çıtır biyeli keten ceket


Sıcaaak yaz günlerinde diktiklerimden biri bu keten ceket. Aslında hedefim daha montumsu birşeydi, ama daha ciddiyetli bir ceket çıktı ortaya. Ceketin astarı falan olmayınca, bir de herhangi bir terslik başıma gelmeyince, hızlı ve düzgün bir biçimde bitti...



Ceplerindeki biyemsileri kullanmak gibi bir niyetim yoktu aslında, (teknik adını bilmiyorum/hatırlamıyorum o biyemsilerin, içinden kalın ip geçirilen biye işte:))) ).Ama ceket o kadar soluk, o kadar neşesiz oldu ki, bu renk bir ketene hiç yakıştıramadım o neşesizliği. "Bu cekete neşeyi düğme ve biye katar"  diye düşündüm. Hatta keşke daha önce düşünseymişim, yakasına, kollarına , pervazla birleşim yerine falan da biye yapabilirmişim.





Biyeleri yapmadan önce düğmeleri kapladım. Kullandığım çıtır poplini ne kadar sevdiğimden, diktiğim bluzden artan en ufak parçaları bile atmaya kıyamadığımdan bahsetmiş miydim  önceki yazılarda bilmiyorum. Ama iyi ki o minnak parçaları bile saklamışım :) Pazardan çoook ucuza aldığım bir seri düğmeyi kapladım o minnak parçalarla. "Sakla samanı" olayını abarttığım oluyor evet, ama bak işte, böyle de işe yarıyor o samanlar;)







İlk hedefim üstlere de cep koymak, cep kapaklarına da düğme dikmekti, hatta hazırladım bile cepleri de daha küçük boy düğmeleri de, ama çok abartılı durdu. Ben de sadece alt ceplerle yetindim.



Bu kalıptan çok hoşlanmadım. Dediğim gibi, aklımda daha spor, biraz daha üzerime oturan bir ceket vardı. Ama tabii yine de paylaşayım kalıp bilgisini: Burda 2004 Ekim sayısı, 112 numaralı model.

Yorumlar

  1. Ufacık detay ne güzellikler katıyor... Çok beğendim... Güle güle kullanın... Daha oturan model olsaydı o cepleri kullanamayabilirdiniz... Niyetler uğraştırmış olabilir ama sonuç değer emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Biyeler demek istemiştim niyetler diye çıkmış:))) ah şu kılavye :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Şebnem Hanım :))
      Evet haklısınız, oturan model olsaydı cepler olmazdı.
      Sevindim beğenmenize :))

      Sil
  3. Gökçe çıtır biyeler hoş olmuş,kalıbı niye beğenmedin spor bir kesimi var üzerinde nasıl duruyor bilmiyorum ama benim hoşuma gitti çok emek vermişin ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında kalıbı beğenmedim diyip haksızlık etmemem lazım, aklımdaki model bu değildi sadece:) Üstümde daha güzel duruyor ama bir türlü giyip fotoğraflayamadım kendimi :))
      Çook sevindim beğenmene, teşekkürler :)))

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar