etkinlik insanıyım ben :)))


 diktim diktim giydim bloğunun etkinliğin katıldıım:)  Acemiyim ama dışlamayın beni, beni de alın dedim, kareli kumaşım da var, bırakın keseyim bırakın dikeyim dedim :) "peki ama az bi sakin" dediler :))Sonuçtaaa, şurada bahsettiğim kareli kumaştan dizaltı eteğime başlıyoruum, dememle bitirmem bir oldu :) Çünküüü, astar dikmedim :)
Astarsız olsun, her bişeyi akşam diker sabah giyerim, deeermişim :P
Fakat o durduğu yerde durmayan astarı kesmek de dikmek de ayrı dert bana :(

Bu eteğin kumaşı kaban kumaşı olduğundan iç göstermek gibi bir şansı yoktu zaten. Ama yine de adettendir, mecbur yapacaz astarı da diye düşünüyordum. Eteğin kabası ortaya çıkıp sıra astarına ve beline gelince test ettim. İnce çorapla sıkıntı yok fakat penye çoraplarda bi parça  kayma oluyor. Amaaan, penye çorapla da giymeyiveririm canım, diyip, belini de bitirdim.
Ama etkinliğim bitti mi, hayırrr. Yaz sezonunda cumartesi pazarından bulduğum ve çok çok sevdiğim mavi karelimi de dikeyim diyorum hazır yeri gelmişken.

 
Gömlek dikerim diye düşünmüştüm. Yakalı gömleklerden hoşlanmadığım için değişik bir gömlek modeli arayışındayım şimdi.
Üzerimdeki trikoyu da ben diktim. Kumaşını bursakumaspazari’ndan sipariş etmiştim aylaar önce. Bir türlü sıra gelememişti. Sonra baktım ki bu etekle rengi çok uydu, hemen aksiyona geçtim. Düz bir kalıp var elimde, ne için çıkarmıştım hatırlamıyorum, ama gömlek kalıbıydı. Pensi falan yok, dümdüz, yakası da yok. Aynı kalıpla diktiğim sanırım dördüncü üst bu. İlkini orta kalınlıkta yeşil bir penyeden dikmiştim. Yakasını biraz genişçe kesmiştim ilk seferinde. Aaa bak şimdi hatırladım, 36 bedendi bu kalıp ilk başta. Son iki seferde 34’e indirdim bedeni. (kalıp çıkarırken 34 küçük görünmüştü gözüme, 36 kesip, 34ün de çizgilerini almıştım.) İlk diktiğim penyenin yakasına bir de bağlamalı falan atraksiyon yapmıştım, yaşlı teyze yakası oldu resmen, nefret ettim, söktüm bi daha diktim yakayı :)) Genişçe bi boğazlı oldu son hali. Kalıpla ikinci denemem incecik bir adet siyah triko idi (ki şu satırları yazarken üzerimde kendisi:)  ), ve çok bol oldu. Sonrasında ben de kalıbı 34’e indirdim. Lacivert bir kışlık penyemsi/jarsemsi kumaş almıştım yine instagramdan, kumask_ kullanıcısından. Tam istediğim gibi oldu, ve sıkılıkla giyiyorum onu da. Boğazlı yine, ama keşke boğazını birazcık daha yüksek yapsaymışım.
Sonuncu parçam da bu kahverengi triko oldu. Kolları ve etek ucunu daha kısa kestiğim parçaları lastik gibi dikerek yaptım. Çok hoşuma gitti, hazır gibi oldu J Yakasını da yüksekçe kestim bu sefer, ama yaka feci sıkıntılı. Tam yaka oyuntusu ölçüsünde kestim aslında yaka parçasını. Takmadan önce rahat geçiyordu kafamdan. Ama yakayı takınca maalesef öyle olmadıL kafamdan geçiyor ama çoook zorlanarak. Saç baş dağılıyor giyince yani:) Makyajlıyken de giyip çıkarmamak lazım tabi :) Ama sökmekle uğraşamam, böyle takılacam bi süre, sonra da boğazsız hale getiririm herhalde..

Yorumlar

  1. Çok başarılı olmuş ikisi de güle güle giy arkadaşım.

    YanıtlaSil
  2. Bu kombin benim favorim. Sonuçta canlısı gördüm. Süper süper :)

    YanıtlaSil
  3. Aaa aaaa ben niye gormemisim hic, iyiki yorum birakmissin banada buldum seni.
    cabuk biten parcalar candir cann:)) Kalipla ilgili yasadiklarin bana Burda dergisinden bahsettigin izlenimini verdi, neden acaba? :)))
    Hazir baslamisken butun karelileri eriteceksin gibi geldi bana, masallah bu ne hiz?
    Uzrindeki trikoda cok chic olmus, ellerine saglik ve guzel gunlerde giy. O sukran etyze hiiiiccc ayrilmasin yanindan, zira boyle yon gosteren teyzelerde candir haa!!! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederimmm :) Umarım eritirim, çoook kumaş var çünkü, artık yenilerini almaya utanıyorum, ama her gördüğümü de almak istiyorumm:(( Bağımlı oldum sanırım:(
      Aaa, evet burda dergisinden bahsediyorum, nasıl anladınıııız :)))
      Ve evet çok şanslıyım, tüm teyzoşlarım bombadır benim, yakın oturmasak da her daim telefon desteği vardır her birinin ;)

      Sil
    2. Dikise bulastinmi aninda kumas bagimlisi oluyorsun, bu normal, sende bir anormallik yok yani:)
      Ahh ahh nasil anlamam o dergiye az kurban vermedik bizde:))
      teyzoslarina yegen lazimmiymis, bir sorarmisin acaba? :))

      Sil
    3. Ben teyzoşlarla bi görüşeyim konuyu, bence şansın var :)

      Sil
  4. Bence artık acemiyim filan deme bildiğin ustasın üzerindeki bluz süper olmuş.Etek le de çok güzel görünüyor.ben de kalın kumaşlar da astar kullanmayı sevmiyorum.hoş artık iyice unuttuk etek giymeyi pantalon kot idare ediyoruz:)) Geçen yıl gelin kızıma dikmiştim 2 kalem etek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiim, ama yok canım yaa, ne ustalığı, çoook çalışmam lazım çok :)

      Sil
  5. aaa ben trikoyu hazır zannetmiştim, bravo çok başarılı. Bu ekose etkinliğine ben de katılmıştım ama katıldığımı bile unutmuşum :) şimdi tesadüfen görünce aklıma geldi :))) ikisi de çok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hazır gibi mii, çook teşekkür ederimm :))

      Sil
  6. Mevlüdem yanıtmış seni ya,ben bana bıraktığın yorum üzerine keşfetmiştim seni.Çok beğendim ,bizimlasın tarzı bir hatun olduğun yazından fotondan belli.Aramıza hooşş geldin,biz seni sevdik,yaş itibarıyla sen siyoruz idare et :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de ben yakını pek göremem,ha bire yanlış kelime yazarım,idare edeceksin artık :))

      Sil
    2. Hoş bulduuum, beni keşfedişinize de çook sevindim :)) Sık sık görüşmek üzere :)

      Sil
  7. Amaan astar da neymiş, hem kalın kumaşta astara ne gerek var :) Bugüne kadar diktiğim hiçbir şeye astar yapmadım. Bir tane giysiyi üretmek yeterince zorken bir de aynısından astar dikmek işkence bana...Astar gerektirmeyen modelleri ve kumaşları özenle arayıp buluyoruz, ona göre dikiyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet işte, kilit nokta son cümle: astar gerektirmeyen modeller :) Aynen katılıyorum!
      Bir haftadır sürünen kaban astarım var, çok dertliyim bu aralar!

      Sil
  8. Merhaba Gökçee,karelini dikip bitirmişsin bileee,ben bugünlerde biraz kendimde olamadım o yüzden kaçırdım sanıyorum :))yok yok sen acemi falan değilsin ,fazla alçak gönüllülük gösteriyorsun gibime geldi...Anlatışındaki coşkuyu da çok sevdim ,hoş geldin aramıza ve dikiş kardeşliğine...Ellerine sağlık ,keyifle giy canım..Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  9. Bitirdim eskittim bilee:)) Ama acemiyim ben, 1 yıl olmak uzere başlayalı, ilk başladığım zamana kıyasla çoook yol katettim tabii ama öğrenecek çooook dahası var, diktikce farkediyorum, ama zevk aldığım sürece hiç şikayet etmem öğrenme sürecinden:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar