renkli neşeli çizgili pantolon-etek

Draft olarak kalıp resimsizlikten yayınlayamadığım bir post daha, sanırım ağustostan kalma, ama bu pantolonu çok hevesle dikmeye başlamıştım, yayınlamazsam olmaz :)

Instagramda birkaç adet bursa kumaş pazarı takip ediyorum. Geçtiğimiz haftalarda ilk siparişimi verdim. Kumaş cinslerini fazla tanımıyorum, tabii ki dokunarak seçmeyi tercih ederim ama yaşadığım şehirde  cumartesileri kurulan kumaş pazarı dışında alternatifim olmayınca, internetten kumaş alımını denemeye karar verdim. Pişman diilim, yine yapıcam :)
Çok başarılı bir alışverişti. Özellikle renkli çizgili pamuk viskon kumaşıma bayıldım.
Hedef bol bir pantolon yapmaktı.
Burda'nın Nisan 2015 sayısındaki pantolon eteği denemeye karar verdim. Kalıbı çıkarttım, fakat kumaşın eni yetmedi. Vazgeçmedim, yettiği kadarıyla yaptım ben de :)
Kalçadan itibaren paçalara kadar dikiş payına kumaş kalmadı. Olsun dedim, nasolsa yeterince bol..
Çizim ve kesim biraz sıkıntılıydı benim için. Suyla çıkan kalemlerden kullaıyorum,(asrın icadı bence, her eve lazım!) çizmesi sıkıntı değil ama, kumaş ince olduğundan dolayı kayıyor, eğriliyor. Bir de kumaş dikine çizgili ya, alt parça eğri olursa tüm emeğim boşa gidecek. Mecburen çizdiğim yerlerin üstünden güzel güzel teğelledim.  Tabi bi noktadan sonra içime fenalık geldi, bacak boyunca teğelden vazgeçip toplu iğneyle devam ettim. Çektiğim eziyete değdi, son derece düzgün bişekilde kesimi tamamladım.
Haa, bu arada, "patronlarla kesinlikle oynama yapmayacağım" diye atıp tutuyordum yakın zamanda ama dayanamadım yine. Benim benden ölçüm bi tuhaf. 36 desen 36 değil, 34 desen o da değil, arada kalmış ezik bir beden ölçüsü benimki. 
Yer yer 36'ya kayan 34 gibi bişey.
Belim için 34 dar 36 bol geliyor mesela. Kalıbı çıkarırken, bel kısmını 36 beden, diğer kısımları 34 beden olacak şekilde çıkardım. Sonuç nasıl oldu emin değilim, çünkü bu bol bir model olduğundan normal bir pantolonda işe yarar mı tekrar test etmem lazım. Pek yakında, gabardin kumaşımla, bir iş pantolonu denemesi yapıcam, görecez bakalım işe yarıyor mu :)
Dikiş kısmına geçmeden yine bir teğel olayına girdim. Fenalıklar, fenalıklar.. Bir küçük prova, hafif bi fenalık. Neyse, dikimi de bitti sonunda, sıra bel bandına geldi
Bandın ilk dikişinden sonra bi daha giydim pantolonu, ama hiç içime sinmedi. Ağı çok aşağıda kaldı. Tamam pantolon etekten beklenti böyle olmalı aslında ama sinmedi içime. Ağı yukarı kaldırmak için, bel bandını aşağı indirdim ben de... Sonra tekrar bi provamsı, ooh, tamamdır, işte bu dedim :)
Fakat küçük bir problemcik, ağı yukarı kaldırınca, paça boyu mecburen kısalmış oldu.
Benim aklımda bu pantolonu dolgu topuklu kırmızı ayakkabılarımla giymek vardı, ama maalesef, en düz sandaletlerimle takılmak zorunda kalıcam :(
Olsun, öyle de güzel :)

Yorumlar

  1. Benim favorim bu pantolon.
    Pelma

    YanıtlaSil
  2. Boyunu uzatmak için, kumaşın kenarından kaldıysa yatay çizgili olacak şekilde paçaya duble yapabilirsiniz. Bir fikir sadece :) çok güzel olmuş, Güle güle güzel günlerde giyin. Sevgiler.../Damla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, ben bu pantolonu unutmuştum, hatırladığım iyi oldu :) Olabilir aslında, hatırladığım kadarıyla yetecek kadar parça artmıştı, bi deneyeyim ben bunu, teşekkürler yorum ve fikir için :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar