Burda Ekim sayısına zamanla ısındım






Burda'nın Ekim sayısını çok coşkuyla karşılamamıştım aslında, ama Ekim'in ilk haftası bitmeden bir modeli diktim, iki modelin de kalıbını çıkardım :)










Bu kalıp bluz-tunik-elbise şeklinde üç farklı seçenekle verilmiş.
Kolaycacık kesilip dikiliyor, fakat daha da kolay olabilirdi.
Anlamsız bir biçimde, bluzun arkası dört ayrı parçadan oluşuyor. Hadi ortadaki dikişi anlarım da, üst ve alt olarak niye ikiye bölünmüş hiç anlam veremedim. Dikişe başlamadan bu anlamsızlığı farketseydim, tek parça keserdim ben bunu :))
Farkettiğimde arka üst ve arka alt kalıbı altalta koydum, birebir oturuyor, yani pensimsi bir yapı falan da oluşurmuyor arka parça. Arka orta dikiş, kumaş katında kesiecek kadar düz değil, ama bu kalıbı bir daha kullanırsam, onu da kumaş katında kesmeyi düşünüyorum.




Kumaş ince olduğu için kimi yerlerde diktikten sonra iki katı bir arada overlokladım, kimilerinde tek katı. Fotoğrafta da overlok ayarlarım var. Artık böyle kayıt tutacam, unutuyorum ayarlarımı çünkü, debeleniyorum sonra ben bunu nasıl yaptıydım diye..





Bluz için dergideki tarifte komple astar kullanmış, benim kumaşım tamamen şeffaf olmadığı için, ve de astar kesmeye üşendiğim için yakayı biyeledim.Astar kullanılmayan seçeneklerde de ön üst parçalardan ikişer tane kesmiş. Ona üşenmemiştim aslında ama kumaşım tamamen şeffaf olmasa da üst üste koyuldupunda alttaki desenler de belli oluyor gölge şeklinde. O yüzden bu yöntemi de tercih etmeyip biyede ısrar ettim. (biyem de kumaşım da arttı, ilkbahar için bir de kolsuz bluz dikecem aynı kumaştan:)) )





Önce arka parçaları birleştirdim. Ardından üst ön parçaları omuzlardan arka parçaya ekledim. Sonra da biyeyi geçirdim. İlk defa bluz bitmeden yakası bitmişti, normalde yakayı biyeleme işi baya bi sürünür benim elimde :))

Tüm bu işlemlerden önce de, ön alt parça ve alt kollardaki pileleri dikmiştim.





Üst kola pileli alt kolu dikerken, pilelerin yoğun olduğu tarafın önde durması gerektiğinin kesinlikle bilincindeydim, fakat nasıl becerdim bilmiyorum, yine yanlış dikmişim! Benim pileler kolun arkasında kaldı! Ve bunu farkettiğimde tabii ki çok geçti. Tek dikiş çekmiş olmsam üşenmez sökerdim ama overloğuda sökmeye çok üşendim. Hem bence bu hali daha makul, dirseklerin üzerine geldi tam pileler, Burda düzeltsin kalıbını :))





Bluz tamamen bittiğinde bu pilelerin dikili olması beni rahatsız etti ama. Belki ilerleyen günlerde sökebilirim o dikişleri. Kumaş desenli olduğu için sanırım sinir bozucu oldu, yaprak figürlerim kayboldu o dikişli yerlerde. Kumaş da dökümlü nasıl olsa, sökersem daha güzel durur tabii ya, bak ikna ettim kendimi, şimdi bu yazıyı burada bitiriyor, o pileleri sökmeye gidiyorum :))





Yorumlar

  1. Ayyy ben de sevmemiştim o sayıyı ama almıştım şimdi bluza bakıyorum da vayyy diyorum :)) Ellerine sağlık. Evet arka ortayı kumaş katı kesmek mantıklıymış ya da hiç olmadı dikişli de olabilirdi. Sevdim ben bu modeli ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kasım sayısının önizlemesine de pek ısınmadım, bakalım ondan neler çıkacak:))Teşekkür ederim, sevindim beğenmene :) Arkanın 4 parça oluşuna benzer bir tuhaflık kalıbını çıkardığım diğer modelde de var, parça sayısı kotaları falan var herhalde :))

      Sil
  2. Çok güzel olmuş işte bu yüzden her sayıyı alıyorum. hiç bir şey yok dedigim dergiden böyle harika modeller çıkabiliyor....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynıyım, her ay "yok bu ayki modeller var zaten bende" diyip almamaya niyetleniyorum, sonra dayanamıyorum:)) Bu yılın başlarındaki (sanırım mart) bir dergiyi almadım mesela inat edip, ama çok pişmanımm:(
      Çok teşekkür ederim :))

      Sil
  3. Nasıl güzel olmuş,size de çok yakışmış,belki çok parçalı uğraştırmış ama sonuca bayıldım,ellerinize sağlık,keyifle giyin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için :)))
      Birdahaki sefer daha az parçayla daha az uğraşıcam ;))

      Sil
  4. Arkayı eziyet olsun diye dörde bölmüş olabilirler . Overlok makina ayarlarını kaydetmek iyi fikir, kumaş değişince yeniden ayar tutturmakta bende sıkıntı yaşıyorum .
    Bluzun şıklığı kadar hareketli resimde ilgi çekici . Nereden bulursunuz bu fikirleri kuzum ,bizi de anlat nasıl yaptığını.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi, tek parça da olur ama, o kadar da kolay olmamalı diyerek bölmüşler:))) Teşekkür ederim :)
      Google Fotoğraflar uygulamasını kullanıyorum ben, hem bilgisayar hem telefonda. Orada sakladığın resimlerden hareketli resim oluşturmak çok kolay. Şu adreste açıklaması var: https://support.google.com/photos/answer/6128862?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=tr , bir deneyin, olmazsa mail atın bana, daha detaylı anlatırım :)

      Sil
  5. Merhaba,
    Ben de Ekim sayısına ısınamayanlardanım ama gene de alıyorum. Bu arada bluzunuz çok güzel olmuş, ellerinize salık.
    Sevgilerle....
    www.neclasolen.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Necla Hanım :) Kasım sayısını da almasam diye düşünüyorum ama dayanamayacam sanırım :))

      Sil
  6. Gökçe ne güzel kumaşlar bulup onlara uyacak modeller seçiyorsun kalıp hakkında detay vermen hoşuma gitti çok sağolasın sağlıcakla giy bluzunu çok yakışmış ve güzell olmuş canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiim, kalıp bilgisini artık sürekli paylaşmayı düşünüyorum ;)

      Sil
  7. Gökçe nedense ben sevememiştim bu sayıyı almadım da ,ama senin yayından sonra gitti aldım ,bulunsun dedim ,bazen sonradan çok pişman oluyorum almadığıma... Ellerine sağlık çokk güzel olmuş,yine dikkatimi çekmemişti ama yine sende hoşuma gittiii :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulunsun tabii di mi, Kasım'ı da almak lazım di mi :)
      Çok sevindim beğenmene :))

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar