yine ekim ayı burdası, yanında bir parça da kasım :)




Burda Ekim sayısından diktiğim 3 kalıptan biri de bu kazak.


Ama çoook bol geldi. Bu daraltılmış hali..

Önceki sonrası fotoğrafı çekmek aklıma gelmedi, öyle yapsam daha anlamlı olurdu tabii.

Biraz daha tok bir kumaşla dikilseydi belki bi derece daha iyi dururdu.

Ama yok yok, kollar özellikle çok geniş. Kalıbı çıkarttığımda tahmin etmiştim aslında kolların fazla geniş duracağını, ama nasıl olsa daraltmak kolay olur diyerek, hiç oynamadan diktim önce.


Overlokla iç dikişleri yaklaşık 10 dakika sürdü. Kesimi de çok hızlı. Aslında en uzun süren kısmı kalıp çıkartma aşamasıydı sanırım :))

Eğer beden büyük gelmeseydi, toplam 1 saatlik bir proje olacaktı kendisi. Fakat bol gelince, daraltmak içimden gelmedi, katladım koydum bir köşeye.


Bir iki gün sonra aklıma geldi, çıkarıp üzerimde ölçüleri yeniledim. Kol altından en az 6 santimetre daralttım. Yakasına kendinden biyesini geçirdim(yine overlok kullandım.)


Kollara da kendinden lastik yaptım ama overlokla beceremedim, parçalar küçük olduğundan, dikiş makinesi esnek dikişiyle yaptım. Etekte de esnek dikiş, ve bitti..


Kalıbı tekrar kullanabilmek için, kağıt üzerine de geçireceğim daraltma ölçülerimi. Bu tarz kolları seviyorum çünkü. Özellikle pijama dikmek için aldığım penyelerimde kullanılabilir bir kalıp.


Altındaki dar pantolon da Burda Kasım sayısından. 

Dalgıç kumaş nedir acaba diye merak edip aldığım parça kumaşlardan birini kullandım. Çok esnek bir kumaş olduğundan modelde sol yandaki gizli fermuarı iptal ettim. Kalıp 36'dan başlıyor fakat bana bol geldi. Belki de kullandığım kumaş çok esnek olduğundan öyle geldi. Ama yanlardan 4er santim(2 ön 2 arka) neredeyse daralttım.. 

Kemerini daha da dar kestim ki lastik geçirmeden lastikmiş gibi dursun. Kolay dikilen ama kış sezonunda bol bol giyebileceğim bir taytım oldu;)

Kalıp bilgisi:
kazak: Burda 2016 Ekim sayısı 114 numaralı model

pantolon: Burda 2016 Kasım sayısı 127 numaralı model





Yorumlar

  1. Çok başarılı enfes ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Güle güle giy Gökçe. Şu overlok ne güzel bir şey di mi...Ben bakıp iç geçiriyorum sadece.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Özgee :)) Overlok iyi bişey ama şimdiki aklım olsa azıcık daha sabredip daha gelişmiş bir model alırdım, benimki en basit ve ucuzu ve çok nazlı :(

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar