macerasız kırmızı :))


Bu sefer macera yok :)
Son iki yayındır herkes bayıldı farkındayım, ve ben de aynı şekilde bayıldım. Bu haftasonundaki projem de diğerleri gibi acılı olsaydı, dikişe bir süre mola verme vaktim geldi diye düşünmeye başlayacaktım. Ama yok, inanmayacaksınız ama öyle olmadı.. Nasıl düzgün ilerleyen,nasıl sıkıntısız, nasıl macerasız bir projeydi anlatamam :) Anlatamıyorum hatta, ne yazsam ki :))
Yok tabii o kadar diil, anlatacak malzeme hep var, bende laf bitmeeez :))
Herşeyden önce, bu baharlık montun projesini annemle birlikte geliştirdik geçen hafta. Geçen pazar günü, annem sürpriz yapıp bana geldi :) Gelmişken dikiş bombardımanına tuttum onu hemen tabii :)) Genelde whatsuptan fotoğraf paylaşıp, olmuş olmamış, şöyle olsa, böyle olsa diye telefonda yorumlaşırız. Ama böyle yakın temasta daha verimli oluyor :) Geçtiğimiz haftalarda bir grup eski Burda dergisi sipariş etmiştim, Onlara bakmaya başladı annem, genelde aynı şeyleri beğeniriz, bak şunu  dikersin, bak bu güzel olur şu kumaşınla falan derken bi noktadan sonra benim hiç dikkatimi çekmeyen parçaları göstermeye başladı.. Ay hayret diyorum nasıl kaçırmışım, bir yandan da not alıyorum, şu sayının şu modeli şu kumaştan yapılır diye, ama üst üste 3 model aynı dergiden çıkınca, "ya bi versene şu dergiyi sen bana" diye olaya müdahale ettim, ve doğru tahmin, dergileri elimde öndürüp duruyorum günlerdir ama bu sayı bi şekilde hiç elime gelmemiş. Ve cidden hazine sayı oldu benim için. Bir iş elbisesi, bir deniz güneş elbisesi, bir ceket, ve bir de bu baharlık montuma ilham veren mont çıktı o dergiden. Bildiğin hazine :))
Montu dik önce dedi annem, tam mevsimi, şimdilerde giyersin.. Nasıl kumaşla dikesem falan derken bu kırmızı poplin geldi elime, "Annecim uygun mu?", "Uygundur çooocum..." "Annecim ben çok pis astar dikerim biliyorsun!" "Bilirim evladım!!" "Bu müzikal kumaşı picoş dikmek için alıştım ama, astar olarak kullansam, pamuk poplin kendisi?" "Hmmm, picoş olmaz zaten bununla, pek de güzel astar olur, yeter mi ki?" "Yeter yeter, bak kooocaman, bak kırmızı poplini kaplayacak kadar varrrr, ııııı(!!), şeyyy(!), galiba bu kırmızı poplinden pek fazla yokmuşş" [Bu noktada annemin bakışını görmenizi isterdim, yok valla tarif edilmez yaşanır :)) ] Ve annem bombayi patlatır: "Haaaahhhhh, macera başlıyor halde :DD "
Korka korka başladım bu haftasonu dikmeye ama sıkıntısız, stressiz bitti. Pazar günü 3 gibi çıtçıt bastırmaya getirdim, o derece de hızlı bitti :)  Çıtçıtı basan terzi amca, Hobit kabanımın da çıtçıtını basmıştı, "maşallah,geliştirmişsiniz kendinizi, çok zevkli olmuş" gibi bir de iltifat etti bana, keyifli keyifli eve döndüm, hemen fotolarımı çektim, bu sefer yüzümden yorgunluk değil mutluluk okunuyordur diye düşünüyorum :))
Bu yayını hazırladığım sırada fotoğrafları annemle de paylaştım, "çıtçıtçı amca haklı, aşmışsın kendini, çok güzel olmuş" dedi, ayyyy, ben mutlu olmiyim de kim olsun şimdi  :)
Yarın pazartesi ama olsun, bu keyif bana hafta boyu yeter sanırım :)
Haa, bu arada markaya da dikkatinizi çekerim, onu da ben diktim ;)












Yorumlar

  1. Daha ben ne diyeyim,dikişte jet motoruyla ilerleyen bir prensesimiz var 👏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiiim :) Yorumunu okuyunca hayalimde canlanan manzara şöyle: geniş kollu, uzun etekli falan, uçuş uçuş prenses elbisesi giymiş bir tip, jet-ski üzerinde son sürat gidiyor. Sonra artık nooluyosa, paaat suya düşüyor, jet ski bir yana kendi bir yana, ama hiç bozmuyor, ıslak ıslak, elbisenin eteklerinden sular sızarak, tekrar tırmanıyor jet-ski'ye, saçlar ıslak, sular sızıyor, makyaj akmış, ama kaldığı yerden devam, sonra bi daha düşüyor falan :)))

      Sil
  2. Citcitci amca soylemis herseyi de biz soyleyince bizi niye ciddiye almiyorsun anlmadim ki?. Citcitci teyze olmadigimiz icinmi? :)) Markalar yakisir sana hayatim. Gule gule kullan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaaa, ciddiye almaz olur muyum, güzel yorumlarınız sonrası evde bayram havası esiyor her seferinde emin ol :))
      Teşekkürlerr :))

      Sil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık çok çok güzel olmuş güle güle kullanın ;)

    YanıtlaSil
  5. Maşallah çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  6. Şahane bir kaban tam mevsimlik helalsin valla elinden bir şey kurtulmaz beğendim hemde çokk ...hele deyiver bakalım hangi derginin sayısından çıktı bu model istiyorum bende eski dergilerden....sağlıcakla giy hayatım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiim, evet tam mevsimi, giymeye başladım bile :)
      2003 Mart sayısından kalıp :)

      Sil
  7. Dikiş olaysız geçmiş bitmiş ama mont, bizzat ve şahsen ve kendisi olay olmuş :) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) Bizzat şahsen ve kendim çok teşekkür ediyorum Nurten Hanııım :))

      Sil
  8. Gökçeee,çok güzel olmuş,ellerine sağlık,astarlı mastarlı pek bi güzel görünüyor,tablo da değişmiş,Öpücük,Gustave Cilimt gelmiş,iyi de olmuş,bu canlı kırmızı ya da o yakışırdı zaten,keyifle giy canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim öğretmeniiim :)
      Evet, bahar kıyafetlerine daha bi uydu sanki klimt :)

      Sil
  9. Çook güzel olmuş,içindeki astar nasıl da güzellik katmış,hazırdan farksız,ellerinize sağlık..Keyifle giyin inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, o astar için diktim bu montu diyebilirim :))​​ O çıtır çıtır kumaşı çok severek almıştım çünkü :)

      Sil
  10. Tebrik ederim. 👏👏👏

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel olmuş. Mutluluğun fotolara yansımış gerçekten. Mont, tablo, ev falan da güzel ama bu fotolarda en güzel sensin. Güle güle giy şeker:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy, çok şımarırımmm, çok incesin Nefiseciiim, teşekkürler :**

      Sil
  12. Dressmaker'ım çok tatlısın çok.
    Markanı da yaratmışsın.
    Kutlarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledin mi Dressmaker'ı :) Ben de izledim geçitğimiz haftalarda, çok beğendim :) Teşekkür ederim pelmacıımmm, teyzemelere çekmişimdir, öperimm :*

      Sil
  13. Çok kullanışlı ve şık , kesin ben de dikmeliyim . Arşive alayım .
    Annenin de dikiş sevdalısı olması avantajlı durum ,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :)) kesinlikle kullanışlı, diktiğimden beri sürekli üzerimde, bence de dikin hemen, pişma olmazsınız :)
      annem de bilir ama dikmez, makinesiyle küs :))

      Sil
  14. Geliyorum, okuyorum ama farkettim ki hiç yorum yapamıyorum. Diktiğiniz her parça çok güzel olmuş.Elinize sağlık. Güzel günlerde giyin. Me Made May için ben de heveslendim. Öyle düzinelerce parça da yok hani. Ama hedefleri zaten kendimiz koyuyoruz, nolur arada kaçamak yaparsak? Önemli olan denemek. Her etkinlik öğrenme sürecine katkı veriyor.Sonuçlar nasıl olursa olsun...Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olsun, her zaman yorum modunda olmuyor zaten insan :)) Teşekkür ederim.
      MeMadeMay'e bir heves atladım ben de, nasolsa tekrar takrar aynı şeyleri giyme şansım var diye, ama bakalım noolcak sonuç:)
      MeMadeMay'de görüşmek üzere o halde :))

      Sil
  15. nasıl severek okudum. dikişe dair her şeyi seviyorum galiba. Bir de dikerken, karar verirekn kumaş yetmez mi diye dövünürken yaşadığımız o duygu değişimi ne demektir çok iyi biliyorum haha. ama cidden, enfes olmuş. tebrik ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim Hilall :) Ben de senini yazılarını okurken "ahhh, aynı benn" modundaydım:))

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar