mini mini kareler, beni deli ettiler..



Yarım kloş etek maceramla birlikte edindiğim pi'lerin efendisi ünvanıma ek olarak, karelerin delisi ünvanını da alırım sanırım yeni etek maceramla..
Son bursakumaspazari alışverişimdeki füme rengi minik kareli yünlü kumaşımla, ne yapsam ne yapsam derken, gözümde canlanan yandan pileli dar etek fikrinin bu kadar delirtici olabileceğini düşünememiştim tabii ki. Yarım kloş eteğim için "amma da uğraştım kareler denk gelsin" diye düşünürken o uğraşının hiçbişey olduğunu bu eteğin üçüncü pilesini katlarken acı bi şekilde farkettim. Kloşta sadece tek bir dikiş vardı, üstelik, kareler kocamandı (ki ona rağmen teğellediğim halde makineye girince azıcık kaydılar).
Bu etekte bi sürü kare, bi sürü pile, iki yan dikiş, ve bir arka dikiş var!! Hepsini teeek tek teğelledim, sıkıntıdan patladım, o yüzden bol bol fotoğraf çektim. O fotoları kendime ibret olsun diye yayınlıyorum,bi daha kareli dikmek isterse canım, bloğu açayım bakayım, neler çektiğimi göreyim diye!

Daha  pilelerin teğellerini yarılamadan fenalık gelince, telefona sarıldım, teyzoşum Şükroşuma yalvarır bi edayla sordum: Arka dikiş yapmasam, yandan fermuar yapsam olmaz mııı?" diye. E tabi cevap hiç iç açıcı diildi. Efenim neymiş, arka dikiş şartmış, özellikle dar etekte, kumaşın esnemesini, kalça izinin eteğe kalıcı bir şekilde yerleşmesini engellermiş, yünlü kumaşta zaten aklından bile geçirmeymiş.. Hem canım ne varmış ki, o kadar pileden sonra bir dikişcik daha yapsam noolurmuş.. Oooffff :((( Evet haklı tabii, 10 tane pile katlayıp yan dikişleri tutturduktan sonra bir arka dikişin lafı mı olur, hadi devam devaaaam...

Pileleri katladıktan sonra ön eteği katlamadan çizdim ve kestim. Pens konusunda nasıl bir yöntem izlemem gerekiyordu bilemedim , kitap karıştırmaya , internetten bakmaya, hatta teyzeme bile sormaya üşendim. Amaaan, bir dahaki sefere düzgün yaparım diyerek, katlanmış ve diz hizasına kadar dikilmiş pilelere düz kumaş gibi davranıp pens cizgilerinden bir dikiş daha çekiverdim. Evet tamam, iç tarafta çok kaba, çok kötü bir görüntülü oluyor.. Ama bu seferlik böyle. karelerden intikamımı, onları en çirkininden bir pensle beraber yaşamak zorunda bırakarak aldım, niihahhahhaaaa!!

Bu eteği astarsız giymek gibi bir opsiyonum yoktu, o yüzden mecbur bir de astar kestim.
Astarı birleştirmeden önce, tüm diktiğim eteklerdeki ortak sorun olan askı aparatlarını bu etekte unutmayıp dikmeye karar verdim.
Eteğin kemeri olmayacağı için, evde bulduğum ince kurdeleyi önce astarın yan kenarına diktim. Astar ve etek arasına tercih etmedim, o şekilde giyerken arada dışarı fırlama ihtimali daha yüksek olur  diye düşündüm. Astarın yan dikişinden dışarı fırlaması daha zor olur gibime geldi. Kullanmaya başlayınca anlayacağım :)

Eteğin kemeri olmayacak ama onun yerine normal kemerle kullanabilmek için birit yapmaya karar verdim. (Aslında kemer hiç kullanmam :) Çocukken kemerler hep büyük gelirdi bana,  o en dipteki delik bile yeterli olmaz, ekstra delik açılırdı, normalde 15-20 santim sarkması gereken kemer benim belimi nerdeyse iki kere sarardı! Sanırım antipatim o zamanlardan kalma :)) )

Biritlerin kalın ve seyyar olmasına karar verdim.(Tercümesi şöyle: Noolur noolmaz, belki kötü durur, kim uğraşacak onları sökmekle, düğmeleri sökmek daha kolay) Uçlarına da ilik açmayı düşündüm önce, ama sonra vazgeçtim, ne gerek var ki :)  Direk düğmeleri etek ve birit üzerine dikeyim, daha güzel durur ( tekrar tercümeye gerek yok sanırım, konsepti anlamışsınızdır :P)
Pilelerin üzerine de benzer mantıkla yatay bir şerit koyup yine yanlarından düğmeyle sabitlemeye karar verdim. Verev kestiğim bir parçayı, uçları üçgen olacak şekilde içten dikip çevirmeye çalıştım ama bir süre uğraştıktan sonra bu şekilde başaramayacağımı anladım. Bu arada vaktim de azalıyordu, 2 saat içinde otobüsüm kalkacaktı, ya bunlarla uğraşıp son haline getirecektim, ya da fotoğraf çekecektim.. Ya da otobüsü kaçıracaktım :)) Ben de tercihimi fotoğraf çekmekten yana kullandım, böylelikle bu postu evimden uzakta geçirdiğim günlerde yayınlayabilecektim :) (Başardım mı? Hayır! Fotoğrafları düzenleyecek gücü bulamadım bir türlü o dönem:( Şu parantez içi mor renkli yazdıklarım, fotoğrafların çekilmesinin üzerinden neredeyse iki hafta geçtikten sonra yazıldı:P )  Yani eteğimin son hali bu değil ama böyle de giyilebilir. (Aslında sanırım eteğin son hali bu oldu, iki kere giydim bile:)))

Tek keşkem şu ki: pileleri biraz daha ortaya yakın yapabilirmişim. Ya da ortada yön değiştiren pileler yerine tek yöne katlanmış pileleri tercih edebilirmişim. Bir sonraki KARESİZ pileli eteğimde öyle yaparım artık :)



Yorumlar

  1. Sen var ya,henüz kulaç atmayı öğrenip direkt tüpsüz deri dalışa geçen sporcu gibisin Garfi.Aferin sana,çok zorlanıyorsun ama süper olıyor sonuçlar.İleride iyi ki yapmışım diyeceksin,ben de senin gibiydim,şimdi diyorum ki ohoo ben bunu daha yeni başladığımda dikiyordum.Dikişin parlayan yıldızı Oscar'ını verdim sana,hihihi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benzetmeye bayıldım :))) Teşekkür edeirim, Oscar için ayrıca teşekkür, leonardo sevinmemiştir benim kadar :D

      Sil
  2. Bak bunuda yaz bir kenara. Simdi kendine ibret olsun diye koydun ya o fotolari, bu etegin uzerinden birkac ay gectikten sonra ve sen kumascida yeni bir kareli gordugunde bu ibret alinasi seylerin heeeepppsini unutup kareliye baliklama atlayacaksin:)) ( bu sese kulak ver, tecrube konusuyor:)
    Yine kulagi tersten tutmus ama yine alninin akiyla cikmayi basarmissin. Ellerine saglik, guzel gunlerde kullan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En az 2 ay kareliye bulaşmam o kesin de, sonrası için senaryonun anlattığın gibi olma olasılığı yüksek :)) Çok teşekkür ederiim :))

      Sil
  3. Ellerinize sağlık uğraştırıcı olmuş ama düvsonuç bence çok güzel:)
    Bloğuma bekliyorum sizi sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiim, sevindim beğenmenize, gelicem bloğunuza azz sonra :)

      Sil
  4. Bir hayli uğraşmışsınız ama değmiş doğrusu. Çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok uğraştım ama şu ana kadar 3 kere de giydim, değdi yani sanırım :)) Teşekkür ederim :) Bu arada sizin son yayındı sanırım, yorum yazamadım fırsat bulup ama yeşil kabanda çok fena gözüm kaldı :))

      Sil
  5. Gerçekten uğraştığınıza değmiş.çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiim :) "uğraştığına değmiş"i duydukça tekrar karelilere bulaşasım geliyorr, yapmayınnn :)))

      Sil
  6. Ya evet, Mevlüde sultanın beni anlatımına ben de çok güldüm:):):) Teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Gökçe'ciğim nedir senin bu kalıplardan kumaşlardan çektiğin ne olur yalvarırım biraz da kolay olanlarla uğraş ama uğraşmak istemezsin çünkü sen zoru başarmanın peşindesin maşallah sana yılmıyorsun ve güzel bir eteğe sahip olmuşun helal diyorum.Benim etkinliğimde de bu başarılarını konuşturacakmısın bekliyorum seni de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiim :) Yok ama ben bu kadar zorlanacağımı tahmin etmemiştim ki, "pile dediğin nedir ki canııım" diyerek başladım bu eteğe :) Senin etkinliğin için bir süredir naapsam naapsam diye düşünüyorum. Kolay bir parçaydı hedefim ilk önce ama, şu an şeytan çok fena dürtüyor:))

      Sil
  8. Tıpkı doğum yapan hanımlar gibi. Bi daha çokcuk mocuk doğurmam dersin. Ama yine doğurursun :)

    YanıtlaSil
  9. Başlığı okuyunca kahkaha attım :)) uğraştığınız gerçekten belli oluyor ellerinize sağlık çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ​Teşekkür ederim :)) Hatırladıkça ben de gülüyorum kendime, hem söyleniyorum, hem katlıyorum, daha çok söyleniyorum yine katlıyorum :)))

      Sil
  10. Elinize sağlık, uğraştırsa da giyilesi bir güzellik çıkmış ortaya, bloğunuzu yeni keşfettim açıkçası. Emeğinize sağlık. Kareli oldukça iri bir kumaşla benim de tamamı pileli bir çalışma deneyimim vardı da:)) o geldi aklıma, evet proje güzel bir şekilde sonuçlanıyor ama sizinkisi gerçekten çok minik kareler olunca hayli sınav verdiğiniz kesin. Güzel günlerde giyilsin çok şık ve farklı bir çalışma olmuş bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman hem de ne sınav, saatler sürdü! memnun oldum bloğumu keşfetmenize hatta sanırım bir önceki resin/cam boyama, vs içerikli bloğumu da görmüşsünüz, süpriz oldu :) Ben sizi takipteyim zaten uzun zamandır ;)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar