pantolon macerası



Yeni yılın ilk yayınını bu klasik kesimli pantolona ayırdım. 
Dikimi maceralı olmasa da, model seçimi süreci komikti, paylaşmak istedim 😃



Kışlık ince yünlü kumaşımı yaklaşık 1 ay önce pazardan almıştım. Rengini ve yünlü dokusunu çok sevmiştim, elbise mi olmalı pantolonmu diye düşünerek 2 hafta geçirdikten sonra, pantolonda karar kıldım. Aklımdaki modele uygun kalıp arayışına başladım. 

Burda'nın web sitesinde (https://www.burdastyle.com/pattern_store/patternskalıplar güzel kategorize edildiği için ordan baktım, pantolon kategorisinden hoşuma gidenleri listeledim. Modelleri hangi dergilerde bulabileceğimiz de yazdığı için bu siteyi kullanmayı seviyorum kalıp seçerken. 7-8 kalıba indirdikten sonra, son bir elemeyle  2017 Ekim sayısındaki klasik bir modelde karar kıldım. 

İpliğim, iğnelerim, telam, sabunum tüm malzemelerim hazır, hevesle cumartesiyi bekledim , ve sonunda beklenen cumartesi geldi. 









Parşömen kağıdımı çıkardım, dergiyi arıyorum. Arıyorum... Arıyorum... Israrla arıyorum fakat dergi yok!! Deliricem. Üstelik tüm dergilerimi daha yeni tarih sırasına koymuştum, şıp diye bulmam lazım. Demek yanlış yıla karıştı diyerek tüüüm dergileri altüst ettim ama yok yok yok!!

En nihayet acı gerçeği kabullendim, ben o dergiyi almamışım ki 😲😳😯
İnternetten arattım, kapağını görürsem hatırlarım alıp almadığımı diye, ve evet, hiç hatırlamıyorum. Scan ettiğim dergi pdf'lerini kontrol ettim, onlarda da olmayınca ikna oldum almadığıma :(

Tevekkeli dedim kendi kendime, pantolon kalıbını ararken o derginin içeriğine bakmıştım, 3-4 parça daha beğenmiştim, "bu kalıplar da güzelmiş, dikerim ilerleyen günlerde" diye not almıştım. Meğer o dergi hiç benim olmadığı için içerik o kadar dikkatimi çekmiş 😂😂

Böylece bir cumartesi sabahı, bütün dikiş planım başıma yıkılmış halde kala kaldım!






Ama dedim, o dergi buraya gelecek! www.hobisitesi.com daha önce de eski dergilerimi satın aldığım bir web sitesiydi, şansıma bu dergi de varmış, attım hemen sepete, kavuştum dergime😊

Araya yeni yıl falan da girince, pantolonun kesimi dikimi 2019'a kaldı.
Yeniyılın ilk gününde kesip teğelleyip provamı yaptım. Haftasonu da diktim . Hemem hemen hiç düzeltme yapmadım. 


Fakat aklımdaki model tam da bu olmasına rağmen, sonuçtan pek memnun kalmadım. 
Bu modeli kendime yakıştıramadım açıkçası😲 Bi babaanne pantolonu havası var😊  Tanıdığım bi babaanne var😆, belki o giyer, bi teklif edeyim en iyisi 😁😁






Aslında bu kalıba yazlık desenli viskonlarımdan biriyle bir şans daha verebilirim. (Dergide kumaş önerisi olarak tok duran kumaş demiş)
Ceplerin üzerindeki kapağımsı detayı da sevdim, farklı kalıplara eklenebilecek bir detay 👍👍

2019'un ilk dikişini paylaşmış oldum, vakit ayırıp okuduğunuz için çok teşekkür ederim. 
Umarım 2019 hepimiz için harika bir yıl olur, sevgiler..






Pırıltılı yeni yıl elbisem de şurada dursun:


Kalıp bilgisi:
Pantolon: Burda 2017 Ekim
Elbise: Burda 2016 Nisan


Yorumlar

  1. harika olmuş.. özellikle cep ayrıntısını çok beğendim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Emine Hanm :) Sevindim beğenmenize. Cepleri ben de çok sevdim, sevdiğim başka bir pantolon kalıbım var, ona da uygulama niyetindeyim ;)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar