#wardrobebuilder etkinliğinde bu ay: etek


Uzun zamandır ilk defa önce fotoğraf çekip sonra yazısını hazırlıyorum bir yayınımın. 
Gayet macerasız, tıkır tıkır dikilen, kolay bir proje oldu.


Kumaşımı ben çok severek almıştım, yine pazarda, parça kumaşların arasında karşılaşmıştım kendisiyle. Bir metre civarında, ve muhtemelen perde kumaşı falandı :))) Ama ben bununla etek dikerim, olmadı plaj çantası dikerim diye kapmıştım hemen.
#wardrobebuilder kapsamında etek oldu kendisi :)

Üzerimdeki bluz da Mukaddes Yenge bluzu bu arada ;)


Kalıp bilgisi yok, yani var da yok. Şöyle ki, 2 yıl önce 34 bedenken çıkardığım kemersiz dar etek kalıbına, yine 34 bedenken çıkardığım kemerli ve ön yandan yırtmaçlı başka bir etek kalıbının kemerini monte ettim, yanlardan 2 şer santim ekledim, sonra prova yapıp bel kalça arasını bir parçacık daralttım, aşağı doğru düüümdüz indirdim, oldu bitti :)





Desenin düzgün olması için kumaşın yüzünden desene paralel bir çizgi çektim, ön ve arka kalıbı o çizgiye göre hizalayarak yerleştirdim. Ön-arka birleşimine denk gelen desenlerin de birbirini tamamlamasını istedim ama desen tekrarı yeterli gelmedi maalesef..

Astar yapmayınca, kolaycacık bitiverdi. Havalar ısınsa da giysem :))

Bir de instagramda çok ilgi çeken pens videomu ekliyorum bu yayına, özellikle elbiselerdeki her iki ucu da kapalı olan pensler için klasik yöntemim, kumaşın düzüne çizip teğellemek, teğele üşenirsem benzer şekilde tersine çizip toplu iğneyle yapıyorum ama ilk yöntem daha düzgün sonuç veriyor. Bu yöntemi nerden öğrendiğimi hatırlamıyorum, çok dikiş bloğu okuyup çok video izlediğim dönemlerden kalma bir bilgi sanırım..

Yorumlar

  1. Etegin desenine bayildim Gokceeee:)) Sahane vede cok chic olmus Mukaddes yenge bluzuyla:)))
    Senin o pens dikisin: Askeriyelerin terzilerinin olmadigi donemlerde subaylar kendileri dikermis sokuklerini. O yuzden ona subay dikisi denir. Rahmetli amcam subaydi, o ogretmis anneme, annemde bana:) Hatta bende bir yayinimda pratik dikis bilgileri diye yazmistim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, bak kesin sende okudum o zaman subay dikişini, teşekkürlerr :))
      Beğenine de ayrıca teşekkürler :) Kumaşı pazardan almıştım, parça kumaştı. Şu mukaddes yenge bluzunu da bi giyemedim yaa, havalar ısınmıyor bu sene bi türlü :((

      Sil
  2. Çiçek bahçesi gibi yaza ne de yakışır güzell günlerde giyesin marifetlimm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür eder, öperim seni:* :)
      Yaz gelmiyor bu sene ama yaa :((

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar