen onları :)))

      Sil
    2. Şaduman hanımcığım,pek becerikli bu küçük hanım,maşallah :)

      Sil
  5. Cok guzel olmus ve haklisin kisasi senin yasina ve fizigine cok daha guzel yakismis. Gule gule giy.
    Matematiksel anlatacaktim ama Mevlude sultan kiziyor diyorsun ama sen daha hesaplamayi yapamamissin, bunu kapatmak icin beni kullaniyorsun:)) Nuray hocammmm kir bunu notunuuu, hem bak odevinin yarisini da annesine yaptirmis.
    Hem de, hem de iiii, seyyy, dur neydi yaa! hah tamam buldum, kucucuk kucucuk ucgen ekoselerden yardim almis. :)))
    Guzel gunlerde bol kahkahalar esliginde giy hayatim. Cok begendim (kiskanc arkadas moduna girip bende dikebilirim heran)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya niye ispiyonluyosun hemen, ben almıştım hocamın gönlünü, kanaat notu da vericek bana :))))) O üçgen ekoselerden yardım istemedim hem, gönüllü oldular onlar, noolur noolur bizi atma kullan diyee :P Çook teşekkür ederim, gün içinde yorumları okuyunca bol kahkahalı yaptım eteğin açılışını sayenizde :))

      Sil
  6. Kesinlikle herhangi bir kumaştan bende kloş denemeyi düşünüyordum ama malesef başka dikeceklerimden gelmiyor ki sıra :)
    Ben çok beğendim ekosenin renkleri süpermiş üzerine de çok yakışmış .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiiim:))) Bence araya kloşu almalısın, hızlı bitiyor çünkü, tabii benim gibi planlama hataları yapmadığın sürece :P Ayrıca, bu aralar instagramdaki bursakumaspazari bi sürü güzel ekoseler yayınladı, göz atmakta fayda var ;)

      Sil
    2. Yaaa Bursa kumaşı takipe almıştım ama artık bende görünmüyor dm. den yazdım yine tık yok bana link verebilirmisin kuzum.Evet kloşa hemen el atayım kalıpsız nasılsa :))

      Sil
    3. Sanırım o ulaşamadığın pazenleri aldığımız bursa.kumas. Benim dediğim diğeri, adresi şu: https://www.instagram.com/bursakumaspazari/ . Hatta bugün de yayınladılar birkaç ekose daha :))

      Sil
  7. Pıtırcık döktürmüşsün yine.Çok yakışmış üstelik.Helal sana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pelmaaa, tesekkur ederiiim. Kahvalti sirasi ne zaman sende? Ben de gelicem ;P

      Sil
    2. Pelmaaa, tesekkur ederiiim. Kahvalti sirasi ne zaman sende? Ben de gelicem ;P

      Sil
  8. Ayyy... çok güzel olmuş. Ben de bu fotoları görünce ilkokul yıllarıma döndüm. Benim de canım öğretmenim senin gibi zarif, ince bir bayandı. Onunda böyle ekose eteği ve uzun çizmeleri vardı. Allah rahmet eylesin :(

    Çooook ama çoook güzel olmuş. Bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay ben sana cevap yazmamışııım, ne ayıııp :( bahsetmiştin öğretmeninden evet, allah rahmet eylesin :(

      Sil
  9. Gülşen bubikoglu geldi benim de aklıma onun tarzını da çok severim.. yine çok güzel maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay evet, onun da öyle kloş etekli halleri vardı di mi, ben de çok severim onu :))

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar