fisto, sen ne güzel bir şeysin...



Fisto kumaşları hep çok sevmişimdir. Geçen yaz yine beyaz fistodan bir bluz dikmiştim kendime, çok severek ve sıklıkla giymiş, üstüne bir de mor fisto sipariş etmiştim, onunla da benzer bir modeli farklı bir kalıpla denemiştim. Niyeyse pek başarılı olmadı o mor bluz, hem bir parça büyük oldu, hem de sanırım kumaş tok duran bir cins olduğundan istediğim havayı veremedi.
Bu sene kış aylarında alternatif bir model denemek için yine bir beyaz fisto siparişi verdim.
Gömlek yapmalıyım bundan ama nasıl bir gömlek diye araştırırken eski Burda dergilerinde bu tüylü yakalı bluzu buldum. İşte dedim, hem gömlek, hem yakasız, tam benlik :) Ama açıkçası bu hakim yaka beni düşündürüyordu işe başlarken. İstediğim gibi durmazsa yakayı çıkarır biye geçiririm diye düşünerek başladım kesmeye. Ama hiç de düşündüğüm gibi korkutucu bir süreç olmadı yaka operasyonu :) Üstelik beklemediğim kadar güzel durdu.
Bu gömleğin tek maceralı tarafı kolları oldu :)

Bu reglan kol olayını, sadece Hobit Kabanımda denemiştim, onun dışında bir tanışıklığım yok reglan kollarla. Kollar uzun olsa, sıkıntı çekmeyecektim ama kısacık kolları ne şekilde bastıracağımı bilemedim önce. Kafamı karıştıran dergideki açıklamalar oldu biraz da. Oradaki açıklamaya göre kol çevresine tüylü biyemsi bişey geçirmek lazım. E tüylü bişey geçirecek olsam sıkıntı yok, kol ile gövdenin birleşim noktalarındaki keskin dönüşlerdeki her türlü hata tüylerin içine gömülür gider :) Ama benimki bembeyaz, doğru dürüst biyeleyemezsem rezil bir kol olacak. 
Naaapmalı diye mankenin başında bir kaç tur attıktan sonra, evrekaa!! Biyeye ne gerek var ki ??
Kolu takarken dikişleri sonuna kadar dikmiştim, hemencecik dikiş payı kadar söküverdim, çevirdim, pısss şeklinde ilk ütü darbesini yiyince  pesss diyip kıvrılıverdi :) Overlokumla barıştım ya bu ara, kesim sonrası tüm parçaları tır tır tırrrr  şeklinde hızlı bir şekilde overloklamıştım, tek kat kıvırmak yetti böylece, görüntüde çirpekli çirkin bir durum yok.. Kolun altında kalan kısım zaten kıvrılmaya müsaitti, pısss şeklinde ikinci bir ütü darbesiyle orası da düzleniverdi. Ardından da güzeeel bir dikişle sabitledim, oldu bittiii :)
Yakayı da takmadan önce, süüpper eğlenceli bir operasyonla brit ilikleri yaptım. İlikler için evde bulduğum beyaz incecik bir kurdeleyi kullandım. Kurdele dediysem, öyle metrelerce yoktu elimde, kimbilir nereden artmış, ben de atmayıp saklamışım, iki parça var, ve kıtı kıtına yetti yine :) Her projemde böyle bir yetti/yetmedi derdim oluyor, kumaş yetse iplik yetmiyor, iplik yetse, kurdele az geliyor :)) Bu ilikleri yaparken çift taraflı bant kullandım. Fermuar takarken de çok işe yarayan bu bant ile ilgili dikkat edilmesi gereken minik bir nokta var. Eğer bandın üzerinden dikiş geçersek, iğneye yapışkan bulaşıyor. Dolayısiyle, işlem sonrasında iğneyi tekrar kullanmadan önce, minik bir parça asetonlu pamukla yapışkandan arındırmak gerekiyor. Aseton iğneye zarar verir mi emin değilim fakat şimdilik herhangi bir zararını görmedim. Bandı,  düğmeleri dikerken de kullandım. Her eve lazım bir malzeme, tavsiye ederim. Tuhafiyecilerde vardır diye düşünüyorum, ben instagramda malzeme dünyası isimli satıcıdan aldım. Envai çeşit tuhafiye ürününü makul fiyatlara bulabileceğiniz Antalya'da bir dükkan. 
Ayrıca, fotoğraftaki siyah pantolonu da sevgili Funda Çağlayan'ın instagramdaki #ikibacaklıherhangibişey etkinliği için geçtiğimiz haftalarda dikmiştim. #MMMAY16 etkinliği dahilinde de giydiğim, etkinlikler haricinde de sık sık giyeceğim, çok faydalı bir eser oldu kendisi :) Burda 2013 Ekim sayısı 127 numaralı model. 

Yorumlar

  1. ben de bayılırım fisto kumaşlara gelin kızıma etek dikmiştim bundan ellerine sağlık modeli de çok şık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha koyu bir renkten etek ya da elbise projem var benim de :) Teşekkür ederim, kızınız da güle güle giysin, çok güzel olmuştur eminim :)

      Sil
  2. Ben sizin zevkinizi çok beğeniyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür eder şımarırımmm aronpera :))

      Sil
  3. Kuru kizzzz, gene sahane bir is cikarmissin ortaya. Bayildim bluzuna. Dikmeliyim bende ozellikle yaka acikligi tam benlik:)) Ama once bakliyim o sayi varmi bende diye.
    Overlokla arayi duzeltince daha bir enerjik gordum seni:) Guzel gunlerde kullan cicini, bayildim modele valla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mevlüde Sultaan, hemen dik sen de :)
      Overlokla aramız henüz tam düzelmedi, çalışıyoruz ilişkimiz üzerinde:))

      Sil
    2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
    3. Pardon yaa, yazmamisim di mi, 2004 ekim 116 bluzun modeli. Benim yazdigim pantolonun modeliydi:)

      Sil
    4. Pardon yaa, yazmamisim di mi, 2004 ekim 116 bluzun modeli. Benim yazdigim pantolonun modeliydi:)

      Sil
  4. Diyorumki yalnızca teyze giydirmek üzerine bir etkinlik olsa
    ve sen ona katılsan
    ve diğer teyzelerin duymadan
    beni giydirsen?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :):):):)
      Haarika fikir de, diğer teyzelerim duyarsa perişan olurum pell :))

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar