yakası alengirli penye kazak

 


Yine maceralı bir dikiş, bu sefer de çizgilerle sınandım😂

Nasıl anlatsam nerden başlasam.

Öncelikle kalıptan başlayayım. 2021 yılı Burda'larının birçoğuna direnip almadım. Artık dergilere ayırdığım dolap dolmak üzere, seçici davran gökçe, ihtiyaç halinde alırsın, nasılsa eski dergilere ulaşmak kolay artık diye diye sakinleştiriyorum kendimi. Başarı oranım %50 gibi , hiç yoktan iyidir bence 😁

Ağustos sayısı da içeriğine bakıp, "ay hiç gerek yok, benzerleri var bende" diyerek direndiklerimdendi, o yüzden bu kalıbı unutmuştm, taa ki Gülçin dikip giyene, hatta dikim aşamalarını detaylı videolarla instagramda paylaşana kadar. Yakanın duruşuna bayıldım, gözüm döndü ve verdim hemen dergi siparişini 🙈 

Kumaş konusunda ne yapsam ne kullansam diye düşünürken , asırlardır stoğumda duran bu tok duruşlu çizgili penyeyle karşılaştık. 1,5 metre ve geniş enli bir parçaydı, kazağa yeter, artandan da şort dikerim diye düşündüm. 

Arka , ön ve önyan parçaları tek kattan kestim ki çizgiler denk gelsin. Arka yakayı niyeyse yekpare yapmamışlar, o parçayı nasıl keseyim, çizgileri nasıl denk getireyim falan diye düşünürken ne olduysa olmuş, (ki inanın olayın o kısmını hiç hatırlamıyorum) ben kolları kesivermişim, yine gayet özenli bir biçimde tek kattan kestim hatta kolları, iki kolun çizgileri de aynı yerde başlıyor bitiyor falan, öyle bir özen. Fakat diyorum ya, hatırlamıyorum o süreci, kafa nasıl arka yakaya gittiyse artık, kolların bedenle birleşeceği yerlerdeki çizgi durumunu hiç kaale almamışım. Evet iki kol birbiriyle pek uyumlu fakat önemli olan gövdeyle uyumlu olmaları!!!

Ve asıl işin acı ve tuhaf yanı, keserken kaale almadığım çizgilerin  gövdeyle bambaşka tellerden çaldığını kollardan birini bedene dikerken farketmem. 

"Çizgiler denk gelmese de güzel görünebilir mi acaba, yaka da devrik ya, belki kurtarır" gibi saçma bir düşünceye tutunup dikmeye devam ettim. Sonuç tabi ki hüsran. Neyse ki esnek dikişle dikmemiştim, sökmesi kolay oldu. 

Mecburen "şort yaparım" diyerek ayırdığım kumaş parçasıyla kolları bir daha kestim 😐 Tabi bu arada 1 hafta kadar cezalı olarak yattı dikiş odasında. 

Bu kadar eziyete değdi mi peki, hem evet hem hayır! Çünkü çizgiler yine birebir olamadı maalesef. Ama ilk haline göre daha iyi tabii. Hem bu eşleşememiş çizgili halini de çok sevdim, o yüzden değdi çektiğim çileye diyebilirim 🎉

Düz renkli ve bir tık daha dökümlü bir kumaşla da denemeyi istiyorum ilk fırsatta. 

Kalıp bilgisi: Burda 2021 Ağustos #115

Yorumlar

Popüler Yayınlar