Bayan Rottenmeier elbisem



Burda Vintage dergisinde "Cici Kız Elbisesi" olarak geçen modeli siyah kumaşla dikmek hataydı, kabul ediyorum :) Ama neredeyse modeldeki bebe yakayı da yapacak olmam hatanın ötesinde birşey olurdu, neyse ki Instagram'da kalıbı paylaştığımda sevgili Özge, 'aman diyim, o yaka 1.80lik mankenlerde güzel durabilir ama biz faniler umduğumuz sonucu alamayabiliyoruz' diyerek döndürdü beni yanlış yoldan :))


Gerçi bebe yakanın olmayışı da genel imajı kurtarmadı bence. Yakalı hali önlük olacaktı, yakasız hali Bayan Rottenmeier elbisesi oldu. Hatırlıyorsunuz di mi Heidi'deki aksi mürebbiyeyi ? Ne gaddar kadındı ya o!

Neyse, konumuza dönelim.. Sonucu görüyorsunuz, mürebbiyeden hallice, süreçteyse, her zamanki şeyler: unutkanlık, acelecik, 'bence böyle de olur'culuk, 'öööf, kim uğraşacak şimdi onla'cılık, 'onun için çarşıya gidemem ben, evde olanı kullanırım'cılık, ve bu liste uzaaar gider :))
Unutmadan yazayım, kafandaki bere ne alaka demeyin, ben ördüm, göstermesem çatlardım:)) ) 


Kumaş fırsatı sitesinde geçtiğimiz haftalarda "Flanel Gabardin kumaş" çeşitleri yayınlanmıştı. Bu kış kendime birkaç elbise dikme niyetinde olduğumdan, heman atladım, iki renk seçtim. Biri siyah biri de açık kamel. Bu siparişi verirken aklımda bu cici kız modeli vardı, hem Vintage Pledge 2016 etkinliği için dikmem gereken ikinci parça olacaktı, hem de kışlık elbise serisinin ilk parçası olacaktı.

Fakat benim aklımdaki kumaş çıkmadı paketten. Ben daha ince bir malzeme bekliyordum, daha dökümlü duracaktı. Ama bu oldukça kalın bir kumaş. Ama o modeli taktım ya ben kafaya ille de dikilecek!
Kumaş gelmeden kalıbı çıkarmıştım zaten.
(İki metre almıştım siyahtan, yarım metreden biraz daha fazla bir parça arttı, ondan da çan bir etek çıkar sanırım. )






En korktuğum yer kollardı, kumaş kalınlığı kötü bir duruş sergileyebilirdi. Eğer öyle olursa, kol takmayıp içine tiril bir gömlek, ya da streç kazakla giyerim diye düşünüyordum. Ama kolları kestikten sonra hafiften teyelleyip deneme yaptım, giyilebilir olduğuna karar verdim, ve devam...

Elbisenin sırtında fermuar var, kumaş hafifçe esnek olduğundan fermuar kapalıyken de giyip çıkarabiliyorum, keşke uğraşmasaydım :( Dikeceklere tavsiye, önce teğelleyip deneyin!! Aaa, tabii gizli fermuar montajını eğlenceli buluyorsanız, saygılar sunarım :)
Fermuar takmakla uğraşarak kaybettiğim zamanı, öndeki ilikleri açmayarak telafi ettim :) Evet evet, öndeki düğmeler işlevsiz :))







Ön üst parçalar, pervazla birlikte kesiliyor, ama niyeyse ben onları düzgün birleştiremedim. Hafif bir eğrilik var, resimlerde farkedilmiyordur, normalde de sadece benim gibi takıntılılar farkedebilir diye düşünüyorum:P
Süreçte saydığım maddelerden biri olan 'onun için çarşıya gidemem ben, evde olanı kullanırım'  üşengeçliği bu pervazlarda olması gereken telayla ilgiliydi. Evde, pervazlara yetecek kadar bez tela yoktu. Ama bol miktarda çift tarafı yapışkan tela vardı :)) O da tela bu da tela, ne farkeder dedim, yapıştırdım her iki tarafa :) Neyse ki kumaşım konuyla ilgili çok sıkıntı çıkarmadı. Biraz daha ince yapılı bir kumaş kullanıyor olsam, çok çirkin görünecekti büyük ihtimalle. Ama bir daha yapmayacam söz:)

Elbise, kolları hariç biraraya geldiğinde, bebe yaka tercih etmememin ne kadar yerinde bir karar olduğunu bir kere daha anladım. Kolların takılması, herzamanki gibi çoook eziyetliydi benim için, o konudan hiç bahsetmek istemiyorum:( Bir de üstüne manşet eziyeti çektim. Üstelik manşetlere tela ütülemeyi de unuttum!!! Kumaşın kalın oluşu yine bu hatayı da usuuulcacık örtüverdi:) (Manşetlerin önü normal kumaş, arkası astar bu arada). Elbisenin önündeki ilikleri iptal eden ben, manşetlere ilik açmaya da üşendim tabii ki de.. Çıt çıt dikerim, üstüne de düğmeleri aksesuar şeklinde dikiveririrm dedim. Ama çıt çıt dikmenin ayrı bir eziyet olduğunu unutmuşum! Üstelik o kadar kötü durdu ki o çıtçıtlar, ikinciyi dikmeden direk söktüm! Kaptığım gibi elbiseyi, doooğru çıtçıtçı amcaya gittim. (tabi bu kadar hızlı olmadı olay, yaklaşık 2 hafta poşette bekledi elbise). En sonunda gidebildiğimde hem övgüleriyle şımarttı beni, hem de 5 dakikada basıverdi çıtçıtları :))
Bu macera da böyle bitti, sıradaki maceram, şu an masanın üzerinde çizlip kesilmeyi bekliyor, yine kumaş az, yine macera potansiyeli yüksek bir proje ;))


Kalıp bilgisi: Burda Vintage 2016/1 sayısı 9 numaralı model

Yorumlar

  1. Ben bayıldım elbiseye,tam benlik bu model.Üstelik bene yaka yapsan da şahane dururdu.Çünkü adı üstünde vintage vu,biraz mürebbiye elbisesi gibi durması lazım.Maceralarına hiç değinip de,kızım,şu işi bir kere de yazıldığı gibi yap,demeyeceğim.Konuştuk bunu,kırkını devirdiğinde ancak o kıvama geleceksin.Pek füzel olmuş,eline sağlık 👏👏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimm, sevindim beğenmene. Kalıbı ben de sevdim aslında, daha ince ve renkli bir kumaşla yeniden denemeyi düşünüyorum. Kırkımı devirmeme pek de bişey kalmadı, benim kıvama gelmem elliyi bulur bence :))

      Sil
  2. Gökçe, kalıp çok güzelmiş. Üzerine tam oturmuş ve bence çok başarılı bir elbise çıkmış ortaya.Eline sağlık. Ben liseden itibaren hep siyah ve koyu renk şeyler giydim. Son 5 yıldır da bir renk patlaması yaşıyorum. (Neredeyse 39 olacağım :) O yüzden düz siyahları görünce bir yerden kışkırtmak geliyor içimden :) Acaba diyorum hazır yalancı düğmelerin de varken, beyaz dantelden takılıp çıkarılabilir bir yaka denesen mi? Ya da boşver bu böyle kalsın, sen dediğin gibi bir de çiçekli versiyonu dik :)Seviyorum dikiş maceralarını ... Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Özge, maceralarımın seviliyor olduğunu duymak çokk güzelll :))) Beyaz dantel yaka diyosun ya, benim ilkokulda dantel yakalarım vardı, anneme sorayım bakayım duruyolar mı :)) Saçlarımı da iki örgü yaparak öncesi sonrası fotosu yayınlayabilirim hatta :)) Hareketli yaka olayını deneyebilirim dediğin gibi, riski yok nasılsa.
      Bu arada, 39 çok güzel bi yaş, bayılacaksın, ben mesela 3-5 sene daha bu yaşta kalmayı düşünüyorum, o kadar sevdim :)))

      Sil
    2. Ay yorumunu okudum nasıl kahkaha attım burada :)Tamam ben kalıyorum bu yaşta :)Bugün çıkıp pazenlere baktım ama almadım. En çılgın çiçeklisinden pelerin dikmeyi düşünüyorum. Bu ayki Burda'da olan pelerini.Düşündüm kendi kendime hiç 40 yaşında kadın bunları giyer mi? Sonra amaaan dedim, bu sıkıcı kış günlerinde hiç olmazsa paltom neşelendirsin. İsteyen ayıplasın isteyen deli desin.

      Sil
    3. Çiçekli pazen pelerin harika fikir, merakla bekliyorum! Ben de kırmızı kapşonlu kabana başladım, içine de önlüğümü giyecem:)))
      Çiçekli de giyeriz, renkli de giyeriz, kırkımızda da giyeriz doksanımızda da giyeriz :)))

      Sil
  3. Mecara kismina pek girmeden -cilik- ekiyle kapatmissin ama ben anladim:))
    Eeee damdan dusenin halinden damdan dusen anlar:))
    Elbise sahane gorunuyor, sanada cok yakismis. Hicte murebbiye gibi gorunmuyor, aksine o sondaki slaytla tam bir hasari kiz pozlarindasin:))
    Model kumas, hasari haylaz kiz veee bere tam not aldi bende.
    BizIMLASIN!!! :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. -cilik eklerini açarsam, ohoooo, yaz yaz bitmez :))) anladın sen onu :)))
      Çook teşekkür ederim :)))

      Sil
  4. Tam vintage elbise olmuş Gökçe ve sana çok yakışmış model hakkında bilgi vermen çok işime yarayacak burda alkış geldi sana:) güzel günlerde giy ben çok beğendimm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederimmm, duydum alkışlarıı :))) :*

      Sil
  5. Gerçeğini görünce teeee bu sayfalara gelip de yorum yapmayı unutuyorum. Ama yazıları okurken gülmek için arada uğruyorum işte.
    Elbise dünya gözüyle görülmüştür. Elbise çok güzel. Diken de güzel. En güzeli de giyen!!!
    Öpüldün Gökçecim :*

    YanıtlaSil
  6. Karpu kol değil ve uzun da değil :(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar