ve pazenle ikinci randevu..

Şubat ayının Burda dergisinde "tango elbise" diye bir model vardı. Görür görmez, işte dedim, benim pazenle ne güzel olur buuu, pazen etkinliğine yetiştiremem ki ama diye düşünürken, şansımı denemeye karar verdim ve pazen kraliçesinden uzatma istedim, ve yuppiii, Şubat sonuna kadar vaktim vardı artık.. 
Etkinlik etkisiyle biten kabanımın astarlamasını tamamladığım haftasonu, bu elbisenin de kalıbını çıkarmış, hatta parçalarını kesmiştim bile.
Ama itiraf etmem lazım, kalıbı çıkarırken hafiften bir pişmanlık, derinlerden gelen "bu kadar çok parçalı olduğunu nasıl farketmedim ben bunun!!" şeklinde düşünceler, ardından, "bu kadar minnak parçaya gerek yok, ben bu parçaları ikili üçlü gruplar  halinde birleştireyim" şeklinde çılgın fikirler dolanıp durdu aklımda. Tabi insan maceraya bir kere alıştı mı, zor zaptediyor kendini. Yok ama, bu sefer çok kararlıydım. Kalıpta en ufak bir değişiklik yapmadan bitirecem bu elbiseyi dedim, E ama adamlar ölçmüş biçmiş bu elbisenin kalıbının 89 parçadan oluşmasına karar vermişler, sana ne, sen önüne bak, uslu uslu talimatları izle, olursa ne ala, olmazsa da suçlu kalıp olur, sen de işin içinden sıyrılırsııın dedim:) Ve minnak bir değişiklik dışında sözümü tuttum :)
Tabi bu demek diil ki ben bu kalıbı dönüştürmeyecem, bir gün vakti gelecek, ve bambaşka bir şekle bürünecek şu gördüğünüz tango elbisesi :) (Tabii bitmiş hali pek tango elbisesine benzeyemedi, çünkü yaptığım minnak(!) değişiklik, eteğin ucundaki volanlı parçayı çıkarmak oldu :)
Parçaların çizilip kesilmesi benim için en sıkıntı bölümdür genelde (astarlamadan sonra:)). Bu bölüm bitince ben bi rahatladım tabii, aman canım, bir oturuşta tıkır tıkır dikerim ben bunu nasıl olsa diyip araya bir etek kaptırdım :) (bir sonraki yayınım o etek olacak, fotoğrafları düzenlemeyi başarırsam)
Parçaların kenarlarına overlok çekmek için aylardır cezalı olan overlok makinemi çıkardım piyasaya. Bakalım aklı başına gelmiş mi diye. Dikiş makinesiyle overlok dikişi daha uzun sürüyor. Tabii overlokta iplik koptuğu zaman verilen uzun araları da hesaba katarsak sonuçlar değişir :) Overlokun görüntüsü de daha çok hoşuma gidiyor, sanki daha bir profesyonel havası var. Aslında sürekli kullanmak istiyorum ama işte, bir türlü barışmıyor ki yıldızımız. Gerçi hakkını yemeyeyim, bu sefer hiç sorun çıkarmadan tıkır tıkır çalıştı. Cezalandırmak işe mi yaradı ne :))
Parçalarımın kenarları bittikten sonra ennnn sevdiğim bölüme geldi sıra, iğneleme dikme, iğneleme, dikme, iğneleee... Eeeee, niye durduk?? Çünküüü, elbisenin belindeki kemer şeklindeki parçayı deriden yapmaya karar vermiştim. O yüzden arkalı önlü kesilmesi gereken parçaların sadece arka kısmını kesmiştim. 3 adet deri parçayı öfleye pöfleye kestikten sonraa, kaldığım yerden devam iğneleme dikme adımlarına :)
Bu aşamada deri kemer parçasını toplu iğnelerle delik deşik etmemek adına, küçük minik mandallarımı kullandım :) Bambaşka bir amaç için almıştım onları aslında, ama bu işe de çok uydular, bir sevdim onları bu halleriyle sormayın :)) Fotoğrafta iri durduğuna bakmayın, maksimum birbuçuk santimetredir boyları :) 
Üst bölüm, kollar hariç tamamlanınca önce kendimde prova ettim, bana uydu. Hazır uygun ve sırt dikişi açık bir parça varken elimde, mankenimi test etmeye karar verdim. Kendi ölçülerime ayarlamıştım zaten, elbisenin üstü de başarılı bir şekilde oturdu kendisine, bir sonraki projemde de benzer bir uyum sağlarsak, artık kendi üzerimde prova olayını en sona bırakabilecem, harika :)) Üstelik sadece fotoğraf çekerken bile çok faydası oluyor, kendi üzerimde detayları fotoğraflamak istediğimde, şekilden şekile girmek zorunda kalıyordum, ama artık bu iş eğlenceli hale geldi :)
Bu noktada kendisine teşekkürlerimi sunmak istediğim mankenimin hala bir ismi yok ve durum çok karışık:) Kimine göre Başsız Süvari, kimine göre Zarife, kimine göre Wilson, kimine göre ise Zülal(!) kendisi :)) Aslında isim listesinin tamamını paylaşsam hiç fena olmaz, aile ve arkadaş çevresinden gelen demin saydıklarımın haricindeki önerilerden bazıları şunlar:Feriştah, Nuktanene, Feramus, Dilruba, Matmazel, Huysuz  Virjin, ve aklıma gelmeyen daha bir sürü enteresan isim çıktı :)) İsim mevzusu daha çook eğlendirir hepimizi :) )
Manken üzerindeki başarılı prova denememden sonra, sırt kısmına gizli fermuar operasyonu yaptım, arka dikişi tamamladım, ve sıra etek ucundaki volanlara geldi. Bu arada bir yandan aklımdan geçen
volan yerine beldeki kemer kalınlığında dibine de deri parça eklemek fikrini annemle paylaşabilmek için kendi üzerimde deneyip anneme fotoğraf yolladım. İyi ki yollamışım, gaz verdi bana, "volana gerek yok, deriye de gerek yok, böyle güzel, bitir böylece" şeklinde. Tamam dedim, seni mi kıracam :)) Etek ucunu ve kolları yarım cm kadar içe kıvırıp telaladım, ve bittiiiii..
Şimdiiii, sırada hangi etkinlik vardı ?? 

Yorumlar

  1. mımm,prenses hazretleri aldıklerı uzatmanın hakkını vermişler...Şimdi bu elbiseyi giyip istediğin her davete gidebilirsin.Ne kırışır,ne bozulur ne de formunu kaybeder.Kısmet olur da yirmi yıl sonra da iletişim halinde olursak ban şöyle diyeceksin,'abla yaa,iyi ki tanıştırdın beni pazenle '....Bu arada o küçük mandallardan bizim evde de vardı küçüklüğümde,misafirlerin bardakları karışmasın diye kullanılan bir güzellik unsuruydular.Bardağın kenarına takılırlardı,herkes kendi rengini bilirdi,karışıklık olmazdı.Ama böyle kullanımını daha çok sevdim,akıllı kız :))Mankenine gelince,hatırası olsun,yıllar sonra bugünleri hatırla diye;prenses ya da Garfi isimlerini öneriyorum ben de.Fotoları mail atmayı unutma,attıysan da son cümleyi dikkate alma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazen konusuna katılıyorum, 20 sene sonra da illa ki iletişiriz, yine söylerim ama, şimdiden söyliyim, iyi ki tanıştırmışsın bizi, kırışmayı bozulmayı geçtim, dikimi de çok rahat! E tabi overlok olayı azıcık süreyi uzatıyor ama, değer kesinlikle:)
      O minik mandallar benim çocukluğumda bizde de vardı ve evet aynı amaç için kullanılırdı, o zaman da severdim onları, hala değişen bişey yok :)
      Prenses ve Garfi de fikir havuzuna atıyorum hemen :)
      Çook teşekkür ederim hem pazen, hem uzatma hem de beğenin için :))

      Sil
  2. 88 parca elbisen cok sahane olmus. Minnak degisikligi hemen tahmin ettim (cunku ilk foto gosteriyor hahahahaaa:)
    Cok iyi yapmissin volani cikarmakla. Bu arada annen bu isi biliyor, herdefasinda kulak ver.
    Biraz da Nutella ye ekmenen ye ekmenennnn!!! kirilacaksin zayifliktan; (Tabiki kiskancliktan soyluyorum bunu. Nutellla ye ekmeneennnn!!!)
    Istedigin surenin hakkini vermissin. Tebrik ediyorum, guzel gunlerde kullan Nutella ye, nutella!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güldüm çoook, ekmeenen yiyecem nutellayı sözz :)) Annem hep haklı çıkıyor zaten sorma, nutellalı ekmek olayına da tam destek verecektir! Bizim fırıncıya bile dert oldum, adamcağız çavdar ekmeklerini saklıyor ben gelince, "abla kurudun kaldın, ne çavdarı, haftada iki kere geliyosun zaten, bari beyaz ye" diye:))
      O minnak değişiklik iyi olmuş ama di mi, teşekkür ederiim, çok sevindim beğenmene :)

      Sil
  3. Gökçe o kadar güzel bir elbise olmuş ki bence bu desenin her rengi harika, sana da çok yakışmış hele etek boyu nostalji bir kumaşa modernlik katmış diken ellerine maşallah mutlulukla giy cnm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy, şımarırıım :) Çok teşekkür ederim güzel sözlerin için :)))
      (artan kumaşlarla da senin pazen elbisenin tarzı kolları olan bir üst düşünüyorum ;) )

      Sil
    2. Dik hayatım eminim o da güzell olacaktır ;)
      Boll dikişler prenses:)

      Sil
  4. Desen çok güzel elbisenin modeli de tam benim tarzım :) ellerinize sağlık çok güzel olmuş :) bu arada ben tv ünitesini de çok beğendim kitapliklı kitaplikli:) maşallah herbiseye :))

    YanıtlaSil
  5. Bi de şunu eklicektim unuttum :) kemer deri yerine süet olsa nasıl dururdu ki?? Pazenin o yumuşak dokusuna daha bi uyardı sanki.. tabi benimki nacizane bi fikir ustaların yanında haddimi aşarak.. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiiim :) Kitaplığımı beğenmenize de çok sevindim, çok yakın bir arkadaşımın eseri o da :)
      Süet hiç aklıma gelmemişti, aslında daha güzel olurdu haklısınız, pazenle daha başka projelerim de olacak, kesinlikle kullanıcam fikrinizi :)
      Tekrar teşekkürler :)

      Sil
  6. Hemen açtım baktım şubat sayısını.dedim bu bizim kız hangisini dikmiş... Hıııı demek Monica Belluci'nin şıklığına göz koydun,yakışır Gökçemizeee,çook hoş olmuşsun valla billa :))bak bir de yemin ettim...İnan bu elbise benim dikkatimi çekmemişti,dar altları tercih etmiyorum sanırım o yüzden,ama o yakaları çok seviyorum,aslında modelde fırfır da fena durmamış,ama pazende de öyle durur muydu emin değilim,annen güzel fikir vermiş eee kimin annesi :)) iyi günlerde giy canımmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim örtmeniiim :) Fırfırlı versiyonunu yaza doğru daha ince bir kumaşla denemek geçiyor aklımdan aslında, ama o kadar çok şey var ki aklımda, ne zaman sıra gelir bilmiyorum :))

      Sil
  7. Harika olmuş , vücud da fit olunca yakışmış . Overlok makinasını bu sene aldım , iplik kopmasın diye dua ederek başlıyorum valla . Ne karışık şey öyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim Türkan Hanım :)) Overlok makinanızı, güle güle kullanın :) Ya evet o iplikleri geçirmek ayrı dert, koparmamak ayrı dert di mi :( Ama sonuç güzel oluyor :)

      Sil
  8. Elleriniz dert görmesin çok harika olmuş. Ah o overlok ipliği savaşları olmasa bir tane dikeceğimize üç tane dikeriz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim :) Overloktan çok çektim valla :))

      Sil
  9. Yok yok bu pazen falan değil! Ay harika olmuş dönüp dönüp tekrar bakıyorum. Bir pazen ancak bu kadar zarif bir elbiseye dönüştürülebilirdi. 10 numara

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy, çok mutlu oldum beğenmenizee, teşekkür ederimmm :)))

      Sil
  10. Elbiseniz çok güzel olmuş bayıldım. Bende zayıflayınca inşalllllahhhh bu modeli denemek isterim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yakışır size eminim, hiç zayıflamayın, hemen dikin bence :) Çok teşekkür ederim :)

      Sil
  11. Pıtırhanım pazenle deri güzel olmaz diye düşünüyorum ama buradan olmuş gözüküyo.Bizzat-i görmem lazım.Pazenci C.ipekçi den sonra gelirim diyosun.Eline aklına sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göreceğin çok şey var Pelmacım, artık gelmen lazım buraya! Deri olayını ben düşünmedim, çok feci kopya çektim ornitorenkten :))) Bak linki burda, bi sürü değişik pazen dikmiş: https://ornitorenkhandmade.wordpress.com/2016/01/07/pazenli-pazenli-etkinlikler-dikisler-guzel-seyler/

      Sil
  12. Bence bir erkek ceketi dikmeden bu işleri başardın sayılmaz.....😎

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahhahahhh, dikiş masalarım nooldu ondan haber ver sen :P

      Sil
  13. Çok güzel olmuş ve çok yakışmış. sağlıkla giyin:)

    YanıtlaSil
  14. Elbise hem şık hem oldukça farklı bir çalışma olmuş elinize sağlık. Çok pazen deseni gördüm ama bu bambaşka gerçekten, güzel günlerde giyin.

    YanıtlaSil
  15. Harika olmus!!
    Aramiza yeni bir dikis bloggeri katilmis benim yeni haberim olmus;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiim :)
      Ben dikişe başladığımdan beri (1 yıl 2 ay oldu:) ) takipteyim sizi. Özellikle "Öğren Çekirge" kuşağının sıkı takipçisiyim :)

      Sil
  16. Pazen görünce dayanamıyorum. Süper olmuş. Elinize sağlık. Takibe aldım bana da beklerim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar