#wardrobebuilder için diktiğim pantolon Eylül ayı Burda'sından


#wardrobebuilder etkinliğinde geçen ayın teması "uyku kıyafetleri" idi. Aklımda şort/askılı üst şeklinde bir pijama takımı dikmek vardı, ama yapamadım. Bu ara bünyem, dikişe biraz ara vermem gerektiğinin sinyallerini veriyor. Sevimsiz bir bel ağrım var haftalardır. O yüzden dikiş odamla fazla haşır neşir olamıyorum. Aklımdaki pijamayı dikemeyince, iki yıl önce, bilinçsizce diktiğim bu geceliği yayınladım. Her ne kadar çok ve anlamsız hatalarla dolu olsa da, çok sık giydiğim bir geceliktir kendileri :)) Sanırım ilk diktiklerime ayrı bir bağlılığım var :) (bknz. İnstagramda #miymarch17 etkinliği kapsamında paylaştığım, giymelere doyamadığım viskon ev pantolonum)

  Ağustos ayında yaptığım sahtekarlığın vicdan azabıyla, Eylül ayının teması olan pantolonu hemencecik diktim ve yayınladım.
Hemencecik dediğime bakmayın, normalde bir günde bitecek pantolon, en az üç güne yayıldı, "belim ağrıyor, ondan" diyecem ama, yerseniz :)))

Pantolonun kalıbı Eylül 2017 Burda'sından. Dikişe başladığımdan beri aradığım pantolon kalıbını buldum diyeceğimi düşünüyordum ama, maalesef, bu da değilmiş.. Aslında istediğim tipe çok yakın olmakla birlikte, birkaç eksisi var benim açımdan.
Öncelikle fermuar… Pantolonda gizli fermuar ne kadar anlamsız bir seçimdir! Üstelik yandan!! Pantolon dediğinin önden standart fermuarı olur, di mi  ama!! Fermuar macerama birazdan geri döneceğim, kalıbı eleştirmeyi bitireyim önce:
İkinci eksisi, belinin yüksek olması. Üstelik kalıp açıklamasında "düşük belli" yazıyor. Belin düşük olması için göbek deliğinden en az 6-7 cm aşağıda olmalı bence, ama neredeyse göbekte bitiyor bu bel.
Son olarak da duble paça.. Seveni vardır elbet ama, ben hiç sevmem niyeyse. Neyse ki iptal etmek kolay.

Duble paçayı direk iptal ettim zaten, hatta ilk hedefim paçaları da uzun tutmaktı. Fakat sonra kısa paçayı daha sevimli buldum, kesiverdim :))

Kumaşımı yaz başında pazardan almıştım. Fil yakalı bluz maceramı hatırlayan var mı? Oradaki fotoğraflarda üzerimde olan eteği de (Burda 2017 Şubat sayısı) bu kumaştan dikmiştim. Kumaşçı abi zorla sattı bana, iki tane esnek keten buldum tezgahta, 80er cm istedim ikisinden de. (Valla cimrilikten değil yaa, dar ya da çan etek dikeceğim kesin, 1 metre alırsam en az 40 cm artıcak,  artınca atmaya  kıyamıyorum, kıyamayınca da minnak kumaş parçaları stoğum gittikçe devleşiyor!) Kumaşçı abi tutturdu , "bitiyor zaten, kesilmez bu al hepsini, şort yaparsın artanla da" diye, 180 cm falan hepsi. Mecbur aldım… Ama iyi ki de almışım. Hatta diğer kumaşı da fazla alsaydım keşke, ondan da pantolon dikermişim..

Kalıp üzerime tam oturdu diyebilirim, sadece kalça hizasıdan yukarı kadar 1er santimetre yanlardan daralttım, onun dışında hiç modifiye yok, sorunsuz..

Tek sorun gizli fermuarda çıktı. Evdeki fermuar stoğumun renk durumundan daha önce de bahsetmiştim, mesela şuradaki son derece ciddi pantolonun fermuarı ne renk sizce ;)))) Kesinlikle siyah değil :)))
Bu kumaşa asker yeşili ya da benzer tonda bir yeşil lazım. Ama elimdeki tek yeşil, anlamsız fosforlu gibi bir fıstık yeşili… Nasıl olsa gizlenecek dedim, dikiverdim. Ama tabi fermuarların gizliliği de bir yere kadar. Özellikle böyle esnek ve üzerime oturan bir pantolona (ve de yan tarafına(!!!)) montelendiğinde, gizeminden eser kalmıyor… Sol taraftan, ince bir çizgi halinde göz kırpıyor afacan!!
Ama o kadar uğraşmışım, dikmişim, söker miyim ben onu, assslaaa…. Bende çare bitmez :) Kumaşın renginin tıpkısının aynısı bir oje ilişiverdi gözüme, "yok artık, abartma istersen" dedim önce kendi kendime, sonra düşündüm, biran kendimi o fermuarı sökerken getirdim gözümün önüne, ardından, bu sıcakta tuhafiyeciye gitmeye çalışırken gördüm kendimi, sonra bi baktım fermuarın bi tarafı ojelenmiş bile, bi de güzel olmuş ki , tam rengi de tutmuş, devam diyip diğer tarafı da bitirdim.
Fermuar macerasını başarıyla tamamladıktan sonra kemerini taktım, kemerin üzerinde dikiş görünsün istemedim, içten makineye çektikten sonra el dikişiyle tamamladım. Kemer kısmındaki düğmeler tabii ki işlevsiz, benim gibi bir tembel ilik açar mı sizce :)))

Bu kalıp için kumaşın biraz esnek olması avantaj oldu sanırım. Kış sezonu için yünlü kumaş ile de aynı kalıbı kullanmayı düşünüyorum. Ama iki minik değişiklik var aklımda. Yandaki fermuarı öne alıp gizlemeyeceğim. Kemerini de üst taraftan en az 3 santimetre daraltacağım.
Bakalım sonuç nasıl olacak…

Kalıp bilgisi:
Pantolon:   Burda 2017 Eylül sayısı
Bluz:            Burda 2017 Şubat sayısı

Yorumlar

  1. Hahahahahaaa Gokceeee tembellikte yarismayalim bence:)) Kafa kafaya bitiririz biz bu yarisi:)))
    Ama pantalon chic olmus haa, yalniz o oje fikri supermis:)))
    Careler caresizlikten (tembellikte olabilir:)) dogarmis:))
    Guzel gunlerde kullan hayatim:)
    Benim pantalon kalibini da dene derim hic sorunsuz bir kalip.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tembellikte rakip tanımam , ezer geçerim, yarışmayalım :))) Oje de o kadar denk geldi ki inanamazsın, o garip renkli ojeyi atmak için çıkarmıştım ortalığa, tırnakta iğrenç duruyor çünkü :)) Niyeyse de bir türlü gidememiş çöpe :)))
      Çokk teşekkür ederim, sevindim beğenmene. Şimdi senin kalıba bakıcam, varsa elimde onu da deneyeyim ..

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar