2016'ya veda elbisesi, Burda Aralık sayısından


Burda Aralık sayısında dikmeyi planladığım 3 modelden bir tanesi bu elbiseydi.
Evet, farkındayım, benim üzerimdeki elbise ve modeldeki elbise bambaşkaymış gibi duruyor :)) Yine bir "neye niyet neye kısmet" projesi oldu benim için bu kalıp :))
Her seferinde, böyle basitçecik dikilecekmiş gibi duran kalıplar, benim canımı çıkarıyor niyeyse! (Bakınız: 2016 Ekim sayısındaki salopet)


Aslında bu modeldeki en sevdiğim bölüm kollardı, fakat elimdeki kumaş uzun kollu elbiseye yetecek kadar değildi maalesef. Ne amaçla bu kadar az aldım siyah kadife kumaşımı hatırlamıyorum. sadece 1 metre vardı elimde(yoksa 1,5 muydu??). Bir yıldan fazla olmuştu alalı, hatta bir metre daha sipariş ettim aynı kumaştan ama aynısı değilmiş, daha kalın bir kadife geldi:( (1 metrelik o daha kalın olan kadifeyle ne yapacağımı düşünüyorum şimdi de, bende macera hiç bitmez :)) )





Sonuçta, bu yumuşacık ve dökümlü kadifeyle, Aralık sayısındaki 112 numaralı modelin, kolsuz, ya da kısa kollu versiyonunu yapmaya karar verdim.

Cumartesi günü keser, diker bitiririm, yeni yılı da bu elbiseyle karşılarım diye düşünürken, 1 hafta süründü elbise elimde.. 31 Aralıkta çektim yandaki fotoğrafı, etekleri elimde bastırmaya çalışırken :))



İlk kesim dikim aşamasında hiç sıkıntı yok, hızla ilerledi proje. Fakat ilk provada, yine hüsran.. Çok büyük geldi. Yanlardan daralttım, bu sefer sırt kısmında acaip bir potluk var. Benim kumaşım fazla esnek geldiği için sanırım tüm bu sorunlar.





Sırttaki dikişi (esnek kumaşa güvenerek fermuarı iptal etmiştim, iyi ki de öyle yapmışım), 2 santimetre kadar içeri aldım, ama bu arada sırt ve kalçadaki kavisle de oynamam gerekti. Bu arada giy çıkar giy çıkar içim bayıldı!! Mankene giydirip yapayım dedim, o da olmadı, Zarife Tultan'nın sırt kısmı benden farklı sanırım, hem zaten elbiseyi ona giydirmek de ayrı bir eziyet..





Öyle böyle, en sonunda sırtını oturttum. Sonra yanlarına da son halini verdim. Kolları takmadan önce astar kesmem lazım, ama pilim bitti. Ertesi güne kalsın dedim. Bu arada ilk hedefim astarsız yapmaktı ama içime sinmedi, elimde siyah esnek astarımsı bir kumaş da vardı, hadi dedim, kuralına uygun olsun herşey:) İyi ki de öyle yapmışım, yapış yapış duruyordu astarsız hali, şimdi gayet düzgün..




Kolların montajını hafta içine bıraktım, ama uzadıkça uzadı o iş de.. Aslında kolları şifon kumaşla modeldeki gibi devam ettirecektim fakat elimdeki siyah şifon elbisenin parlak kadifesiyle hiç uyum sağlamadı. Yanlardan daraltma yaptığım için kol boşlukları da küçülmüş oldu, kolları da aynı oranda daraltınca, fotoğraflarda görüldüğü üzere streç kolların modeldeki kollarla uzak yakın bir ilgisi kalmadı.


Yakayı da 2 santim kadar yukarı kaldırıp azıcık yuvarlatmıştım.

Şimdi düşünüyorum da, aslında kalıpla benim elbisemin tek ortak noktası, pensleri :)))
Yeni yıla çok az bir zaman kala elbisem bitti ve 2017'yi birlikte karşıladık...

Bu arada, fotoğraflarda Zarife Tultan'ın üzerinde gördüğünüz kaşe kabanımsı, ceketimsi arkadaşla bir süredir vakit geçirmekteyiz. Diğer bir "neye niyet neye kısmet" procem olur kendileri. Aslında bitti sayılır, astarın etekleri ve kolları birleştirilecek sadece. Ama bir haftadır hiçbir ilerleme yok, umarım haftaya biter ve yayınlanır;)


Kalıp bilgisi: Burda Aralık 2016 112 numaralı model.

Yorumlar

  1. Merhaba Gokceee,caliskan Gökçe,isleri zorlastirip altindan başarıyla kalkan Gokcee ellerine saglik canim,iyi günlerde giy 😘bu elbiseden ben de diktim,benim de kollar yetmedi seninki gibi kisa yaptim hosuma gitmedi,evdeki ona uygun kumastan uzun yaptim,yaka acik oysa oyle gorunmemisti gozume😁yakasi bekliyor şimdi,benimkine de bir el at😜

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba öğretmeniiiim, nasıl da şımarttın beni yine, çokkk teşekkür ederim:)) Hadi kap gel elbiseni, baştan yaratırım ben onu, sadece pensleri kalır orjinal :))))

      Sil
  2. Veeeee maceralari ile Gokce sahnedeki yerini alir! :))
    Sen beni de solladin bu macera konusunda, saygi ile tacimi devrediyorum sana:))
    Ama bak penslerin benzemesi buyuk bir ayrinti, lutfen... Kalip bilgisi olarak vermene sebep oluyor, daha ne olsun? :))))
    Cok begendim, guzel gunlerde kullan. Aysel kizina dikmisti bu modeli sorunsuz demisti, yaniliyormuyum yoksa? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alayım ben o tacı evet :))) Çook teşekkür ederim:)
      Ve evet, Aysel de dikti, o da daraltmıştı ama sorunsuz demişti, yanılmıyorsun;)
      Ben de herşey çok kolay olacak diyerek başlamıştım:))) Ama bi noktadan sonra işler çığrından çıktı, ben de şaşkınım :))

      Sil
  3. Nasıl yakışmış ellerine sağlık şu burda kalıpları illaki oynama istiyor ama sonuç harika güzel günlerde kullan :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiim, çok sevindim beğenmene :)) Burda kalıplarıyla çok feci başım dertte, azmedip kendi kalıbımı kendim çıkarmayı öğrenmem lazım benim :)) Senin mi bununla ilgili bir yayının vardı, yanlış mı hatırlıyorum, tekrar bi kurcalayayım senin bloğu ben;))

      Sil
  4. Gökçe elbisenin çok farklı bir havası olmuş çokda güzel üzerine yakışmış sadece önemli detayı kollar kumaşın azizliğine uğramış vee bütün samimiyetimle söylüyorum ben kestim ve diktim sadece kızım zayıf olduğundan yanlarından 1cm yakın içeriye aldım.Sağlıcakla giy canım ben seni usta olarak görüyorum maşallahın var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim, şımartma benii :) Bu kalıba bir şans daha vermek istiyorum, kollara da yetecek kadar fazla olan bir kumaşla :))

      Sil
  5. Ahahaha artık bir şey demeyeceğim sana.Zarife'ye bir kombinezon giydirirsen bir dahaki projende elbise giydirip çıkarırken rahat edersin.Kedife yapıştığı için eziyete dönmüş,kombinezon olsaydı yapışmazdı,o hesap işte.Bek duramayıp yazacağım,benim gibi yaşlandığında bu zor dikişlerin ekmeğini bol bol yiyeceksin,üzülme 😘😘😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama kombinezon süper fikir gerçekten, harikasııın!!! Bir sonraki elbisem kesin Zarife üzerinde şekillenecek, çok çok teşekkür ederim:)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar