mantarlı sonbahar montu






Bu kumaşı o kadar sevdim ki, ne dikeceğimi bilmeden kaptım hemen @bluesewing 'den.

 

 

Kumaş benim olur olmaz düşünmeye başladım, neler diksem neler dikseeeem şeklinde.


Tok ama hafif esnek bir gabardin, aslında gayet güzel bir pantolon olabilirdi ama böyle desenli bir pantolonu çok sık giyemeyeceğimi düşündüm. 







Tam da sonbahar, mont havası dedim, hem de @seminindikisatolyesi 'nin #sonbaharkıyafetidikiyoruz etkinliği için eğlenceli bir paylaşım olsun dedim, ve başladım model bakmaya. Fazla aramama gerek kalmadı, Burda'nın 2021 MART sayısının kapak modeli gözüme çarpıverdi.








Hemen paftayı açtım, kalıbı ölçtüm, halihazırda severek giydiğim bir mont ile sadece 3 cm genişlik farkı vardı, tamam dedim, uygundur.












Fakat tabi kalıpta bazı minnak değişiklikler yaptım.


Öncelikle alt üst 2 ayrı parça şeklindeydi kalıp, onları birleştirdim.












Alt ön parçadaki dikdörtgen cebi iptal ettim (bu arada alt ön parça da 2 parçadan oluşuyordu onu da birleştirdim), o cep yerine biyeli cep açıp, cep kapağı diktim.









Her zamanki gibi omuz genişliğini 1 santimetre kadar daralttım. (kol kalıbıyla oynamama gerek kalmadı, kol evi uzunluğu fazla değişmediği için)
Astar olarak turuncuya dönük cart sarı bir renk kullandım.
Modelde, pervaz ve astar için ayrı kalıp vermemiş, İlk başta ben de o şekilde astarlamayı düşündüm , fakat montun önü açık olarak da  kullanacağımı göz önüne alınca, yaka kısmından direk cart renkli astarım dil çıkarmasını istemedim :)





Kalıba uygun ön&arka pervaz çizdim, astar parçasında da gerekli modifiyeyi yaptıktan sonra ikisini birleştirdim.

Bu arada bel ve kapşon tünellerinin bitiş noktalarına antik renkli kuşgözü bastım, sonra tünel dikişlerini kapattım. Yine antik renkli siyah fermuarımı takmaya sıra gelmişti ki, bu aşamaya kadar nasıl farketmedim dediğim bir sorunla karşılaştım, fermuar kısa geldi :(



Bu noktada, "aman boşver, fermuar biraz yukarıda bitiverir, devam et dik geç" diyen şeytana uymadım, hemen sakince her şeyi kenara bırakıp, fermuar siparişi verdim. Bu mecburi 1 haftalık aranın ardından, ertesi hafta sonu uygun boydaki fermuarıma kavuştum.

Fermuarı diktim, astar montajını tamamladım, son dokunuş olarak, Bel, kapşon ve etek tünellerinden geçirmek için aynı kumaştan incecik biyeler hazırlayıp bu macerayı da burada noktalamış oldum :)

Yorumlar

  1. harika olmuş , neşeli günlerde giyin ...

    YanıtlaSil
  2. Fermuar disinda bir mecara yasamamissin, sayilmaz bu, yeniden dik :)))
    Sahane olmus, astar renk secimine bayildim

    YanıtlaSil
  3. Renk değiştiren kumaşları denemelisiniz.. Kumaşlar hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak için örnek : renk değiştiren kumaşlar

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar