biri bizi gözetliyor kumaşımla #wardrobebuilder etkinliği




Biri bizi gözetliyor kumaşımla #wardrobebuilder etkinliğine başladım.
The Petite Passions bloğunun evsahipliği yaptığı bir etkinlik olan #wardrobebuilder project etkinliğinde, her ay dolabımızda olması gereken temel giysilerden birini dikiyoruz. Kalıp sınırlaması yok.
27 Ocak Cuma günü keşfettiğim etkinliğe ilk parçayı yetiştirebilmek için mevcut kalıplarımdan birini kullandım. Takip edenler hatırlamıştır kalıbı:) Burda’nın pek bereketli bir sayısı olan Ekim sayısındaki 114 numaralı kazak modeli. Kumaşım ise penye stoklarımın arasından ‘hadi, hadi daha sıramız gelmedi miii’ bakışlarıyla sürekli beni taciz eden iki iplik penye.
E tabi tahmin edileceği üzere, bu arkadaşları evde bana eşlik etmeleri için diktim. Evde giyebileceğim uzun kollu ve sıcak tutacak kıyafet stoğumu arttırmam gerektiğine karar verdim. Bu sene daha mı soğuk geçiyor ne?
Cumartesi günü erkenden işe koyulup, bir çırpıda kestiğim kumaşımı, aynı hızla overloklayarak kazağın kabasını ortaya çıkardım. Bu arada nazar değdirmek istemiyorum ama, overloğumla şahane anlaşıyoruz. İlk zamanlar onu cezalandırıp masanın altında bekletmem işe yaradı sanırım;) Ama sanırım haksızlık etmişim kendisine. İğne ve iplik uyumu ile birlikte kumaş tipine göre gerginlik ayarlarını ve esnetme derecesini ayarlamak, aramızdaki buzları eritti:)
Bu kalıbı daha önce kullandığımda daraltmıştım, ama bu sefer kumaş kalın olduğundan belki gerek kalmaz diye düşünerek, önce standart haliyle birleştirdim. İyi ki öyle yapmışım, çünkü bir öncekine kıyasla daha az daralttım bunu. Ama daraltma işlemine geçmeden önce, ertesi güne kadar minnak bi, mola verdim. İçime sinmedi çünkü ortaya çıkan, neden olduğunu anlayamadım ama bişey eksikmiş gibime geldi. Biraz mola vermenin bana iyi geldiği kesin, kırmızı biyeler o mola sırasında aklıma geldi çünkü :)
Kırmızı biyeler aklıma geldi ama hazırda kırmızı penyem yok:( Çoook eskiden, overloğumu ilk aldığımda deneme yapmak için aldığım bir kırmızı penye vardı ama, onu kesip manasız bir hırkamsı, yeleğimsi bişey yapmaya çalıştığımı hatırlıyorum. Parça artmış mıdır diye artık kumaşlarımın olduğu yığına daldım. Aman da aman, ne parçalar varmış orda. Niye saklıyorum ben bunları, atayım bari diye bir kısmını ayırdım, fakat sonra instagramda Mevlüde’nin kayıp parçalarını okuyunca tırstım, vazgeçtim atmaktan. Fazla parça kumaş göz çıkarmaz, çıkarmamalı, lütfen yani…
Kumaş yığınından kırmızıdan artan parça değil, bahsi geçen anlamsız hırkanın kendisi çıktı :) Ve anında parçalanıp biye haline getirildi!
E tabi normal insan naapar, kolları bedenden ayırıp öyle biyeler di mi? Ama ben normal diil tembel insanım;) o kadar dikiş sökülür mü ? Tabii ki sökülmez, biyenin açık iki ucu dikişlerin üzerinde getirilerek üzerinden mümkün olduğunca birleşim noktasına yakın bir dikiş geçilir. Ardından, ters çevrilip, biyenin makul bir miktarı dışarıda kalacak şekilde bir dikiş daha geçilir, ve ta taaam, biyeler hazır.
Biyeledikten sonra da kol altlarından 3-3,5 santimetre kadar içeri aldım. Ama aşağı kadar daraltmadım, sadece kol altından 10 cm kadar sonra sıfırlanacak şekilde daralttım. Sonuç idare eder gibi ama bu kalıbımı tekrar kullanacağımı sanmıyorum. Yaka kısmını sevmedim çünkü, daha yuvarlak yakalı bir reglan kollu kalıp bulmak istiyorum.

E kol birleşimlerini biyeledikten sonra yaka kol ve etek ucunu kırmızısız bırakamazdım, hemen onları da renklendirdim. Yaka kol ve etek ucu biyelerini overlokla diktim. Ama ütüledikten sonra bile sabit duramadılar, ben de üzerinden dikiş geçmeye karar verdim. Ve bir süredir denemek istediğim gizli dikiş ayağı ile biye dikimini denedim. Süper pratik bir uygulama. O ayağı aldığım için çok pişman olmuştum aslında, hiç kullanılmadı çünkü bugüne kadar. Meğer alternatif kullanım alanını bekliyormuş! Hemen kendisini sık kullanılan ayaklar kutusuna yerleştirdim :)

Biyelerin üst dikişleri de bittikten sonra fotoğraflamak için hemen giydim, sonra da çıkarmadım :)) Kış bitene kadar birileri beni sık sık gözetleyecek;)

Kalıp bilgisi: Burda 2016/10 114 numaralı model


















Yorumlar

  1. Biyeleri iyi ki koymuşsun. Azıcık olsun kırmızı olsun :) Güle güle giy Gökçe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi, kırmızısız aslaa :))
      Çok teşekkür ederim:) Etkinliğe senin de katılmana da çok sevindim ayrıca:))

      Sil
  2. Sanki azicik macerali gecmis gibi geldi bana, yavas yavas olaysiz dikislermi geliyor ne? :))
    Aman sakin atma parcalari kesin ise yararlar, ah benim kabanin basina gelenleri bir bilsen, taci direkt geri verirsin:))
    Kirmizi biyeler sahane hava katmis, ama ben o ayaga bayildim mi ne?:) Guzel gunlerde kullan hayatim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya evet di mi, bi öyle gibi geldi bana da ama, böyle diyince de bir anda tersine dönebiliyor :)) O yüzden, dilimizi ısırarak devam edelim :))
      Anlat hadi sen de kaban maceranı, kolayına vermem ben o tacı merak etmee :))
      O ayak her eve lazım valla, kıymetini bilememişim aylardır(hatta yıllardır) ;)

      Sil
  3. Ahahahaha,bir sefer de oturdum,diktim,kalktım diyecek misin acaba??Yok,öyle olsa zaten için rahat etmez senin,kolay iş sevmiyorsun sen.Demiştim,gene diyorum,çoook usta olacaksın sen çok.Maşallah prensesime,pek beğendim,çok özendim.Overlokla dikmenin zevki nasıl da başka değil mi.Parçalarını sakın atma ha,sen kullanmasan bir dikiş severe verirsin.Bizim için mendil kadar kumaş bile en güzel hediye değil mi Garficiğim.Kız aferin sana be,aferin,hem akıllı,hem çalışkan hem maharetli.Hemen kendine bir nazar boncuğu yastığı dik bakiim.

    YanıtlaSil
  4. :)) Ama yok valla , kolay sevmiyor değilim kesinlikle de, denk gelmiyor, sürekli bir planlama hatası var projelerimde :))) Overlok konusuna katılıyorum, bu dandik overlokla bile zevkli olmaya başladı dikiş, daha kalitelisini aldığımda seri üretime geçicem :)) Parçaları atmamak için düzene sokmam lazım onları, bir haftasonu dikiş dikmek yerine dikiş odasını düzenlemeyi planlıyorum. Oy oy, nasıl da şımarırım ama ben şimdi, yapma bunu bak, havaya giriyorum:)) Çoook teşekkür ederim, öperim :*

    YanıtlaSil
  5. Sakın parçaları atmak yok birseylere ait değilse bile bak biye yapımında kullanılabilir mesela ;)) İyi ki o kırmızı hırka varmış gerçekten renk gelmiş. Ayrıca kumaşın ismine bayıldım :)) Sanırım den anlaşamadığın makina ve parçalarıyla daha sonra bir bütün oluşturuyorsun. Güzel günlerde kullan :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atmıyorum ama nasıl bir dert bana şimdi o yığını düzenlemek, bakalım, yarın dikiş dikmeyip odayı düzenleme planım var ama, hadi hayırlısı :))
      Evet yaa, sadece makinayla diil herşeyde böyle bu, geç ısınıyorum, soğuk muyum ne :)))
      Çok teşekkür ederim :))

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar