minnak mühendise sabahlık


Bu kumaşı çook severek almıştım. İnstagramdaki parça kumaş satışlarını bilir misiniz bilmem? Çok heyecanlı oluyor, ilk "aldım" yazan alabiliyor, yetişemeyip alamayanlar birbirini teselli ediyor falan :) Bazen gece yarılarına kadar uzuyor satışlar. Herkesin uykusu geliyor, ama ya güzel bişey paylaşırsa şimdi şeklinde tetikte bekliyor :)) Ben çok eğleniyorum:)

Bu kumaş da satışa çıktığında ben maalesef işyerindeydim. İlk "aldım" diyenlerden olamadım, kaç metre stok var onu da bilmiyorum, kadıncağızı bunalttım, kaldı mı, bana da yetecek mi falan diye :) En sonunda 3 metre alabildim de rahatladım :) Hatta sonrasından siyah beyaz snoopylisini de kaptım başka bir instagram satışından. Her ikisi de iki iplik (ya da üç emin değilim) denen penyelerden, kalın, pufiş pufiş:)

Eylül başında bu ilk snoopy'yi minik bir mühendis adayı için diktim, üniversiteye başlangıç hediyesi şeklinde. İkinci snoopy'i de seneye doktor olmak isteyen bir miniğe dikeceğim :)
Bizim minik, büyük kapşonları çok sevdiğinden, hobit kabanımda kullandığım kapşon kalıbını kullandım. 2015 Mayıs sayısındaki 102 numaralı model. Beden için de Burda  pratik dikiş dergisi 2015 Şubat sayısındaki manto modelini kullandım (4 D,E) 


Bu arada, ilk fotoğrafta mankenin üzerinde ismini daha doğrusu isimlerini görüyorsunuz. Takip edenler bilir, ne olsun bu kızcağızın adı diye düşünürken, mankenim bir süre isimsiz olarak kaldı. Çevremdeki herkes isim önerilerine başlayınca kafam iyice karışmıştı. En son bu konuyla ilgili çekiliş  yapmaya karar verdim.
Önerilen bütün isimleri fotoğraflarda görüldüğü üzere minik kağıtlara yazıp, ailemizin noteri (evet böyle bir kadro var bizde :))) ) çekilişi yapsın diye işyerime götürdüm. O arada bizim noter(!) izne çıktı, çekiliş kağıtları bir süre dolaştı benimle. Sonra çanta değişti, o çantada unutuldu kağıtlar, ardından isim olayı da unutuldu.. Derken günlerden bir gün, bu kağıtlar bir şekilde elime geldi ve tesadüfen kağıtlardan bir tanesi yere düştü :)) Tamam dedim bu bir işaret! Düşen kağıttaki isim "Tultan"'dı :) Sonrasında da bir taneyi kendim çekeyim dedim, iki isimli olsun:) O da "Zarife" oldu:) (Hadi itiraf edeyim, Zarifeyi bulmadan önce "Feramus" çıktıydı, ama onu görmemiş gibi yaptım:P)
Sonuçta mankenimin bir kimliği var artık, o bir Zarife Tultan :))







Yorumlar

  1. Hadi adıyla yaşasın Zarife Tultan,bayıldım sabahlığa,basbayağı oldun sen artık haa 😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoook teşekkür ederim, çook sevindim beğenmene :)) oldum mu diyosun şimdi, yok yok, şımartma beni :))

      Sil
  2. Zarife Tultana çok yakışmış . Kumaşı aldığın yerin tam adresini rica edeyim Gökçecim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:)) Bir yıl oldu ben bu kumaşı alalı, hatırlayamadım nerden aldığımı önce ama dedektiflik yaptım buldum :)) Instagram'da @kumas_tutkum adlı kullanıcıdan almıştım. Hatta baktım şimdi, sanırım hala var elinde:) DM atıyorum şimdi sana..

      Sil
  3. Ama ben prensesime diyorum Zarife diye, simdi ikinci bir kisiye nasil sesleneyim zarife diye:)))
    Tultan"'i daha cok tuttum, ama iki isimli olmasi daha guzel olmus.
    Sabahligin sahane olmus. Cok bayildim. (Boyle bir cumle varmiydi Turkce'mizde:))
    Guzel gunlerde kullan hayatim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten kendi kendini seçtiren kağıtta da Tultan çıktıydı :) Zarife göbek adı :))) Beğenmene çook sevindim, sen kurduysan var öyle bi cümle :)))
      (sabahlığı yeğenime diktim bu arada ;))

      Sil
    2. Minik muhendise diktigini biliyorum ama benim klavye pek tatli bu aralar. Yazdigim bazi kelimeler cok gec dusuyor ekrana, bazan dusemiyor bile boyle gordugun gibi:))
      Uzerine sekerli cay doktum de, yapis yapis,bazande tek bir tusla yazdiklarim sifirlanabiliyor:)))
      Kendine geliyor yavas yavas. Yani yazini yorumlara varana kadar okuyorum. Klavyenin azizligi bu hayatim.

      Sil
    3. sen süpersin, boya badana işleri bile kesemiyor hızını her şeye yetişiyorsun, öptüm seni :**

      Sil
  4. Süper olmuş. Ellerine sağlık. Mankenin de adıyal bin yaşasın. Çok yakışmış.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar