mim şeysi ve yine bir etkinlik


​Sevgili Pazen Kraliçesi Sevda Hanım beni mimlemiş,:) İlk mimim, pek heyecanlıyım, görür görmez kabaca cevaplarımı yazdım, ama düzenleyip yayınlayamadım bir türlü. Bu ara yoğun ve yorgunum, enerjimi topladığım anlarda da bilgisayar başına oturmak yerine dikiş odamda takılıyorum. Funda Çağlayan, instagramda bluz etkinliği yapmıştı geçtiğimiz haftalarda. Ben de elimdeki siyah trikoyu nasıl değerlendirsem diye düşünüyordum o aralar. Funda Hanıma "ben de varım" demeden başladım bluzuma, hatta bitirdim iki kere giydim bile! Etkinliği de  bluzu da unuttum sonra da :) Neyse ki süre dolmadan yetiştim, Funda Hanım da sağolsun, kırmadı beni de dahil etti :) E hazır etkinliği var, fotoğrafı da var, niçün bir blog yazısı olmasın siyah bluzumun dedim,;)

Bu siyah triko kumaşı da Bursakumaspazari'ndan almıştım 1-2 ay önce. Aslında örme triko istiyordum ama ellerinden bu varmış o ara sadece. Orta kalınlıkta, çok fazla esnemeyen bir kumaş. Diktiğim model de Burda'nın 2014 Ekim sayısından. Aslında dergide görünen model çok farklı duruyor, benim hayalimdeki model de oydu. Kalıpta hiiç oynama yapmadım bu sefer üstelik. Peki benimki niye bambaşka duruyor??

Efenim, maceramız şöyle gelişti: Dergiden her zamanki gibi kalıbı çıkarmakla başladım işe. Sonra güzel güzel serdim kumaşımı, çizdim, kestim, her şey yolunda buraya kadar... Elimde bir ön parça, bir arka parça iki de kol var.. Ön ve arka parçayı omuzlardan birleştirme kısmında baya bi oyalandım. yakanın bir kısmı arka parçada ya, kafam karıştı.. üç beş kere iğneleyip iğneleyip söktüm :) En sonunda doğru yolu buldum nihayet, makineye çektim, . İşte tam bu sıralarda bir tuhaflık olduğunu fark etmeye başladım. Yanları da  birleştirince kol boşluğu minnacık kaldı!  E tamam, tini mini benim kollar, sıkıntı yok da, bu vakte kadar herhangi bir 36 beden kolunun bu kadar küçük olduğunu görmemiştim... dedimmm ve dank etti!  Ben standart alışkanlığımla, hiç bedene bakmadan, paftadaki en küçük çizgilerin üzerinden geçtim. Ve evett, bu kalıp 36'dan değil 34 bedenden başlıyormuş:(
Aslında kumaşım biraz esnek olsa sıkıntı olmayacak, tam istediğim gibi hafif dökümlü duracak. Elimde iki adet ince örme triko var, ilk fırsatta aynı bedeni o kumaşlardan biriyle denemeyi düşünüyorum..

Bluz maceram böyleydi, mim cevaplarım da şu şekilde:

1.Yakın çevrenizdeki insanlara blogunuzdan bahsediyor musunuz?
Özel olarak bloğumu saklama çabam yok ama herkese de bahsetme gereği duymuyorum. Yeri gelirse söylüyorum tabii de, özel bir duyuru yapmadım en yakınlarım hariç.

2.Neden blog yazıyorsunuz?
Hobilerimi dinlemekten yorulan en yakınlarımı kurtarmak için :) (o yakınlar kendilerini biliyor, yok valla ben değilim demesinler, biliyorum, sıkılıyordunuuuz:)) )Ben de ilgi alanım dışındaki olayları dinlerken belli bir sürenin sonunda bayılıyorum :) E insanları baydığımın da farkındayım. Bari dedim, yazayım da içimi boşaltayım, çevreye daha az zararım dokunsun :)

3.İlk yazınızla son yazınız arasında ne gibi farklar var?
Bilemiyorum, bana pek fark yokmuş gibi geliyor. Ama artık daha çok eğleniyorum yazarken, :)

4.Blog yazmak normal yaşantınıza neler kattı?
Blog yazmak vakit alan bir uğraş. Ama ortak hobilere sahip olduğum yeni insanlarla tanışmak, onların fikirlerini, beğenilerini, önerilerini almak çok mutlu ediyor beni. Ki bu da tesadüfen oldu aslında, kimsenin bloğumu takip edeceğini düşünmemiştim başta, kendi gelişimimi takip etmek için bir kayıt ortamı olarak kullanmaktı amacım. Bir de uzaktaki yakınlarımla diktiklerimi paylaşmak için.  Ama olay bambaşka bir boyuta geçti bir süre sonra :) Hiç tanımadığım yüzyüze gelmediğim bir sürü güzel insan girdi hayatıma :)

5.Yakın arkadaşlarınıza blog yazmalarını önerir misiniz?
Tabii ki, öneriyorum zaten, ama kimseyi ikna edemedim henüz :)

6.Hangi kaynaklardan ilham alıyorsunuz?
Bu soruyu blog için mi dikiş projelerim için mi cevaplamam lazım bilemedim:) Blog içinse, kendi dikiş maceralarımdan ilham alıyorum tabii ki :)) Dikiş projelerim içise, bir sürü ilham kaynağım var, pinterest, instagram, diğer dikiş bloğu sahipleri, burda dergileri, google görselleri bile, "acaba böyle birşey dikebilir miyim?" fikrini sokuyor kafama :))

7.Diğer blog sahipleri ile iyi iletişim kurabiliyor musunuz?
Ben iletişimimden memnunum da, iletiştiklerime sormak lazım benden memnunlar mı diye :)))

8.Rahatsız olduğunuz konular var mı?
Kendi bloğumla ilgili henüz aksi bir konuyla karşılaşmadım. Takip ettğim bloglarda rahatsız olduğum bir şey olduğunda(ve süreklilik kazandığında) da takibi bırakıyorum :)

Yorumlar

  1. Çok güzel olmuş Gökçe'ciğim siyah oluşundan asil bir duruşu var sana da çok yakışmış.

    YanıtlaSil
  2. Hahahhahaaaa ne guzel yaa, diktiklerimde hep ve tek sorun yasayan benmisim gibi hissederken ne guzel oldu gelmen :)) Kendime yandas buldum ya cok mutlu oldum:))
    34 bedene girmis, hihhh!!!:( KIskanmadim kiiiii:)))
    Ben seni okumaktan da iletis durumunda olmaktanda cok mutluyum:))
    Sen birak onlari, herdaim gel bana dok icini:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, sorun bizim işimiz, problem çözmeden dikişin keyfi çıkar mı, çıkmazzz :))
      Kıskanma tabi yaa, 34 bedenden çıkmak istiyordum ben, valla, iyi bişey diil, 36'ıma döndüm, pek mesuuudum bu aralar:))
      Dökerim sana ozaman içimi, ama başım şişti diye altyazı geçersen görürüm bak :))

      Sil
    2. Kiz bilirim o zayiflik hallerini bencede iyi degil. 33 yasima kadar 43 kiloydum. Ustume gore birsey bulamiyordum en siniri o oluyordu. (O zamanlar dikis dikmeyide bilmiyordum) Kilo almak icin attigim taklalari simdi vermek icin atiyorum o ayri:))
      Yok yok ne altyazi gecerim ne birsey. Bence sen altyazi gecersin; dokecek birseyim kalmadi sen hala dinliyorsun diye:))

      Sil
    3. Ohh sonunda halimden anlayan biri cikti:)))

      Sil
  3. Bluzunda ne derdin olduğunu Burda'dan koyduğun fotoğrafı görünce anladım. Aslında normalde hiç bir problem algılamamıştım. Ama yine de seninki çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim şekeriiim, hedefi tam tutturamadım ama, idare edicem bununla artık::))

      Sil
  4. Pıtırcık
    Mankeninin ismiyle ilgili yarışmaya katılmıştım.Şampiyon belli,ben'de, ikinciyi merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pelmacım, kurayı çekemedim, ailemizin noterine güvenmediniz, canlı yayın talep ettiniz, altyapı yetersizliğinden kura ertelendi maalesef:) Kahvaltıya gelecez ya sana heeepbirlikte, orda belli olur ikinci ;)))

      Sil
  5. Çok teşekkür ederim :)
    Kaslı kollar iyidir ama yaa, hiç şikayet etmeyin. Bana da büyük geliyor kollar, üstelik ben kol küçültmeyi de beceremiyorum, durumum daha vahim:)))

    YanıtlaSil
  6. Bluzu zaten instagramdada çok beğenmiştim size çok yakışmış. 1 nisanda bütün bluzları paylaşıcam. Mim cevaplarınızda çok samimi çok hoş. Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar