bir yıl daha biterken


Dikişle dolu bir yılı daha geride bırakıyorum.
Bu sene de dikiş odamda çok eğlendim.
2019 başında yazdığım 2019da neler olacak başlıklı yayınımı okuyanlar hatırlayacaktır, aldığım dikiş içerikli yeni yıl kararlarımın başında kumaş stoğumu eritmek vardı (her sene olduğu gibi:D:D ) Hatta sene başında kumaş stoğumu  Marie Kondo belgeselinin gazıyla düzenleyip, kumaşlarımı güzel güzel katlayıp yerleştirmiştim.

Üstüne bir de excel hazırladım. Stoğumu tek tek yazmam imkansıza yakın bir iş olduğundan, mevcut durumu sıfır kabul edip, yeni aldığım kumaşları ekleyip, diktiklerimi çıkararak, stok eritme operasyonumu izlemeye başladım. Ve alın size dev hizmet, şu linkteki:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1sE7_uVsSJ46bp1NbnbTI67gOzxyBFqfyhb-lDtEwrk4/edit?usp=sharing
exceli kullanarak siz de stoğunuzu izlemeye başlayabilirsiniz :)

Başlangıçta herşey çok güzel gidiyordu. Mart, Nisan, Mayıs, Haziran ayları yeşil yeşildi excelde. Temmuzda kendimi kaybedip, penyesinden astarına, çeşit çeşit kumaşla doldurdum stoğumu, tam 27 metre kumaş almışım o ay!!! Altı ay rejimin acısını fena çıkardım anlayacağınız, rezillik.
Sonra da bir türlü toparlanamadım. Battı balık yan gider diyip diyip aldım. Eylül ayı da faciaydı, onda da 26 metre aldım. Tüm bu çılgın alışverişlere rağmen yine de kasım ayına kadar diktiğim kumaş miktarıyla aldığım kumaş miktarı kafa kafaya gidiyordu..
Taaa ki o kara cumaya kadar :DDD
Oysa ki o kadar şartlamıştım kendimi, şu saçma sapan alışveriş çılgınlığına kapılmayacağım diye, kapılmadım da, taa ki kumaş fırsatı sitesindeki indirimle karşılaşana kadar...
Ve excel tekrar kızardı :(((

Durun ama daha herşey bitmiş değil, yılı kapatmamıza 3 hafta sonu var , O üç hafta sonunda 11,5 metrelik kumaşımı kullanabilirsem, 2019 yılında stoğumu stabil tutmuş olacağım :DD
Dikmem şart değil, kessem yeter hatta :DDD

Bu kadar lafın sonunda yine utanmadan 2020 hedeflerimi açıklayacağım:

  • Dikiş odamı düzenlemek
  • Kumaş stoğumu azaltmak

Şşşşt, sesli gülmeyin bari ayıp, içinizden gülün :DD




Yorumlar

  1. Vallahi icime icime guldum:) :) :)
    Benim yayin yapmama gerek yok, durum sendekinin aynisi.
    Tek fark ben rejime yeni girdim, burada kumas almiyorum, sadece turkiyeye gittigimde, oda artik pazarlara gitmiyorum. Siki diyetteyim senin anlayacagin:)
    Ama stok eritmede sinifin en tembeliyim, ama canim sende bana hak ver, hem kumas diyeti yap, hemde stok erit! olacak ismi:) Bitecek diye odum kopuyor:) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :DDD
      Ama stok erimeli ki yenilere yer açılsın, korkma, kes gitsin yaa :))
      Ben yeni yıla 3 metre astar alarak muhteşem başladım bu arada :D:D:D

      Sil
  2. Diktikleriniz de görelim ama lütfen
    Bize de fikir oluyor. Çok faydalanıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oluyorum böyle yorumlara :) Fikir verebiliyor olmak çok güzel :)
      Elimden geldiğince fotoğraflayıp instagramda paylaşıyorum(blogdan da link var instagrama, instagram hesabınız olmasa da o link aracılığı ile görülebiliyor:) ), ama fotoğraf çekmeye üşeniyorum bazen :(
      Çok teşekkür ederim yorumunuz için :)))

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar