ponponcuklu mini fırfır yakalı gömleğimle dikişe geri döndüm 🎉


Hevesle aldığım Burda Nisan sayısından dikilecekler listemin başına bu gömlekleği koymuştum. Çünkü bir cumartesi günü, şipşak dikiverecektim, bir süredir ara verdiğim dikişe de hızlı ve keyifli bir başlangıç olacaktı. Ama ne zaman bir kalıp hakkında bu yorumu yapsam, o dikiş uzuyor da uzuyor. Hiç bitmeyecekmiş gibi gelen projelerimden biriydi bu gömlek de. 
Nasıl bu duruma düştüm, inanın bilmiyorum😄 8 Nisan'da başladığım gömlek 23 Nisan'da ancak bitti 🙈
Herşey çok güzel başlamıştı oysa ki. Şahane bir kumaşım vardı kesmeye kıyamadığım, geçen blog yazımda da bahsetmiştim, beyaz, ince  viskonumsu ketenimsi, üzerinde mini mini ponponları olan. Bu kumaş için aklımdaki model de benzer bir modeldi, hemen kalıbı çıkarmaya başladım. Bu arada farkettim ki , fotoğrafta ve kalıbın teknik çiziminde, ön ve arka parçadaki benim pile diye yorumladıklarım aslında nervürümsü pilelermiş. 0,5 santimetrelik, mini mini pileler. Tamam olabilir diyerek devam ettim tabii.
Kumaşımı çizdim, kestim, bu arada baktım boynum alarm vermeye başladı. Aman dedim, geç olsun güç olmasın, ara vereyim, haftaya devam ederim.
Fakat evren çoğu zaman dileklerimizi yanlış anlayabiliyor, bu sefer de öyle oldu, yani hem geç hem güç oldu 😂😂
Ertesi hafta pile/nervürleri katlayıp dikerek tekrar işe koyuldum. Ve bütün haftasonu o pilelerle uğraştım, bütün haftasonu!! İnanamıyorum kendime hala, ama
ilk turda öndeki pileleri kaydırmışım.
Söktüm..
İkinci turda tam ortadaki pilelerden biri 0,3-0,7 santimetre arasında gidip gelmiş.
Söktüm...
Üçüncü turda yine kaydırmışım.
Söktüm...
Dördüncü turda ne olduğunu hatırlamıyorum ama sökmedim, tükendim çünkü🤪🤪
Herzamanki yöntemimi uygulayıp, herşeyi katlayıp toparlayıp cezalı olarak dikiş odasına gönderdim😁
Ertesi hafta cumartesi günü cezası bitti. Sabah kahve keyfimi, tüm pileleri sökerek taçlandırdım. Bu söküm işi bazen çok keyifli oluyor, evet bunu söylediğime/yazdığıma inanamıyorum ama cidden, bazen terapi gibi geliyor. Bu da o terapili sökümlerden biriydi. Dolayısıyla çok huzurlu başladım o sabah pile olayına. Bu sefer daha düzgün çizdim. (Bu arada uçan kalemle çiziyorum çoğunlukla, çok pratik bir malzeme, tek sorun bazen dikiş öncesi ütü basmak gerektiğinde çizdiklerimin uçup gitmesi🙂 )
Geçen sefer, dikiş ayağını hizalayarak dikmiştim, bu sefer tüm dikiş boyunca çizdim, ve ayağı hizalamak yerine çizgiyi takip ettim. Daha düzgün oldu👍
Ay ne güzel herşey yolunda gidiyor bu sefer dememe kalmadı, pileleri ütülerken ütüm kireçli ve pis bir su akıttı, ön parçadaki lekelerle karşılıklı kötü kötü bakışmaya başladık!!
Derin nefes aaaaal, veeer, bi daha aaaal, bi dahaaaaaaabi dahaaaa !!!
Neyse çabuk sakinleştim, önce hemen ön parçayı yıkadım, astım. Sonra ütünün kirecini temizledim. Kurumaya bıraktığım ön parçayı beklerken yaka, kol ve yaka kordonu parçalarını hallettim. Sonra kuruyan parçayı arka parçayla birleştirip yakayı iğneledim. Ve mola verdim.
Ertesi gün, süper hızlı bir şekilde yakayı taktım, kolları taktım, etek ucunu bastırdım, ve ta taaam. 3 haftasonu süren gömleğim giyime hazır🎉🎉
Bu arada, kalıp şahane bence. Hiçbir oynama yapmadım.
Özellikle en çok beğendiğim yanı, omuzların tam bana göre olması. Normalde Burda kalıplarının omuzları hep bi düşük durur bende, özelllikle gömleklerde, hep müdahale ederim omuzlara. Ama bunda hiç öyle bir ihtiyacım olmadı.
O sebeple bu kalıbı modifiye ederek kullanmayı düşünüyorum en kısa zamanda.
Öndeki nervürleri iptal ederek, arkadakileri tek katlı bir pileye çevirip, kolları da manşetli kol olacak şekilde ayarlarsam, standart gömlek kalıplarıma bir yenisini daha eklemiş olurum😉

Kalıp Bilgisi: Burda 2023 Nisan sayısı, 120 numaralı model.
#burda202304120

Yorumlar

Popüler Yayınlar