ocakta kırmızı kaban



Eylül ayında parcakumas sitesinden aldığım kırmızı kaşe kumaşımla, içi tüylü ve kapşonlu bir kaban hayal etmiştim. Hatta haftasonu diker bitirir, pazartesi giyerim diye düşünüyordum. Ama tabii ki olmadı :)
Seçtiğim kalıp sayesinde bir "neye niyet neye kısmet projesi"ne daha imza atmış oldum.


Elimde bir sürü dergi var, o dergilerde de bir sürü kapşonlu kalıp. Seç birini de, dik işte rahat rahat di mi! Yok ama, olur mu, eziyet seviyorum ben..
Burda'nın eski sayılarından bir model seçtim, kapşonu da elimdeki mevcut kalıplardan kullanırım diyerek başladım... Bu arada bahsetmeme gerek var mı bilmiyorum, ama kumaşım yine az!! Dedim ya parça kumaştı diye, sadece 1.80 kumaşın boyu. Bi de kapşonlu olacak bu kaban! Çok zorluyorum şansımı bazen, ama yettirdim kumaşı. Normalde kapşon parçalarından x4 kesmem lazım ama nasıl olsa içi peluş olacak, kapşonun da içi peluş olur dedim. O 1.80lik kumaşı öyle bir çizdim öyle bir kestim ki, takdir ettim kendimi :)

Fakaaat, bedeni birleştirdiğimde ne göreyim, gayet üzerime oturan ceketvari bir kaban dikmişim ben.. Bu kabanın içine o tüylü kumaştan astarı yaparsam mümkün değil önü kapanmaz, önü kapansa da hareket edilmez.. Astar tek sorun değil bu arada. Bu tarz bir kabanda kapşonun işi ne? Çok manasız oldu. E kapşonları da kesmiş bulundum. Başka milim kumaş artmadı zaten. Ne yapıcam ??
Mecburen kestiğim kapşon parçalarını ortadan dikip, elde edilen alana yaka ve yaka köprülerini sığıştırdım:)


Astar olarak da kırmızı puantiyeli poplinim vardı 1 metrecik, onu kullandım:) Ama astarı ancak kollara ek yaparak yettirebildim, olsun nasılsa görünmüyor kollar :))


Kumaş eksikliğine rağmen kabanı tamamladıktan sonra, düğme almaya gittim, ve bir sürpriz de orada beni bekliyormuş: beğendiğim düğmeden sadece 3 tane kalmış! Bir sürü uygun renkli düğme gösterdiler, ama hiçbirini sevmedim, elimde o beğendiğim düğmeyi gösterip, "ama baaak, bu daha güzel" modundaydım, en sonunda kız "bitti bu bitti ver bakiim sen onu bana" diyip aldı düğmeyi elimden:)) Tam vazgeçip sevmediğim bir taneye tamam demek üzereyken, kutunun üzerinde yapışık olan düğmeyi çıkarmak geldi aklına kızın. Tabi 5 düğmeli olsa daha hoş olurdu ama, 4 de idare eder ;)


Sonuçta bol ekli, ama sırf astarının şirinliği için keyifle giyeceğim bir kabanım oldu. Çok soğuklar için değil, daha güneşli kış günleri için uygun olacak bu kırmızı arkadaş..

Kalıbı sevdim aslında, hedef bu olmadığı için hafif bi hayalkırıklığım var sadece o kadar.
Kırılan hayalimi de bir önceki yayındaki mor tüylü kabanımla tamir ettim :))

Kalıp bilgisi: Burda 2006 Aralık sayısı 120 numaralı model


Yorumlar

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Noolur çok yemek ye,kilo al, ki kendine diktiklerini ben de giyebileyim😔😔😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pelll, daha fazla kilo almiyim, seninle aynıyız nasılsa😘

      Sil
  3. Daha ilk satırda,du bakalım,başlıyoruz,dedim.Yanılmamışım,ahahahahaha,kzııım taam mühendissin ama bari dikiş dikerken kafanı dinle be çocuğum.Şöyle bol bol kumaş al,aynı kalıptaki gibi kes.Iııh,olmaazz,o zaman başarmanın keyfini yaşayamazsın.E biliyom çünkü aynıyız.Kumaş çok olsa da aynı milimlik ölçüde keseriz,ziyan olayacak,maximum fayda,minumum artık olacak.İtisin böyle iyisiiinn,neler başarıyorsun maşallah.Kaban kusursuz görünüyor,bir de yakın çekim yapıp astarı göstereydin eyiydi.Puan muan görünmüyo ki Garficiğim 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimmmm 😝😝😝 yakın çekim astar ekledim en alta, foto çwkmiştim ama aklıma gelmedi eklemek niyeyse, iyi ki hatırlattın😘😘

      Sil
    2. Vaaayyy,harbiden sırf astarı için fiyilir yane.Ama fizli cebi mebi,valla süper dikmişsin kız Gökçe,ay ağlayasım geldi.Kız atmıyorum ya,gerçek gözlerim sulandı,böyle birileri sıfırdan başarınca duygulanıyorum ben ya.Bravo kız sana.Bu kabanı giyince o puanlıdan bir fular tak benim için 😘

      Sil
    3. ayyy, ağlama sakııın, takarım kırmızı fular tabii ki senin için, havalar az daha ısınsın diye bekliyorum :))

      Sil
  4. Azimli bir kırmızı severim. Ayrıca paltonun kalıbını çok beğendim. Her ne kadar pufidik olanlar sevimli görünse de böyle üste tam oturan, ceketimsi kabanları daha çok seviyorum.Bir de nedense modelin çizimi çok demode göründü gözüme. Ama sen dikince çağdaş, şık bir kaban olmuş.Bir kere de Ornitorenk Gonca Hanım böyle şaşırtmıştı beni, Burda'daki bir bluza ben burun kıvırmıştım, aman bunu kim giyer diye. O dikmişti, dibim düşmüştü. Demek ki neymiş her model doğru kumaşla süper olabiliyor.Güle güle giy Gökçeee :) Bir de itiraf edeyim, bugün yayınladığım tuniği ben birkaç ayda diktim. Ocak'ta bitti ama ancak yayınladım :) Hah haa, böyle de hile yaparım. Şubat ayı için bir bluz biçtim ama aynı senin gibi az kumaşla bol denklemli günler geçiriyorum.Artık ne zamana biterse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz fazla oturdu ama üzerime, acaba rahat ettirecek mi giymeye başladığımda merak ediyorum :) Çook teşekkür edeirm, sevindim beğenmene :)) Tam oturan ceketimsileri seviyorsan Bu modeli sen de dikmelisin bence, çok kolay dikiliyor, parça sayısı az, yakası sıkıntısız.
      Tuniğini çok sevdim(şş çaktırma, ben de benzer bi hile yapıcam birdahaki ay sanırım;) ), bluzü de instagramda gördüm, kumaşına bayıldım. Az diildir o , yeter yeter :))

      Sil
  5. Ahhh o hayal kırıklıkları ;))) ben de tunik olarak başlayıp hırkayla final yaptım :)))) ama senin sonuç harika ellerine sağlık güzel günlerde kullan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimm :)) Yorum yazamadım ama okudum tunik-hırka yazınızı, çok güzel oluş , ama tunik hali de güzelmişti sanırım? üzerinizde de görürüz di mi ;)

      Sil
  6. Ahhh o hayal kırıklıkları ;))) ben de tunik olarak başlayıp hırkayla final yaptım :)))) ama senin sonuç harika ellerine sağlık güzel günlerde kullan...

    YanıtlaSil
  7. Senin bu cebeleşmelerinden bir tane de ben yaşıyorum şimdi ilk kez başıma geldi üstelik aynı kalıbı kızım için kullanmıştım ama gel gelelim nasıl olduğunu unutmuşum kızımda yanımda değil sanırım ben fermuarla kapatacağım:))ama senin kırmızıya bayıldım astarla pek bir şirine olmuş eee memlektlim çıktın beni şaşırttın ama yorumlarından mahrum bırakıyorsun şaka şaka sen çalışıyorsun zamanla yarışıyorsun mühendis olduğunu yeni öğrendim hangi dalındasın bilmek isterim öpüyorum seni kabanını mutlulukla giyesin sonuç harikaa!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay gelsin sana daa :) Çokk teşekkür ederim, sevindim beğenmene:)
      Ya evet, farkındayım son yayınlarına yorum yazamaıdm, ama bu okumadım demek değil tabii;)
      Dediğin gibi, vakit kısıtlı olunca, arada kaçırıyorum, kusura bakma :( Branşımı merak etmişsin, tembelim ya, uzun uzun yazmak da söylemek de zor geliyor, kısaca mühendisim diyip geçiyorum, elektrik elektronik mühendisiyim :))
      Öpüyorum ben de, umarım minimum cebelleşmeyle halledersin sen de dikişini :))

      Sil
  8. Boylesi daha chic olmus. Ben cok begendim. Hele o puanli astar sahane olmus. Instagramda gordugumde aferin kiz Gokce astar secimin sahane dedim:)
    Guzel gunesli gunlerde kullan. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çokkk teşekkür ederimmmm 😊 Güneşli bir gündü bugün ve ilk defa giydim, teyzoşlarımdan birinin doğumgününü kutlamasına gittim😊 Açılışı güneşli ve neşeli bir günde yaptım, severek giyeceğim garanti 👍👍

      Sil
  9. Kızım sen memur çocuğu musun? Neden böyle kıt kanaat işler yapıyorsun? Al bol bol, kes bol bol, giy bol bol. Ayyy. Son kısmı olmadı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Benim gibi bir düşes , yetti yetmedi derdiyle uğraşır mı, di mi amaa :)))

      Sil
  10. Maşallah size. Ben de pek severim böyle ekten saptan işler üretmeyi. Lakin bu dikiş sevdası bana hiç uğramadı. Ufak tefek şeyler diktiğim, piko, aplike yapmışlığım oldu ama giysi dikmek bambaşka ve benim çok takdir ettiğim bir şey.
    Velhasılı, güle güle kullanın bu harika kabanı. Tam da zamanı şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Tülin Hanım :) Dikiş dikmeyi bu kadar seveceğim benim de aklıma gelmezdi, keşke daha önce başlasaymışım :)

      Sil
  11. Uzun zamandır seni ziyaret etmediğimi fark ettim . Kaçırdıklarımı yakaladım ,ne güzel kıyafetler dikilmiş , bana da dik Gökçe benden hayır yok .
    Dergi sayı olarak ben de var , ama hiç bir no da o kalıp yok . Yanlışlık var kontrol eder misin ? Not alayım ,kesimi güzel model.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikerim tabiii :)) Teşekkür ederim çok sevindim beğenmenize :))
      Dergiyi yazarken hata yapmışım evet, fazladan bir 1 kaçmış araya, 2006 Aralık sayısı olacak, düzeltiyorum hemen, teşekkür ederim :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar