yeni ütü yardımcılarım, sosis ve jambon!


Bu arkadaşları yakın zamanda dikip instagramda paylaştım. Ayselcim "blogda da paylaşsan ne güzel olur " dedi, tabii dedim ama bir türlü fırsat olmadı, ancak bugün :)
Blog daha kullanışlı, seviyorum ben burayı. İnstagramda eskiden paylaştığım bir şeyi bulmak eziyet oluyor, burası o açıdan açık ara önde olduğu gibi, detayları da yazdığım için, hafıza problemime de iyi geliyor :)))



İnstagramda bir etkinlik sırasında keşfedip takibe aldığım @tillybuttons hesabının bloğu da en az instagram hesabı kadar eğlenceli ve pratik bilgilerle dolu.
Bir vakitler denk geldiğim aşağıdaki post'ta, sosis ve jambonumuzun ücretsiz kalıp linkini bulabilirsiniz:





Kalıpları indirdikten sonra, geri kalan işlem çok basit zaten. İki adet iç, iki adet dış parça kesilecek kumaştan.

Benim iç parçalarım "acaba nedir" diyerek aldığım muslin kumaştan. Dış parçaları ise birtarafı keten (şuradaki ceketten artan parçalardan), diğer tarafı da şuradaki elbisemin incecik şilebezi benzeri kumaşından (aynı kumaşın mavisinden anneme yaz elbisesi dikmiştim, ondan artan parçayı kullandım). Kumaşın cinsini bilmiyorum ama Amasra'da renk renk desen desen mevcut, önümüzdeki yaz alternatif renk ve desenlerini almak için bir Amasra turu planlıyorum ;)

Kalıba göre kestiğim kumaşların penslerini kapattıktan sonra, beyaz müslinler içte, diğerleri dışta kalacak şekilde üstüste koyup 5-6 cm'lik bir açıklık kalacak şekilde dikiyoruz.

Sonra da içini dolduruyoruz.
İç dolgu malzemesi olarak talaş en güzel seçenek aslında. Bu amaçla arkadaşımın atölyesinden edindiğim talaşları kullanmayı düşünüyordum, fakat daha yarısını dolduramadan fena halde toz çıkardığını farkettim. Hemen boşaltıp yıkadım kılıfı. Sonra aklıma çook eskilerden kalma içi pamuk dolgulu, ve sertliğinden dolayı kullanmadığım yastıklar geldi. Hemen bir tanesini söküp içindekileri sıkışık bir biçimde kılıflarıma doldurdum. Sonra da açıklığı elde dikerek kapattım.
Şimdilik yeterli sertlikteler. Zamanla yumuşayabilirmiş ama.


Sosisle jambonu Instagram'da paylaştığımda, iç dolgu alternatifleri hakkında yazışmalar oldu. Oradan yazılan önerileri ve sahiplerini de ekliyorum:
  • Fındık kabuğu (@nelerdiksem , yani ben :) ama @aycaninatolyesi'nin dediği gibi bana da çok mantıklı gelmedi, fazla sert sivri olacak kabuklar, kumaşın dışına taşıp ütülediğim malzemeyi zedeleyebilir)
  • Petshoplarda hamsterlar için satılan talaş (yine ben, @nelerdiksem, benim edindiğim talaşlardan daha tozsuz olacağını düşünüyorum)
  • Kepek (@aysegulevde, link verriken farkettim, aysegul'ün bloğu da varmış: http://aysegulevde.blogspot.com.tr/)
  • Talaş (@meteilyeter69 , onun talaşları toz yapmamış, iki kılıf dikmiş o da)
  • Kırpıntı kumaşlarla sıkı sıkı doldurmayı denedin mi? Eski terziler öyle yaparmış (diyor @atelierbyml )

Dikdikten sonra, sosisi hemen bir süredir dikmekte olduğum kabanın omuz dikişlerinde denedim, çok memnun kaldım, bu vakte kadar niye ertelemişim bu arkadaşları dikmeyi…

Kalıp bilgisi:  Victory Patterns Tailors Ham and Tailors Sausage


Yorumlar

  1. Eskiden kol tahtaları olurdu yaa bu çok kullanışlı olmuş harikasın ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Hatice Hanım, çok kullanışlı oldular gerçekten, bu vakte kadar vakit ayırıp dikmediğime üzüldüm :)

      Sil
  2. 3 senedir bunlardan dikeceğim deyip erteliyorum. Hala havlu kullanıyorum bunların yerine :( Bunların kumaşı da güzelmiş, özendim :) Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık erteleme bence, inan o kadar çok işe yarıyor ki, onlarasız geçen her güne üzülüyorsun sonra 😝😝 Çok sevindim beğenmene 😊😊

      Sil
  3. Hep istediğim bu gereçleri sende görünce bayıldım inşallah banada dikmek nasip olur çünkü bu modelin dikimi kolaymış:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kolay, dikmesinden çok içini doldurması vakit alıyor o derece kolay :))
      Ve çok işime yarıyor, kesinlikle biran önce dikmelisin :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar