#wardrobebuilder ve #güneştadındaelbiseler etkinlikleri için diktim, ama hava soğuk, giyemiyoruuum!!


Bu ay #wardrobebuilder etkinliğinde 3 seçeneğimiz vardı. Şort, tulum ya da kolsuz bluz.



Geçen sene diktiğim kolsuz blüzlerimin çoğu çektiği için(hayır, ben kilo almadım, kışın aldıklarımı da baharda geri verdim, yani o aklınızdan geçen "hı hııı, çekmiştir tabiii, biz de yedik" düşüncesini siliniz lütfen!), tam da yerinde bir etkinlik oldu bu. Üstelik viskon kumaşla dikersem #güneştadındaelbiseler etkinliğini de kapsar, daha ne isterim.



İki hafta üst üste iki adet viskon bluz diktim. Üçüncüsü de bu hafta dikilecek..

Fırfırlı olan, Burda'nın 2017 Şubat sayısının kapağındaki model. Pek fırfırsever bir şahsiyet olmamama rağmen, bu modeli çok sevmiştim, dikmesem olmazdı. Boyunu biraz uzattığım için alt kısmı rahatsız edecek kadar olmamakla birlikte, azıcık dar oldu.
 




Fırfırsız olanda da aynı kalıbı kullandım, ama bir parçacık modifiye ederek. Fırfırları iptal edip, yakaya da kollara da biye geçirdim. Önceki pensleri iptal edip, ön parçayı genişlettim. Arka parçayı da uzatıp genişlettim, sonuç böyle ifil ifil bir bluz oldu.


Fakat yağmur çamur bitmiyor buralarda, giyemedim bir türlü :( 


Kalıp Bilgisi: Burda 2017 Şubat Sayısı

Yorumlar

  1. Valla sorma Gökçe, burada da hava hep kapalı. İnanamadım yahu, Haziran'ın sonu geldi, daha 1 kere denize girebildim.Efendim bu bluzlar dolaplarda hep çekerler ve ne yazık ki hep yaz öncesi farkedilir bu çekme durumu.Ben inanıyorum sana arkadaşım, bana da oluyor :) Güle güle giy bluzlerini. Ben wardrobe builder projesinden koptum. Yaz tadında elbiseler için heveslenmiştim ama ketenleri biçemedim. Dün ince pamuklu bir elbise yaptım.(Viskon nedir tam bilmiyorum, cahilim. İnce pamuklu mu oluyor? Öyleyse sayılır belki.) Sen elbise dikecek misin? Kotla dikmştin di mi? Amanın benim devreler yandı.Kolay gelsin.Sevgileer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzmir bile yaz havasına giremediyse, ben daha çook beklerim denizi bu sene :( Dolapta hareketsiz ya o bluzlar kış boyu, ondan çekiyorlar, oysa az bi spor yapsalar, hiç çekmezler aslında, ama işte tembel bu bluzlar tembeel :P
      Wardrobebuilder'ı yakalarsın aslında, vazgeçme :(
      Sanırım ince pamuklu da viskon sayılıyor , ama %100 pamuk olmasına da gerek yok galiba viskonun. Güneş tadındadır bence senin elbise de:) Güneş tadında elbiseler etkinliğinin kapsamı geniş, sadece kumaş kısıtı var diye elbise yerine bluz tercih etmiştim, şimdilik elbise planım yok ama, bayram tatilinde belki ben de bir elbise yetiştirebilirim ;) (Kot elbise jean çıkarıyorum etkinliği içindi bu arada, çok etkinlik oldu bende karıştııyorum :)))
      Sana da kolay gelsin,bol denizli güneşli günler dilerim :))

      Sil
  2. O soğuklardan ben de dertliyim, elbise diktim ama giyemedim hiç :( Bluzların harika olmuş, hırkayla giyer çıkardım ben olsam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiim :) Bu hafta da ısınmazsa dediğin gibi hırka altı olacaklar mecbur :)

      Sil
  3. İki bluz da harika olmuş. Ellerine sağlık. Bu bluzlar pek macerasız olmuş. Her bölüm de hayacanla izlenen hafif korku, bazen komedi, bazen dram olan bir dizinin senaryo yazmaya üşenilmiş bir haftası gibi olmuş:) Şaka bir yana demek ki giderek daha da ustalaşıyorsun. Ellerine sağlık. Güle güle giyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. korku-komedi-dram, süper özetlemişsin maceralarımı, çok güldüm:)))))
      Bunlar macerasız oldu ama, aynı sıralarda diktiğim bol maceralı bir gömlek var mesela, yakında paylaşıcam acılarımı :))
      Çokkk teşekkür ederim :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar