iki adet gömlek elbise (#wardrobebuilder ve #sewtogetherforsummer için)


 Etkinlikten etkinliğe koşuyorum yine. Ama artık bir süre mevcutlarla idare etmeyi düşünüyorum.

Kendimi özellikle #sewprecious etkinliğine adayıp, kumaş stoğumu eritme hedefindeyim :) #sewprecious etkinliğinin hedefi, uzun süredir birlikte olduğumuz, göz göze gelip, sevip okşayıp, kesmeye kıyamadığımız, kumaşlarımızı kullanmak.

O kadar çok kumaşım var ki kıyamadığım, kıysam da dikmeye sıra gelmeyen, o yüzden bu etkinlik benim ilacım olur diye düşündüm. Fakat katılalı 1 ay oldu neredeyse, ben en az 3 seans kumaş alışverişi yaptım!! Geçen gün kumaş dolabımı düzenlemeye çalıştığımda olayın çığrından çıkmak üzere olduğunu farkettim. Bu defa çok kararlıyım, o stok eriyeceeeek!!

#pazenlerefısıldayankadınlar etkinliğinin peşisıra , Gonca bu sefer de fisto, dantel, şifon içerikli #baharkokulugiysiler etkinliğini başlattı. Tam da yeni iki parça fisto kumaş almışım, kaçırır mıyım, asssla :)






Bir de yine Instagram'da #sewtogetherforsummer isimli, gömlek-elbise formatında herhangi bir kalıp kullanmanın serbest olduğu bir etkinlik daha buldum. Ona da atladım. Ama bi sorun bi niye atladım;) Çünkü bütün sene sürecek olan #wardrobebuilder projesinin Nisan ayı konusu "Elbiseler".  Yani bir taşla iki kuş vururum ben dedim, ve de vurdum :) Hatta fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere ikinci elbiseyi de diktim. Oldu mu sana üç kuş :))






Aslında ikinci elbise, yani puanlı olan zaten dikili sayılırdı. Geçen sene Bu viskon kumaşı pek severek alıp, ne yapmalı, ne yapmalı diye uzun uzun düşünüp, yeni bir kalıp yerine zaten daha önce kullandığım, huyunu suyunu bildiğim, Eylül 2014 sayısının kapağındaki modeli yapmaya karar vermiştim. Dikmeye başladım, Ve neredeyse tamamladım. Ama sonuçtan hiç memnun kalmadım. Öncelikle viskon çok sarktı, etek ve üstün birleşim yeri bi tuhaf , tam düzgün değil. Etek boyu bi tuhaf, kimi yerleri çok uzun kimi yerleri kısa, boy almak eziyet olacak belli. Amaaan, zaten o arada havalar da soğudu, derken elbise benim gözümün önünden yokoluvermiş :))
Aylar sonra bu etkinlik için kalıp düşünürken  geldi aklıma düğmeli oluşundan dolayı. Hemen buldum tabi saklandığı yerde onu. Sonra giydim denedim, beline kuşağımsı bir şey ve birkaç brit yaparak o tuhaf görüntüyü toparlarım dedim, e etek boyunu da Zarife Tultanın yardımıyla aldım, açıkçası başka da bir şey yapmama gerek kalmadı :) Etkinlik için ikinci elbisem oldu.




Aaa, bi de ilk elbise var tabii. Şekilde görünen gri elbisenin kalıbını tanımışsınızdır, Madam Rottenmeier elbisesi tabir ettiğim, Burda'nın 2016 Vintage sayısındaki siyah elbisenin kalıbı. Kalıbın üst kısmı zaten düğmeliydi. Ön eteğine üst kısımla aynı olacak şekilde ek yaptım. Bir de normalde o kalıpta bebe yaka vardı. Ben onu kaldırıp, yerine yine daha önce diktiğim elbiselerden birinin yaka köprülü erkek yakasını taktım. Bahsettiğim yakalı elbisemin  macerasını okuyanlar bilir, tam bütün sorunlar bitti dediğim noktada, yakaların yelken şeklinde olduğunu farketmiş, bir süre de yaka küçültmekle uğraşmıştım! Neyse ki aklıma geldi de o acılarım, yakayı elbiseye takmadan önce, hatta daha kesme aşamasında küçülttüm :)

Kendime nazar değdirmek istemiyorum, fakat söylemek zorundayım, bu gri elbisede herhangi bir macera yaşamadım. Tıkır tıkır kesilip dikilen, neredeyse bir günde biten bir elbise oldu (neredeyse diyorum  çünkü bir hafta kadar düğme bekledi). Bu kalıpla daha önce diktiğim kumaş kalın olduğu için, kalıbın kıymetini yeterince bilememişim ben. Yaka kısmıyla biraz oynayıp, alternatif kumaşlarla deneme niyetim var.

Ay bu arada söylemeden geçemiycem, düğmelerim çok güzel değil miii, metaller üstelik :))) Pazardan aldım onları, süper komik bir fiyata!!  Birkaç çeşit daha aldım onlarla birlikte. Şimdi biran önce onları da kullanmam lazım. Düğmeli başka etkinlik var mı bildiğiniz :)))


Puanlı elbisenin düğmelerine de ayrıca dikkatinizi çekmek isterim, tek tek elle kaplandı o düğmeler! Güzide kasabamdaki tuhafiyeciler o kadar geniş ürün çeşitliliğine sahip ki(!) basit, düz bir siyah düğme bulamadım! Pazardan bulurdum aslında ama beklemek istemedim (gerçi elbise bir yıl bekledi neredeyse, bir haftacık daha bekleyebilirmiş, ama tabi o günlerde ben bunu bilmiyordum:)) ). Sonuçta artık kumaşları ve evdeki alakasız renkteki düğmeleri kullandım, tuhafiyecideki tuhaf düğmelerden daha başarılı olduğu kesin ;)


Kalıp bilgisi:
Gri Elbise: Burda 2016 Vintage 1 numaralı model

Puanlı Elbise: Burda 2014 Eylül 123 numaralı model

Yorumlar

  1. Instagramda da yazdigim gibi adresi veriyorum puanli elbise icin:))
    Somdi beni ugrastirma vintage elbise dikmeye. Hem zaten yetismez havalar guzellesti, oldtimer arabalar sirada:)))
    Saka bir yana valla ikiside super olmus. Tam etkinlik insani oldun ciktin haa. korkuyorum etkinlikleri birbirine karistiracaksin diye:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paketledim gönderiyorum hemen👍👍😀😀
      Çok teşekkür ederimmmm😃
      Etkinlikleri not almaya başladım artık takvimime, gerçekten karıştırıyorum yoksa 😂😂

      Sil
  2. I love the polka dot dress. So pretty and feminine

    YanıtlaSil
  3. Bayıldım özellikle griye ellerine sağlık ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, griyi daha çok beğenen ender kişilerdensin :)) Ben de onu daha çok sevdim, hatta şu an üzerimde :)) Fotoğrafları kötü çıktı nedense, ütüsüz gibi duruyo, diil aslında, valla tembellik yapmadım ütüledim :)))
      Çok teşekkür ederim :**

      Sil
  4. İkisi de çok şık olmuş ama gri olan tam benim tarzım, bayıldım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiim :)) Grinin kalıbını da rahatlığını da çok tuttum ben de, alternatiflerini dikmeyi düşünüyorum, yuvarlak yakalı bir versiyonu illa ki dikilecek mesela ;)

      Sil
  5. Puantiyeli elbisede kalıpla kumaş müthiş pekişmiş hem nede güzelmiş modeli keşke dergi almaya eskiden başlasaymışım:( gri elbisenin ek yerini iptal edip bütün mü kestin Gökçe bu hali daha bir trend olmuş güzel günlerde giy canım çok yakışmışlar sana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim beğenmene :) Tüm dergilerimin teknik çizim kısımlarını tarattıp bir klasör yapmıştım zamanında ama güncelliğini yitirdi. Bir ara tekrar hepsini tarayıp bilgisayar ortamında saklanır hale getiricem. Seninle de paylaşırım, beğendiğin kalıplar olursa, getiririm sana, yakın olmanın avantajını kullanırız :)
      Gir elbisenin ek yerini iptal etmedim ama bu kalıbı bir daha kullandığımda öyle yapmayı düşünüyorum ;)

      Sil
  6. Bende hayranlıkla baktım :) Elbiselere ellerinize sağlık O kadar güzeller ki ilerisi için dikimleriniz bol bol görücüye çıksın inşallah :)))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar