29 Ekim kırmızısı

 

Burdanın 2021 Ekim sayısını alma gerekçelerimden biri bu modeldi. Fransız pensli kalıpları seviyorum, ama böyle dümdüz bir elbise kalıbı yoktu hiç elimde. alt üst iki parça halindeydi elimdeki fransız pensli kalıplar. Gerçi bu kalıp da 2 parça aslında ama altı ve üstü birleştirmeye çok uygun. 




Ön üst ve ön etek zaten direk birleşiyor. Arkasında pens olduğu için ufacık bir işlem gerektirdi. Fotoğraflardan anlaşılıyor sanırım nasıl birleştirdiğim. 




Önce arka üst kısmı kumaşa çizdim, pensi de çizdim tabii, fotoğraflarda görünmemiş ☺ 






Sonra arka eteği, önce arka ortaya gelecek şekilde üstle birleştirip arka orta çizgisini ve etek ucu çizgisini (yarıyı biraz geçecek şekilde) çizdim. 
Sonra arka ortadan kaldırıp yan tarafa koydum, üst parçayla çakışacak şekilde ve çizmeye devam ettim.






En son olarak da, üst parçadaki pensi, alt parçaya doğru 3-4 cm kadar devam ettirdim. (Onun fotoğrafı da yok 🙈😂)








Bu yöntemle, etek çevresi 1-2 santim kadar artmış oldu.

Eğer eteğin çevresinin bu kadarcık dahi bollaşmamasını tercih ederseniz, yine kalıbı üst parçaya sağa ya da sola hizalayarak yerleştirdikten sonra, pensin olması gerektiği yeri tespit edip, bu noktadan itibaren düz iplik hizasında kesik atarak (3-4 cm yeterli olur benim için, siz de  pensin bitmesi gerektiği noktayı kendi ölçülerinize göre belirleyebilirsiniz), üst parçadaki pensin ölçüsünde bu kesiği açarak, orta ve yandaki fazlalıkları katladıktan sonra, tekrar orta ve yan çizgileri rigalarla düzeltmek gerekir.


Bu kalıbı bir sonraki kullanımımda bu işlemi yapmayı düşünüyorum, zira çok sık kullanacağım bir kalıp bu.
Kısa kollusu, uzun kollusu, yazlığı kışlığı her türlü kullanacağım bir demirbaş kalıp ;)







İlginç bir şekilde bu sefer omuzlarla oynamadım, tam geldi çünkü, şaşkınım 😮

Ama kolları her iki yandan 6şar santimetre genişlettim, boyunu da 59cm olacak şekilde uzattım. 






Sadece kıvırıp bırakacaktım ama sonradan bol duruşu hoşuma gitmeyince, 6 santimetre eninde bir bant kesip 2ye katlayarak lastik tüneli ilave ettim. Kolun bitmişi 61 santimetre civarı oldu. 




Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar