2018 hedeflerime ne oldu, 2019'da neler olacak..






 Aşağıdaki satırları geçen hafta yazmıştım, dikiş odamdaki kumaş yığınlarının fotoğrafları ile birlikte yayınlamayı planlamıştım, fakat haftasonu ani bir kararla kumaşlarımı düzenlemeye başladım ve ilk halinin fotoğrafını çekmeyi unuttum. 
Düzenleme çalışmaları sırasında çektiğim bir kısım fotoğraf eşliğinde yayınlıyorum:


***********************************

Her yeni yılda olduğu gibi bu yıla da kumaş rejimiyle başladım😆😆 
Aralık ayında "yılbaşı neşesi",  "kendime yeniyıl hediyesi", "bu fiyata bir daha bulamam, akmaz kokmaz, alayım dursun kıyıda", "annemin beğendiği kumaşı sipariş ederken, benim boynum bükük mü kalsın, iki parça da kendime atayım sepete", "bak görüyor musun, bez poşet dikmek için hiiiç kumaşım kalmamış, sipariş vericem mecbur", ve benzeri gerekçelerle yaptığım çılgın kumaş alışverişlerinden sonra rejime girmem kaçınılmazdı zaten.



Tabi sorun rejime girmek değil, rejimi sürdürmek.. Ama bu sene çok kararlıyım. Evimi sadeleştirmek, gereksiz eşya ve kıyafetlerden kurtulmak gibi ciddi hedeflerim var. 



Dikiş odamdaki karmaşa canımı sıkıyor. Tavana kadar kumaşla doldu resmen 😱Hatta son aldığım kaşeler yatak odamda duruyor bir süredir 🙈 Bu durumdan kurtulmak için acil harekete geçmem lazım. 



Bir iki gündür Marie Condo'nun televizyon programını izliyorum (https://www.netflix.com/title/80209379) Ve fena gaza geliyorum.  Kitabı çok popülermiş bu ara ama şimdilik okuma listeme almadım, sadece Instagram'da takip ediyorum. Aslında çok mucizevi yöntemler değil izlediğim kadarıyla. Ama öncesi-sonrası şeklinde görünce, gaza geliyor insan. Kıyafet dolabımla başlayıp, dikiş odamla devam edip, mutfakta olayı bitirme hedefindeyim. Sonra da düzeni korumak için önlemler alacağım tabii..
Marie Kondo, her gittiği evde önce kıyafetlerden başlıyor. Tüm dolabı boşaltıp, bütün kıyafetleri bir dağ şeklinde yığıyor önce. Sonra da tek tek elden geçiriyor.
Ben bu yöntemi kumaşlarım için uygulamayı düşünüyorum. "Sizi neşelendirmeyen parçalara teşekkür edip onları hayatınızdan çıkarın" der Mariciiim. Fakat sahip olduğum bütün kumaşlar bana neşe veriyor, onu napıcaz bilmiyorum 😊😊
2019 planlarım bunlar, gelelim 2018 hedeflerime ne kadar ulaştığıma.



Öncelikli hedefim olan "kumaş stoğumu eritmek", söylememe gerek var mı bilmiyorum ama , çok fena çuvalladığım bir madde oldu😂😂 Özellikle penyeler eriyecek demiştim, ama 1 dikip 3 aldım yine. Otur, sıfır!!!!









Ama diğer hedefimi tutturdum. "Yavaşlamak" idi diğer hedefim. Tabi tamamen uydum diyemem "yavaşlamak ve keyif almak" kuralına, ama kendimi engelleyebiliyorum artık bazı durumlarda. İlle de bugün dikeyim, yarın giyeyim, hadi bitsin biran önce diye germiyorum kendi kendimi. E tabi bazen de acele ettiğim oluyor, hele ki elimdeki işin hayalimdeki gibi durmadığını anladığım noktalarda, biraz hızlanıp yalapşalap bitirdiğim oluyor. 











Bu sene bu tarz çok kalıp diktim. İçime sinmeyen, bir kere giydiğim ya da hiç giyilmeden bi kenarda duran bir çok kıyafetim oldu :( Bir kısmında da aynen dediğim gibi, sonlara doğru saldım kendimi 😂😂😂








O bir kenarda duranlarla ilgili de bir organizasyon yapmam lazım mesela bu sene. Odayı düzenledikten sonra, bu tarz yarım ya da modifiye gereken parçalara ayrı bir bölge ayırmam gerek. 
Bir de artık kumaş sorunum var. Ona da çözüm bulmam lazım. 
Küçük kumaş artıklarıma çözüm buldum gibi, bir adet irice puf kılıfı diktim, küçük artıklarla doldurmaya başladım içini. 2-3 aya kadar bir pufum olacak 😃 
Ama atılmayacak kadar büyük parçalarım var, tek başlarına bir etek ya da bluze yetecek büyüklükte olanlar da var, başka bir kumaşla kombinlenerek değerlendirilebilecek olanlar da var. Onları ayrı bir şekilde depolamam gerekiyor. 
Kumaş yığınımın arasında bir yerlerde 2 metrelik açı haki renk bir astarım var mesela, ve bulamıyorum onu!!! Aynı şekilde "aaaa telam bitmiş benim" diyerek tela aldım geçenlerde, sonra bir baktım 3 metre hiç kullanılmamış tela kuzu gibi yatıyor kumaşların arasında. Bu tarz durumları yaşamamak için tela ve astarlarımı da ayrı bir yerde saklamalıyım.   
Kumaşlarımı düzenlemeden hiçbirşey yapmamam gerekiyor aslında. Bununla ilgili bir program çıkarmalıyım kendime. Günde yarım saatimi ayırarak bu işi halledebilirim gibime geliyor. 
Kumaşları hem cins hem boyutlarına göre ayırmak, işe yaramayacağından emin olduğum parçaları pufa atmak, sonra da onları 13-14 metrekarelik bir alana sığdırmak, ne kadar zor olabilir ki 😨😧😲
Evet evet, bu seneki ilk hedefim bu olsun, hadi bana kolay gelsin 🙋🙋

Yorumlar

  1. Hic gaza getirmeye calisma, benim bu ayarlama, atma hedefim asla tutmaz,seninde tutmayacak, ozellikle dolap bosaltma:)
    Ay ben bundan birsey yaparim, ay bunu surada kullanirim, ay bunun azicik modelini degistirir yine giyerim derken bakmissin ki sagdaki dag yigini sola gecmis:))
    Neyse moral bozmak yok, hadi sana kolay gelsin:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 🤣🤣 aynen dediğin gibi oluyor genelde ama yine de bu tarz etkinlikler sayesinde herşey elden geçip katlanmış, düzenlenmiş oluyor, o bile kazanç benim için 😂

      Sil
  2. Yazıyı bir an ben yazdım sandım ki o kadar benzer durumdayız :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 🤣🤣🤣 Yalnız olmadığımı bilmek güzel 👍👍 Sana da kolay gelsin şimdiden😊

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar