2017'nin son elbisesi


2017'nin son elbisesi Burda Kasım 2017 sayısından, ancak geçen haftasonu fotoğraflanabildi :)
Bu elbisenin macerası bi değişik :) Aslında elbise değil maceralı olan, öncesi :))



Kumaşımı, taaa 2,5-3 sene önce, dikişe ilk başladığım vakitlerde pazardan almıştım. 2 liralık parça kumaşların arasında bulduğum ganimetlerdendi. İnce bir yünlü. O zamanlar henüz giyilebilir bir parça dikememiştim. Aaa yok, pardon, dikmiştim, dar etek dikmiştim yine yünlü ama kalınca bir kumaştan. Ama henüz hiç uzun kollu bluzümsü bir parça dikme tecrübem yoktu :)

Bu mavi yünlüyü, ilk tecrübem için feda etmeye karar vermiştim.
Şimdi bu satırları yazarken ara verip, o tecrübeye ait bir fotoğraf bulmaya çalıştım. Ama o kadar kabus bişey çıkmış ortaya demek ki, tek kare fotoğraf çekmemişim :D:D



Caaanım mavi yünlü kumaş, uzun kollu, bol, uzun, abidik gubidik bir üst olma yolunda ilerlerken, daha fazla ısrar etmeyip durmuştum. Ama (iyi ki) atmaya da kıyamamıştım. Ara ara elime gelirdi bu bitememiş anlamsız üst. En son da, pazen picoşlarımı dikerken elime gelmişti, düğme kaplamak ve biye yapmak için bu kumaşın artıklarını kullanmış, hatta düğmelere artık kumaşlar yetmeyince, yarı bitmiş üstün kollarından birer minnak yuvarlak parça kesivermiştim :P

Artık bu tarz işlemler(biye, düğme kaplama, cep yapma, vs.) için kullanılır diye düşündüğüm bitmemiş üst parçanın hayatı, kumaş stoğumda aynı kumaşın kocaman bir parçasını daha bulmamla bambaşka bir yöne doğru ilerledi :)

O kocaman parçayı etek olarak kullandım (ki o kadar da kocaman değildi parça, şekilde görülen elbiseni dergideki orjinali, bundan 15-20cm daha uzundu :P)
Bitmemiş üstten de, elbisenin üstü fazla fazla çıktı zaten. Üstelik ben sanmıştım ki, uçlarından kestiğim yuvarlak parçalardan sonra, o kollardan ancak fakir kol çıkar. Fakat yanılmışım, kolları kestikten sonra ucuna overlok yapıp incecik içe kıvırdım, sonuç normal kol boyu oldu :)



Bu kalıbı çok sevdim ben, tek kusuru kol kısmının biraz kasması. Kumaşım bir parçacık esnek olsaydı, o da sorun olmaktan çıkardı. Ama yünlü olduğu için, giydikçe esneyeceğini düşünüyorum, zaten aman aman da rahatsız edecek bir kasma değil. 
Yaz için viskondan kolsuzunu dikmeyi de kafama koydum, muhtemelen üniforma şeklinde giyilecek bir elbise çıkacak :))


Kalıp bilgisi: Burda Kasım 2017

Yorumlar

  1. Çok beğendim. Dergide görüp anlamsız olarak gördüğüm bir kalıptı ama böyle tek renk kumaşla çok şık olmuş. Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar