ince kot kumaşla kloş elbise


Türkan Hanım'ın #jeançıkarıyorum etkinliğini bir önceki yayınımdaki salopet ile bitirdiğimi sanıyordum ama daha bitmemiş :)





Haftasonu, ani bir kararla bu kloş etekli elbiseyi dikmeye karar verdim.
Bu kumaşı alalı 6 aydan fazla olmuştur. Dökümlü incecik bir kot olduğundan, aklımdaki elbise bu tarz birşeydi. Tam daire bir kloş değil de, yarım yaparım diye düşünür, modelleri karıştırırken, 2017 Şubat Burda'sında bu modeli gördüm. Bu kol tipini denemek istiyordum zaten, dergiyi ilk aldığımda da bu modeli bir ara dikeceğimi biliyordum, işte sırası geldi dedim :)








Tabi derginin açıklamalarını ve ihtiyaç listesindeki 5 metre(!!) kumaşı görünce önce bi vazgeçtim, ama sonra daha kısa versiyonunu yapacağım için belki yettiririm diyerek ölçtüm.  155 enli 2metre kumaşla çıkardım elbiseyi :)
Üstelik etekleri de 10-15 cm kısalttım bile :)
Dergide, üst kısmı kendi kumaşıyla astarlamıştı, ben sadece yakaya ve kollara pervaz yaptım. Kumaşım daha tiril olsaydı biye de yapılabilirdi, aslında bu bu kumaşa da yapılırdı ama biye hazırlamaktansa pervaz hazırlamak daha kolayıma geldi :))





Eteği ortası bütün bir daire şeklinde kestim. Kalıpla ilgili bir değişiklik de bu noktada yaptım. Derginin verdiği direktifler, bel kısmını üst bedene monte ederken büzdürmemizi söylüyor. Ben büzgü istemediğim için, bel yuvarlağının yarıçapını küçültüp büzdürmeden birleşebilir duruma getirdim.


Fermuar takmadan üstten giyip çıkarılabilir mi diye bir deneme yaptım ama maalesef :)) Dolayısıyla etek o şekilde tam daire kalamadı, fermuar için bir tarafını mecbur kesecektim, e bir taraf dikişli bir taraf dikişsiz olmaz, mecbur orayı da kestim. Her nasılsa evde lacivert uzun gizli fermuar varmış, genelde temel renkler yerine abuk subuk renklerde fermuar almayı tercih ettiğimden, şaşırdım :) (mesela çok ciddi siyah bir iş pantolonum var, ama fermuarı mor :))) En uygun o çıktı stoktan naapayım, çimen yeşili ya da fuşya da olabilirdi, iş pantolonu, bi ciddiyeti olsun diye mor tercih ettim :P )

Çok çok kolay dikilen bir kalıp, özellikle üst kısmını sık kullanırım gibime geliyor, alt eteğini değiştirip alternatif elbise modeli olarak, ya da biraz uzatıp, penslerle oynayıp bluz olarak da değerlendirebilirim. Ama ilk denemek istediğim, pensleri komple iptal edip, salaş bir penye denemesi yapmak.

Kalıp bilgisi: Burda Dergisi 2017 Şubat 114 numaralı model

Yorumlar

  1. Kumaşla model birbirini çok güzel tamamlamış. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Terzi Begüm :))
      Bir cee dedin kayboldun yine, floral elbisenin sonucunu göremedik ??

      Sil
    2. 3 vakte kadar bitiyor elbise :D

      Sil
    3. Merakla bekliyorum :)

      Sil
  2. Çok şeker bir elbise olmuş, güzel günlerde giyin :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Hava muhalefeti, giyemedim bi türlüü :(

      Sil
  3. Hatun citi piti olunca cuval giyese yakisir tabii, birde ustune boyle zayif gobeksiz... Neyse gene gobusum geldi aklima moralim bozuldu bak :))
    Is pantalonunda ciddiyet icin mor cok isabetli bir secim olmus:)))
    Elbbise cok chic ve sana gercekten cok yakismis, insanin baktikca bakasi geliyor.
    Kilitlenmeden gideyim ben en iyisi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zayıfsın dedikçe gaza gelmişim, bu kış bir yemişim sorma :)) Neyse, vakitli farkettim de durdurdum kendimi ;) Senin göbüşün mü varmış, hıhh, inanmam, sana öyle gelmiş..
      Çok teşekkür ederim, şımardım yine :))

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar