kedili pazen picoşlarım


Kasım ayının efsane etkinliği bu sene de devam ediyor. Pazen kraliçem doktorcum Sevdacım, etkinlik sahibeleri olarak Ornitorenk Gonca ve Nuray Öğretmen'i belirledi.
Ben bu yıl yine 2 parça için hazırlık yaptım ama ancak 1 parçacık yetiştirebildim :(
Geçen yıldan beri aklımda pazen pijama takımı dikmek vardı.

Yıllaaar önce, istediğim erkek pijamasının hazırını tüm çabalarımıza rağmen bulamayınca, teyzem imdada yetişmişti her zamanki gibi. Turkuazımsı ve ayıcıklı bir pazenden bir erkek pijaması dikmişti:) O kadar severek giymiştim ki o takımımı, rengi solmasına, paçaları kısalmasına rağmen saklamaya devam ettim.
Pazen etkinliği başlar başlamaz annemi aradım, bana o picoşları bul hadi, aynından dikicem diye :)
Bu arada minnoş kedişli kumaşı instagram'da BursaKumaşPazari 'ndan aldım :)
Annem eski picişleri bulup bana ulaştırana kadar ben eski dergilerimden birinde uygun kalıp bulup dikime başladım. Biyeler için de teeee 2,5 yıl önce pazardan alıp, başarısız bir bluz denemesi yaptığım koyu mavi hafifi yünlü bir kumaştan artan parçaları kullandım.

Bu arada her eve lazım bir cetvelden bahsetmek isterim. Uzun zamandır aklımdaydı bu cetvel.
Evdeki artık kumaşları değerlendirmek için patchwork yapayım falan diye düşünürken bu cetvelin varlığından haberdar olmuş, ama adını öğrenememiştim. Instagramda paylaşan birini görünce hemen ismini de öğrendim, "Geoderek Cetvel" deniyormuş bu faydalı esere :)
Ve sadece patchworkçülerin değil, biyesini kendi yapan herkesin yardımcısı olabilirmiş :)

Teyzemin diktiği orijinal pijamada biyelerin içinden ip geçmiyor, bunu biyeleri hazırladıktan sonra farkettim. Ama o şekilde dikmek daha zor zaten.
Ben önce ip koyup diktim yaklaşık 2, 2,5 metre kadar hazırladığım biyeye. İçindeki ip sayesinde, montaj daha kolay oldu, fermuar ayağı kullanarak diktim ;)
Herşey hazırlanıp bittiğinde, bu picişin bir de düğmeye ihtiyacı olduğunu hatırladım. Ve tabii ki evde uygun düğme bulamadım :(

E iş başa  düştü yine, mecbur kendi düğmemi kendim kaplayacaktım.. Biye yaptığım kumaştan hiç artmamıştı. Daha doğrusu ben öyle sanıyordum :( Bu yüzden biraz önce bahsettiğim başarısız bluzun kollarından dört adet minnak yuvarlak kesiverdim. Böylece o başarısız bluz ile ilgili "bir gün düzeltirim ben bunu, giyilebilir hale getiririm" hayallerim de suya düştü.. Taa ki, aynı kumaşın hiç kesilmemiş bir parçasını bulana kadar.. Evet, maceralı bir elbise daha gelecek yakında ;) Ve kolları muhtemelen fakir kol olacak :D:D:D
Fakat iyi ki uygun düğme bulamayıp kendim kaplamışım, sonucu çok sevdim çünkü :)



Kolları ve paçaları bilerek bir parça uzun bıraktım, her ne kadar dikmeden önce pazenimi yıkamış olsam da, yine de çekme ihtimaline karşı önlem aldım ;)

Fotoğraflarda solumda gördüğünüz puf'u da ben diktim bu arada, kumaş yine bursakumaspazari 'ndan, duck bezi. İçinde daha kalın, kota benzer bir malzeme var, o sabit, ama filli kılıf çıkartılıp yıkanabiliyor. Alt kısmını 4 parça ve düğmeli yaptım, çıkarıp takması kolay olsun diye. İçi pamukla dolu, ama bundan sonra kumaş artıklarımı değerlendirmeyi düşünüyorum, fermuarlı bir puf içi daha dikip, atıklarımı doldurmaya başlayacağım bu haftasonu. Benim dikiş odamdan çıkan kırpık kumaşlardan senede 2 puf çıkar :D:D 

Kalıp bilgisi: Burda 2006 Aralık

Yorumlar

  1. Süper, süper, süper. Oldun sen, hem de ne olmak. Gurur duyuyorum seninle, seneye pazen etkinliğimin sahibesi sen olacaksın. Bu arada Begüm’ e yazmışsın artan pazenden ne yapsam diye. Eski bir kot pantolonunun bacak kısımlarını kes, pazen parçanı büz,etek olsun. Benim blogda dikiş başlığında iki adet örnek var, biri oazen, biri kadife. Dik bak, pişman olmayacaksın 😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu ettin beni, ne desem az, çokkk teşekkür ederim :)) Kot ve pazen de iyi fikir, hatırlıyorum senin blogdakilerden birini, evet evet, olur bu :)

      Sil
  2. Tüm ayrıntılarıyla çok güzel olmuş!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:)) Üşenip biyeleri yapmaktan vazgeçmek üzereydim, iyi ki vazgeçmemişim :))

      Sil
  3. Nasıl cici birşey olmuş,kumaşa da pijama haline de bayıldımm,ellerinize sağlık,keyifle giyin inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürleer, çok sevindim beğenmenize :))) Kumaşı instagramda @bursakumaspazari'ndan almıştım. İntaslar.com'da da pembesini gördüm.

      Sil
  4. Harika çalışmalar...
    Emeğinize sağlık,çok değerli fikirler öğrendim bugün sayfanızdan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim nazik sözleriniz için:) Beğenmenize çok sevindim :) Çanta etkinliğiniz gözümden kaçtı sanmayın, ama yetiştiremeyebilirim diye ses etmedim :) Kumaşımı astarımı hazırladım, sıradaki yılbaşı projelerimi bitirir bitirmez başlayacağım el çantama ;))

      Sil
  5. Merhaba,
    kalıbını paylaşmanızın imkanı var mıdır? bayıldım da :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :))
      Kullandığım kalıp Burda 2006 Aralık sayısından :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar