#wardrobebuilder ve #çiçeklielbiseler etkinlikleri için: kat kat kat elbise



#wardrobe builder etkinliğinde bu ayın konusu "yaz elbisesi"ydi.
Instagramdaki diğer bir etkinlik de, @madebymelos'un düzenlediği #çiçeklielbiseler 'di.
Çiçekli bir kumaş seçerek her ikisine de  uygun bir elbise çıkardım ortaya :) İtiraf edeyim, bilinçli bir birleştirme  değildi bu :) #Çiçeklilbiseler için diktim aslında, ertesi gün farkettim ki, #wardrobebuilder'a da uygun olmuş.
Gelelim macerasınaaaa…
Kumaşı, annem Amasra'dan almıştı. Farklı renklerinden ona da iki elbise dikmiştik yazlığa gitmeden. (Aslında bu kumaş da onundu ama ben göz koyunca itiraz etmedi:) ) İncecik ama kolay dikilen bir kumaş. Tek sıkıntısı kenarlarının çok çabuk atıyor olması.
Düz siyah kumaşı 2,5 metre kullandım , çiçekli 3 metreyi geçmiştir sanırım. Etek boyunu uzun kesmiştim ilk başta, direk kısa kesseydim 2,5 metre yeterdi büyük ihtimalle (kumaşın eni 90 cm falan)
Aklımdaki salaş elbiseye uygun kalıp bulamayınca, ortaya karışık bir kalıp operasyonu yaptım.

Fermuar takmak istemiyordum, o yüzden kolsuz bluz kalıplarına göz atarken aklıma son diktiğim fırfırlı kollu bluz geldi(2017 Şubat sayısı). Hemen buldum kalıbı. Öndeki pileyi iptal edince sıkıntı olmayacağından emin olunca, kestim gitti :) Siyah kumaşı astar olarak kullandım, yaka kol biyesi derdi de olmadı, şipşak bitti üstü..
Etekleri için de 2014 Eylül sayısındaki 123 numaralı modelin eteğini kullandım. Aslında pek kullandım denemez, kalıbı kumaşa koydum ama, ne boyunu ne enini kullandım, sadece bel kısmını çizdim kalıptan, hatta onu bile genişlettim, tam olarak kullanmadım :)) Verevlerini zaten göz kararı kestim. Eteği kalıpsız yapmışım aslında :)
Üç adet etek kestim, üçünü birbirine overlokla diktim, sonra da hangi akla hizmet bilmiyorum ama, üstü ve altı, kalın bir lastikle birleştirdim.
Veeee, facia!!
Nasıl bir kabus görüntü anlatamam!! Etekler o kadar pot duruyor ki, yanlar kabarık kabarık! Anladım ki en alt eteği diğerlerinden daha dar kesmek gerekiyormuş.
Söktüm tabii lastiği, çok eziyetli bir söküm işlemiydi :( iki parçayı da ayrı ayrı zigzaglamıştım, üstelik sıkı sıkı :(( 10 dakikada diktiğini 1 saatte sökmek korkunç bişey :(
Söktükten sonra en alttaki eteği hem daralttım, hem kısalttım. Üst eteklerden de siyah olanı sadece kısalttım. Lastik kullanmadan alt-üst birleştirmesini yaptım. Etek uçlarına overlok yaptım.
Ve ta taaam, sonuç böyle bir elbise oldu.
Kalıp bilgisi: üst 2017 Şubat


Yorumlar

Popüler Yayınlar