#wardrobebuilder etkinliği Şubat etabı için diktim


Bu #wardrobebuilder etkinliği beni strese sokuyor sanırım.
Yoksa böyle basit bir bluz bu kadar macera dolu olabilir miydi?
Hmm, düşündüm de, evet olabilir, benim dikiş odamda herşey mümkün, etkinliği günah keçisi yapmanın alemi yok.

Maceram, güneşli bir cumartesi günü, daha önce dikmiş olduğum bir kalıbın uzun kollu versiyonunu dikmeye karar vermemle başladı. Şu yayındaki beyaz fisto bluzun kalıbı hazırdı zaten, sadece uzun kolunun kalıbını çıkardım. (Böylelikle zaman kazandığımı düşünüyordum saf saf!!) 
Siyah, kalınca bir viskon kumaşım vardı (söylemeye gerek var mı ki, tabii ki yine az;) ), ince hesaplarla kalıbımı yerleştirdim. Kolların birleşim noktasında üçgen bir parçacık eksik kaldı, nasılsa dedim manşet takılacak, kollara, o eksikliği de diğer pilelerin arasında kaynatıp, yediririm manşete, boydan kaybım olmaz. Ve aynen de dediğim gibi, gayet düzgün oldu manşetli kollarım. Kollardaki yırtmaçlarım da süper düzgün oldu.

Kalıbımı zaten seviyorum, kumaşla da uyum sağladı. Overlokla aram iyi, gerekli bölgeleri overloklamam yarım saat sürmedi. E daha ne olsun, bu gömlek yarın öğlene kadar biter diyorum.

Bu arada arka ,ön ve kollar birleştirildi, ön parçanın ilik ve düğme yerleri (pat mı deniyordu ona, bilemedim) süper düzgün bir şekilde montelendi. Yaka biyelendi. 
Ertesi sabaha manşet montajı, ilik açma ve düğme dikme kaldı sadece. 

Ama sonlara doğru bir tuhaflık olduğunu hissetmeye başladım.. Acaba nedir nedir, derkeeen, manşetleri şöyle bir tutturup gömleği giydim, ve ta taaaam!!!! Sorun çok açık ve net karşımda!!!

Kollardaki yırtmaçlar, normalde arka orta gibi bi yerde olur ya, benimkiler önde!!! Delirecem, nasıl böyle bir hata yaptım, daha doğrusu nasıl bir hata yaptım!!!

Annem aradı o arada, anlattım durumu, nasıl yaptım bilmiyorum dedim. Direk "E kolları ters taktın kesin" dedi. "Ya olur mu" dedim "öyle yapmamışımdır, cıks, hem düzgün birleşti kollar ön ve arka parçaya, evet tamam arka parçanın yakasından bir miktar kestim" derken ben de anladım, e tamam işte diyor annem de, kendi ağzınla itiraf ediyorsun, ters  o kollaaaar, hadi sök!
Ya ama nasıl sökeyim, yakayı biyeledim üstelik:(( Ben şu manşetleri takayım da bir deneme yapayım, belki çok şık duracak, belki gömlek kolu yırtmacında çığır açıcak bir değişikliğe imza atıcam, belki bu vakte kadar herkes yanlış yapıyordu, şu an aydınlanacağız hepimiz?? Neden olmasın?
E olmadı tabii...
Fotoğraftan da görüldüğü üzere, tam bir komedi!!





















Sonra baktım, e ben zaten yakayı da sevmedim ki, kolları sökmekte ne var, yakadaki biyeyi de kesip çıkaracam zaten (gerçi ona da cesaret edemedim, arka parçadan zaten bir miktar kırpmıştım, birazı da biyeyle kırpılmasın diye kesmeyip söktüm.) 

Ben bunu haftaya düzeltirim dedim. 
Ve sonuç böyle birşey oldu. Her işte bir hayır vardır, bu hali daha güzel oldu bence, daha sık giyebileceğim bir gömleğimsi sahibi oldum.



Aşağıya kalıbın uzun kollu versiyonu ve kısa kollu versiyonunun parça çizimlerini ekliyorum, karşılaştırın, neden hata yaptığımı anlayacaksınız: kol ve gövdedeki birleşim işaretleri iki model için farklı. İşaretler, önemlerini bir kere daha hatırlattı bana.. 


Kalıp Bilgisi: Burda 2004 / 10 , 115numaralı model

Yorumlar

  1. Hahahahaaa Gokceeeee o tac senindir artik, ananin ak sutu gibi helal olsun, kendi malinmis gibi kullan hayatim:)) Itiraf ediyorum gomlegin ikinci haline ba-yil-dim. Daha chic, daha feminin durmus.
    Ama cigir acamamana, aydinlanamamamiza da uzuldum. Neyse birdahaki projede kesin bir cigir acacaksin sen, ben sende o isigi goruyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimm:) Hakettim artık o tacı, istesen de vermem geri :))) İkinci haline gelene kadar da bir kısım macera yaşadık kendisiyle, utandım anlatamadım :))

      Sil
  2. Mevlüde Hanım'ın son yazısının adı "olay yoksa ben de yokum". Bence bunu felsefemiz olarak yazıp dikiş makinelerimizin üzerine asalım:)Bluzun ilk hali de oldukça havalı duruyor. Bana ünlü markaların gömleklerini hatırlattı. Ama işte o tip modeller en fazla bir sezon giyilip kaldırılıyor.Özellikle kolları çok beğendim.Yakası da böyle daha kullanışlı sanki. (Burda'nın kabahati hep bunlar.Aynı modeli evirip çevirip tek sayıya koyuyor.Sonra biz de nasılsa biri ötekine uyar diyip bakmıyoruz.)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya evet, çerçeveletelim o sözü, salona bile asabiliriz hatta :)) Yaka kesinlikle daha kullanışlı, gerçi çeşitli sıkıntılar var arka bölümünde ama saçlarla kamufle ettim, çaktırma;) Çokk teşekkürler, Burda'yı suçlama konusundaki işbirliğin için de ayrıca teşekkürler :D:D

      Sil
  3. Çoookkk şaşıırrmadııımm 😜😜😜😜Ama sonuç gene harika.Hatice ve netice meselesi,gerisi teferruat ,hihihihihi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiim. Artık olaysız geçerse dikişler şaşırıyoruz zaten topluca:))

      Sil
  4. Bence yakasız dahada bi hos olmussss :) siyah asaletin rengi sizede yakismis.Güle güle giyin :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar