yaz üniformam



Mayıs ayında bir heves diktim, bir türlü giyemedim bu arkadaşı :( Haziranın sonunda, artık kar da yağsa giyiyorum diyip hem giydim, hem de yazısını yazıyorum :) 
Kalıp Eylül 2014 Burda'sının kapağındaki elbise. Aslında geçen sene niyetliydim bunu dikmeye. Ama uygun kumaş bulana kadar yaz bitti. İyi ki de bu seneye kalmış aslında. Bu arlar geçen yaz diktiğim bluzları giymeye başladım, her elime alışımda gözüme batıyor yalan yanlış dikişlerim :) Seviniyorum tabi buna, kendimi ne kadar geliştirdiğimi gözlerimle görmüş oluyorum :))
Bu elbiseyi de geçen sene dikseydim, yakası kimbilir nasıl olacaktı. Bir de tela mevzusu var tabi yakın zamana kadar hiiç sallamadığım. Bu elbisede de tüm pervazları telaladım. Yakası hiç beklemediğim kadar güzel oldu. "Aferim bana, aferim bana" diye diye açtım ilikleri. Mesela geçen yaz diksem bu ilikler de kimbilir nasıl olurdu. Eski makinem ilik konusunda çok başarılı değildi, e tabi ben de pek başarılı değildim o zamanlar , ikimiz biraraya gelince de iliklerin kaderi pek parlak olmazdı :))


Sıkıntısız bir dikiş etkinliği oldu benim için, tek maceralı kısım kollarıydı. Aslında böyle büzgülü falan değil orjinal model, ama büzmeden bırakınca o kadar saçma bir görüntü oldu ki, bir çözüm arayışına girmem gerekti. Komple kolu sökeyim dedim önce. Sonra kolun üst kısmından minik bir fiyonk koyuup büzeyim diye düşündüm. Sonra da en pratik bulduğum çözümü uyguladım: kola boydan boya bebe lastiği geçirdim (o incecik lastiklerin adı bebe lastiğidir di mi, yoksa bambaşka bişey mi, neyse, anladınız siz onu;) Kumaş biraz daha dökümlü olsaydı bu atraksiyona gerek kalmayabilirdi belki. 
Kumaşın cinsi tencel, Kumaş Fırsatı sitesinden aldım. Bence yaz için ideal. Hem içi görünmüyor, astara gerek yok, hem de dökümlü. İki farklı rengini almıştım bu kumaşın. Diğeriyle bol paça pantolon diktim, sonra söktüm, şu an sökük halde bekliyor, cezalı! Ondan artan 80-90 santimden de etek dikilecek, sırasını bekliyor.
Bu kalıbı geçen yaz çıkartmıştım, o yüzden üst kısım bir parça dar. Yakın zamanda aynı kalıbı tekrar kullanmayı düşünüyorum, puantiyeli siyah bir viskon aldım, bu elbisenin etek boyunun az daha kısa olan versiyonunu dikmeyi düşünüyorum. Acaba 36 beden kalıp mı çıkartsam yeniden, yoksa bu kalıbın dikiş payını biraz fazla tutarak mı kessem? Viskon esner m ki zamanla, ya da çeker mi ki yıkanınca ? 

Yorumlar

  1. Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Bu model benim de dikiş listemde uzun zamandır. Ben nedense hep kışlık kalın kumaş düşünmüştüm ama tencelle çok iyi olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiiim, sevindim beğenmenize :)) Aynı modeli viskonla da deneyecem yakında..

      Sil
  2. Viscon çekmez ama sarkar.Esneme yapmaz.Elbette ki hafifçe bollaşır ama esnemez.Yani boyuna,yani kumaş yoluna ,yani kumaşın metreyle kestirdiğimiz yönü boyunca sarkma yapabilir.Yanii,ben olsam 36 çalışıp,bol gelen yerleri üzerime oturturum.Ayarlı mankenin var ayol ne düşünüyorsun??Bu arada elbise şahane olmuş,aferin ,otur 100 verdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın, 36 yapmak lazım, da işte tekrar kalıp çıkarması var :) Üşenmiyim çıkarayım bari:( Çook teşekkür ederim tam not için :)))

      Sil
  3. Ben ne olacaksa dikmeden önce olsun diye bütün kumaşlarımı önceden yıkıyorum. Hem de dikip bitirdikten sonra, giyip kirlendiğinde hangi programda yıkayacaksam o programda yıkıyorum ki sonradan bir sürpriz gelişmesin :) Model de kurtarma çalışması da güzel olmuş. Sipariş alan ve kendisine terzi diyen pek çok dikişçiyi geçtiğinin ve bunu da çok çabuk bir sürede yaptığının farkındayım. Tebrik ediyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet en temizi dikmeden yıkamak, şimdi bu elbise yıkanınca noolcak diye de bi korku sardı, yaşayıp göriciiiz :))
      Ama nasıl bir şımardım ben şimdi bu yorumunuzla anlatamam :)) Yok yok, daha çook şey var öğrenmem gereken, şımarıp gevşemek yok :) Çok teşekkür ederim :))

      Sil
  4. Gökçe hem kumaşının rengi hemde seçtiğin kalıp harika güzell günlerde giyesin .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Aysel Hanımcımm, sevdim ben de bu kalıbı, alternatif renk ve desenler de deneyeceğim :))

      Sil
  5. 3! beden cikar,1,5 cm dikis payi ver. Iplik boyuna falanda dikkat etme, yamuk yumuk kes gitsin.:)) (Kesinlikle kiskanclik degil, son zamanlarda cok macerasiz geciyor dikislerin alisik degiliz, ondan yani:))
    Valla sahane isler cikarmaya basladin, dikislerin aldi basini gidiyor. Yaka cok guzel olmus, benden de 100. Otur cocuuummm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de tuhafıma gidiyordu bu kadar macerasız dikiş, taa ki düne kadar :) Şu düşük omuzlu elbiselerden ben de dikeyim, tatilde giyerim dedim, harika bir macera, korkunç bir elbise oldu :)) Yazayım bari o macerayı da bloğum şenlensin :)) Çoook teşekkür ederim, şımarıyorum bu tam notlarla :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar