ne yapmamalı

Dün yine bir seri dikiş malzemesi siparişi verdim. Kargo ödememek için normalde alacağım malzemelere ek birkaç parça bişey daha aldım
Aslında hedefim sadece overlok ipliği almaktı. Ardından hazır biyelere gözüm kaydı. Bir siyah bir beyaz attım hemen sepete. Pazar günü 1 saat içinde kesip diktiğim bir penye tshirt vardı, yakasına biye kesip ütülemeye üşenmiştim. Eciş bücüş bir yakası olmuştu. Hem yakasını genişletir, hem de kırmızı pitikareli bir biye geçiririm diye düşünüp bir de pitikarelisinden ekleyiverdim sepete.
Telam da azalıyor, bir de tela alayım dedim ve telaların da farklı çeşitlerinin olduğunu gördüm. Raşel tela denen şey nedir ki?  Test etmek lazım dedim, ekledim :) 1,5 cm'lik çift taraflı yapışkan telayı da illa ki etek uçlarında kullanırım ben diyip onu da ekledim.
Neyse işte, sonuçta bir sepet sarf malzemesi alımı yaptım :)
Pişman mıyım, hayııır :)
Cumartesi günü de pazara gitmiştim. Kumaş olarak pek bişey bulamadım ama bol bol düğme aldım. Tuhafiyecide bir tanesine verdiğimiz parayla pazardan en az 10 tane alınıyor olması düşündürücü. Kalite farkı elbette vardır, ama bir düğme ne kadar kötü olabilir ki iyisinin 10da biri fiyatına satılsın. Haftaya yine alıcam :)
Şimdi başlığa geri dönelim:
Ne yapmamalı ?
Alışveriş yaparken gözü dönmemeli insanın. Eğer zaten bol bulunur bir malzeme alıyorsan, abartma, ihtiyacın kadar al, stok yapmaya gerek yok.
Alacağın malzemenin mevcutta kullanım alanı yoksa, alma! Önce projeni geliştir, sonra ihtiyaç listeni çıkar, ona göre alışveriş yap.
Sarf malzemesi konusunda bu iki kurala uyuyor sayılırım, ama iş kumaş almaya gelince maalesef :(
Dolabım ağzına kadar kumaş doldu, ve ben hala her gün kumaşfirsati'nda bugün neler indirimde, bursakumaspazarı instagramda ne yayınlamış diye takipteyim. Cumartesi pazarına gidemezsem stres oluyorum, "ya güzel parça kumaşlar vardıysa, tüh bak kaçırdım gördünmü" şeklinde ahlanıp vahlanıyorum.
Kumaş almak artık bağımlılık gibi bişey benim için.
Kendime hakim olmalıyım :)
Yapmamalıyım!

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar