her sene bir pazen etkinliği şart: #pazenlerefısıldayankadınlar


Etkinlik duyunca katılmasam olmaz. Hele ki pazen etkinliği, renkli çiçekli çok eğlenceli olacağı garanti. Ornitorenk Gonca, ve Meri #pazenlerefısıldayankadınlar etkinliğini başlatınca, ben de atladım tabi her zamanki gibi. 

Geçen seneden artan pazenim de vardı, hemen başladım etek modelleri arayışına. Çok zamandır aklımda olan olan bir etek kalıbı vardı (Burda Ağustos 2016). Geçen sene de pazen ve deriyi birlikte kullanmıştım ve çok hoşuma gitmişti. Tamam dedim, olur bu iş, geçen seneki pazen elbiseden artan siyah mavi çiçekli kumaş, biraz deri, ve 129 numaralı kalıp.


Fakat bu arada aklıma geçen sene çook sevdiğim bir arkadaşımın bana gönderdiği pazen düştü. Aslında kendine dikersin diye yollamıştı bana onu ama, benim hedefim ona bir elbise dikip geri  yollamaktı pazeni :) Tam da vaktidir diyerek, o kumaşla da bir elbise dikip etkinliğe iki parçayla katılmaya karar verdim 😊 (Gerçi sonrasında etkinlik sahibesiyle anlaştık, söküp  tekrar dikersek, üç parça dikmiş sayılıyoruz 😉) 




Eteği zaten artık parçalardan çıkaracağım için kumaş miktarım kısıtlı, elbise için kullanacağım kumaş da 2,5 metre falan, ve hedefim uzun kollu elbise, yani her zamanki gibi zorlu bir puzzle şeklinde geçicek kesim aşaması..

Elbise için, daha önce de şu yayındaki elbisede kullandığım  Burda Aralık 2016 sayısındaki 112 numaralı modeli kullanmaya karar verdim. Elbisenin bitmiş halinin bana bir parça bol gelmesi gerekiyor çünkü. Bu kalıbı da daralta daralta bi hal olmuştum hatırlarsanız. Bu sefer aksine hiç daraltmayıp, dikiş payını da normalimden yarım milim kadar fazla kestim. Pazen esnemeyeceği için sırtına fermuar koymam şarttı. En zor kısım fermuarı takmaktı, onun dışında çok pratik dikilen bir kalıp (daraltmadığım sürece tabii:) ), ve sonuç da çok başarılı. 

Fakat ne kadar çabalarsam çabalayayım, elbiseyi uzun kollu yapamadım. yarım metrecik daha kumaşım olsaydı çok güzel olacaktı. Gerçi bu tipini de sevdim ben. Yine kumaşsızlıktan yakaya pervaz yapamadım, onun yerine elbisenin içindeki çiçeklerin pembemsi kırmızısından biye geçirdim. Yakayı biyelemişken, kolları da biyeledim.. 

Zarife Tultan'da fena durmadı, henüz sahibinin üzerinde göremedim, ama nasılolsa benim arkadaşım çok güzeldir, çuval giyse yakışır ;) 

Etekle ilgili dikiş aşamaları da sıkıntısız geçti. Öndeki eğimli parçaları deriye dikerken biraz sıkıntı yaşadım tabi, bir tur söktüm ama çok can sıkıcı değildi. Bel bandını da deriden yaptım (iç tarafı pazen, dışı deri)

Asıl can sıkıcı kısım, her şeyi bitirip giydiğim zaman ortaya çıktı.
Fotoğraflardan da anlaşılıyordur eminim, deri kısımlar çok fena potluk yapıyor. Belki az daha bol olsaydı etek bu kadar pot durmayacaktı ama yine de hareketli kısma gelen deri hep sıkıntı olacaktır. Hatta geçen seneki etkinlikte galiba Gonca Hanım da bu konuda uyarmıştı beni. Ama işte, bir musibet bin nasihat olayı :( 



Sonuç, tabii ki o deri sökülecek. Yerine yine siyah yünlü bir kumaş kullanılacak. Parça değişimi henüz gerçekleşemedi, maalesef uygun kumaş bulamadım. Sanırım seneye giyebileceğim pazen eteğimi. 

Kalıp bilgileri:
Etek: Burda Ağustos 2016, 129 numaralı model 
Elbise: Burda Aralık 2016, 112 numaralı model 


Yorumlar

  1. Hem de iki tane valla bravo tebrikler ikisi de çok güzel ama etek bir başka güzel ellerine sağlık ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :))
      Eteği ben de sevdim ama deri parçaları değiştirmeye çok üşeniyorum :(

      Sil
  2. Gonca ilimli kizdir, kesinlikle 3 parca oluyor, bende destek verdim size:))
    Neyseki olaysiz gecmis bu seferkiler. Buda pazenlerden kaynaklaniyor sanirim. Cok naz'siz bir kumas Sokme asamasi azicik sikinti veriyor ama her guzelin olsun o kadar kusuru. Guzel gunlerde kullanilsin parcalar. Sen seneye kullan gule gule...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üşenmeyip sökersem olacak 3 parça :)) Sökerken de deriden sökeceğim için çok eziyet olmayacak ama, başka bişey dikiyorum yine, buna geri dönesim yok, nasolsa mevsim geçti;)
      Aman dilimizi ısıralım "olaysız" derken:))
      Teşekkür edeirm :))

      Sil
  3. Garfi sakın sökme,iki giymeye pazen esneyecek,o zaman tam olur.Penye kumaş gibi,pazen de esniyor.Bir kaç saat evde giy,otur kalk,ondan sonra esnemezse sökersin.Onun haricinde iki parça da sana yakışır güzellikte olmuş,çok beğendim.Seneye inşallah makinem burada olursa yapacağız gene Çiçekler ve Kadınlar pazen etkinliğimizi 😍😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ciddi misin esner yani, süper, ben evde biraz takılayım bari onla hanım hanımcık😝😝😊 Çok teşekkür ederimmmm, hem beğendiğin için hem de fikir için😘 Seneye Çiçekler ve Kadınlar etkinliğini hevesle bekliyorum 😊😊

      Sil
  4. Gökçe iki çalışmanda gayet şık etekteki derinin bolluğu garip durmuyor için rahat olsun.Ay pazen olsunda nasıl olursa olsun ben karar verdim bu kumaş her modele harika oluyor:)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederimmm :))
    Esner biraz umarım, içime sinmedi pot hali:(

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar