kürk mantolu terzimsi

Kötü komşu insanı mal sahibi yaparmış derler😏Instagram, kürk kabanım için yazdığım açıklamayı çok uzun bulunca, bloğuma geri döndüm 😜😂

Kürk montumum detayları 

Kürk montumun detaylarını paylaşma vaktim geldi nihayet. Diker dikmez yorumlasaydım, "sakın, yapmayın, dertsiz başınıza dert almayın, kürk dikmeye heves etmeyin" temalı bir yorum olacaktı, o yüzden duygu yoğunluğumun azalmasını bekledim🤣🤣 Evet, zorlu bir süreç kürk kumaşı dikmek, ama sadece etrafta uçuşan tüyler ve  onları temizleme süreci zorlu. Kesim aşamasını, bir elimde makas bir elimde süpürgeyle geçirdim desem pek de abartmış sayılmam😄 Benim kumaşımın her iki tarafı da kullanılabilir, dışı kürk içi nubuktu, yaz sonunda @kumas_ceyhan'dan almıştım. Kürk tarafını içte kullanmayı düşündüm ilk önce fakat kıyamadım, çok güzel bir dokusu vardı🙂 

Kalıp seçerken 

Kalıp seçerken mümkün olduğunca basit kalıplara baktım, pensi olmayan, az parçalı kalıplar buldum, en sonunda Burda 2019 Kasım sayısı 115 numaralı modeldeki kısa kabanı dikmeye karar verdim. Fakat hiç istediğim gibi durmadı yakaları. 

İlk prova

Evet, kalıbı çıkardıktan sonra  yakaların biraz iri olduğunu farkettim, ama tüylü kumaşla dikilen yakaların, montun üzerine ikinci bir mont giymişim gibi görüneceğini düşünememiştim, ilk provada şok oldum😄 İçinde kayboldum resmen😄  Kumaşı ziyan ettiğime mi üzüleyim, etrafı süpürmekten helak olmamamı üzüleyim bilemedim bi süre. Sonra kendimi topladım ve her zamanki gibi(!) şansımı zorlamaya karar verdim😄 Yakayı biraz(!) kırparsam toparlanır bu yaka diyerek aldım elime makası, ve yakanın dış kenarından 10santimetreye yakın bir parçayı kesip attım🤪 Veee, kalıbı kullanmaya karar verdiğim  zaman gözümde canlanan yaka görünümüne kavuştum💃💃

Sonuç

Yaka konusundaki müdahalem başarılı olsa da, genel sonuç pek içime sinmedi maalesef😞 Oldukça bol bir kalıpmış (36 bedenden başlıyor #kalıp ve ben 36 çıkardım her zamanki gibi).
Kabanda yan ve ön parçalar arasında cepler var, bitmiş hali bana oldukça bol geldiği için, bu cepler çok kullanışlı olmadı açıkçası. Ama bu kürk kumaşa ilik cep yapacak cesaretim de yok, o yüzden bu şekilde bıraktım. (Fotoğrafların bazılarında küçültmeyi ertelediğim cepler dil çıkartmış, görmemiş gibi yapın lütfeeen🙈 )
Astar kullanmadım, dediğim gibi, kuma
şın içi nubuk zaten, caaanım nubuğu astarlayıp kapatmak istemedim.
Düğme yerine 21mm boyutlu dikme #çıtçıt kullandım, @bolbolkumas sayfasından almıştım çıtçıtları😉👍

Tavsiyeler

Kürk dikeceklere tavsiyeler şeklinde birkaç cümle daha edip bitiriyorum, uzatmayacam söz🤪🤪🤪
Kesim konusunda özenli olmak gerekiyor, direk kumaşı makasın arasına alıp kesmek yerine, tersinden, makasın altı tüylerin arasından geçecek şekilde bidik bidik kesmek lazım. O şekilde kestiğim halde etraf battı, direk tüyleri de kessem 6 ay arınmazdı ev eminim😄😄
Kumaşı dikerken de, tüyleri dikiş payının zıt tarafına doğru yatırıp dikmek gerekiyor. Ha derseniz ki çok sabırlıyım, #dikiş payındaki tüyleri nakış makasıyla kesip inceltebilirsiniz, makinanız da daha rahat diker böylelikle.
Söylememe gerek var mı bilmiyorum ama böyle uzun #tüylü kumaşlarda, kadife kumaşlarda olduğu gibi, tüylerin yönünü dikkate alarak kalıpları yerleştirmek gerekiyor .
Bu arada kolları ve etekleri elde bastırdım, tüyler uzun olduğu için bu işleme gerek yoktu aslında ama o şekilde açık bırakmak içime sinmedi benim.

Özet

Özetle kürk kumaştan korkmayın, ortalık biraz dağılıyor ama süpürge bugünler için icat edilmiş😛 Hele ki robot süpürgeniz varsa, kim tutar sizi😄 (bu arada robot süpürgelerin ipliklerle arasının iyi olmadığı yorumlarını duymuştum, ama bu tüyler iplik formatlı değil, sorun çıkarmayacağını düşünüyorum👍)

Kalıp Bilgisi

 Burda 2019 Kasım ayısı 115 numaralı model

Yorumlar

Popüler Yayınlar