anvelop etek


Aslında tam da anvelop sayılmaz. Standart bir etek, sağındaki pilelerle anvelopmuş gibi davranıyor. Bu eteğim çok alkış aldı. Herkes sevdi, bana da bana da dedi :)
Ama yakından incelendiğinde, hatalaaar, hatalarrrr..
Bi kere fermuar olayı yine sıkıntılı. Ama sıkıntı çektiğim son fermuar bu etek oldu :)Kendime gizli fermuar ayağı aldım, dertler tasalar bittiii. Aylardır ben böyle ayrı bir ayak olduğunu bilmiyormuşum ki. Bilseydim klasik fermuar ayağıyla gizli fermuarı gizleyecem diye çırpınır mıydım hiç. Neyse ki bloglardan birinde fotoğrafını gördüm de, "nasıl ama yaaaa" şeklinde aydınlanma yaşadım. Hangi blogdu ki o, bak hiç hatırlamıyorum, nankörlüğün de bu kadarı..
Neyse, hatalar diyordum. En dikkat çekici hata özellikle dikkat etmeye çalıştığım bir nokta olunca, insan kendine sinir oluyorrr! Modeldeki kumaş da, benim kullandığım kumaş da dikine çizgili dokusu olan kumaşlar. benimki modeldekinden çok daha ince sanırım. (Bu arada Burda dergisinin eski sayılarından bulduğum bir model bu(2008 Haziran sayısı), kumaş tavsiyesi olarak keten yazıyordu)
Arka ve ön parçanın yandaki birleşim yerinde, kumaşın çizgilerinin V şeklinde olması için kalıbı kumaşa aynen modelin açıklamasında tarif edildiği gibi koydum. Özellikle özen gösterdim, hafif bi simetri manyaklığı var çünkü bende, hafif, çok hafif, en hafifinden...
Ne ara oldu, nasıl oldu bilmiyorum, fakat kemeri taktıktan sonra farkettim, sağ ön parçayı ters dikmişim. Kumaşın arkası önü yok, o parçanın sağı solu da birbirinden çok farklı diil, hatta hiç diil. Küçük bi parça zaten diğer ön parçaya kıyasla.Dedğim gibi, farketiğimde iş işten geçmişti. O kadar dikişi hayatta sökemem, giyerim ben bunu böyle diyerek devam ettim hayata. Kimse farketmedi aslında da, ben biliyorum ya, o sıkıntı :(
Bir de hata değil de, olsa iyi olurdu dediğim şey, astar. Kumaş çok ince, içine astar giymem gerekiyor. Direk astarlasaymışım, kullanımı daha pratik olacakmış. Belki çoook boş kaldığım bir vakit, söküp, hem o tersliği düzeltir, hem de astar eklerim. (Hmmm, hiç inandırıcı diilim sanırım :P)

Yorumlar

  1. Hadi ordan. Kendini ezmişsin yine. Bu etek gayet başarılı. Hepmizin ağzının suyu aktı valla :)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. tabii ki de, sana da çok yakışır bu etek eminim :)

      Sil
  3. Ben inandim, sen o astari dikersin bence:)
    Hatayi kendin bilince kotu oluyor, bilmiyormus gibi davran, boylesi daha iyi oluyor inan bana:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. di mi yaa :)) aslında hata falan yok, modelin orjinali böyleydi :)))

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar