3 yıl nasıl geçti anlamadım :)



Üç yıl önce, bugün için takvimime bir not eklemiştim. Daha doğrusu 2 yıl 8 ay önce :)  2015 Haziran tarihli yayınımda, 4 ayda neler öğrendiğimi özetlemiş, hedef olarak da, dikişle geçireceğim 3 yılın ardından, "az kusurlu" bir şekilde her türlü kıyafeti dikebilmeyi koymuşum.
Neyse ki abartıp kusursuz kıyafetler dememişim :D:D

Sanırım hedefime ulaştım :) 3 yıldır kendime ve sevdiklerime hemen hemen her türlü kıyafeti diktim.


Fakat diktiklerimin bir kısmının kolajını yaparken farkettim ki, "işte bu kusursuz bir parça" diyebileceğim tek bir parça bile yok :)))
Giymekten zevk aldığım bir sürü kıyafet dikmiş olmama rağmen, hatta "iyi ki dikmişim yahu, yoksa ne giyecekmişim ben" dediğim birçok parça olmasına rağmen, hepsinin kusuru, hepsinin macerası, hepsinin apayrı anıları var benim için.


Bu noktada kendime koyacağım yeni hedef kusursuzluk olmayacak, bunun yerine hedefim YAVAŞLAMAK olacak.
Yaptığım birçok hatanın, "hadi bitsin biran önce" telaşından kaynaklandığını fark edeli çok oluyor aslında. Artık bu bu telaşı çıkarmalıyım dikiş odamdan.
Hızlı bitirmeye ya da aynı anda birden fazla parçayı dikmeye çalışırken olayın keyif kısmını ıskalıyorum.

Diğer hedefim de kumaş stoğumu eritmek, ki her ay aynı hedefi koyup, bir türlü koyduğum kurallara uyamıyorum ama, belki buraya yıllık hedef şeklinde yazınca, utanırım da uyarım kendi kurallarıma :(
Gittikçe büyüyen bir kumaş stoğum var !! Bu durdurulamayan büyümeye çözüm bulmak için kontrolsüz kumaş alımlarıma son veriyorum.
"Aaa, süper kumaşmış, ne güzel elbise dikilir bununla, aldım gitti" diyerek yapılan alışveriş ilk bakışta kulağa planlıymış gibi geliyor, ne dikilecek, elbise dikilecek, elbise dikmek bir plandır, bu da planlı bir alışveriştir… Hayır maalesef değildir.
Bi kere bu elbise ne zaman dikilecek, en kritik soru bu, ardından diğer kritik soru, hangi kalıp kullanılacak? Bu iki soruya veriecek cevabım varsa, ne güzel. Yoksa, o kumaşı yerine bırakıp usuuulca uzaklaşıcam oradan..
Kumaşı 6 ay içinde kullanabileceksem, yani ilk sorunun cevabı 6 aydan az ise, kabul, fakat seneye, sonraki seneye, ve benzeri tarihler anlamlı değil kesinlikle. Uzaklaşalım… (aslında 6 ay bile fazla ama, torpil geçiyorum kendime ;) )
Hangi kalıp kullanılacak sorusuna çok spesifik bir yanıt aramıyorum tabii, ama en azından üzerime oturan bir kalıp, salaş bir kalıp, kloş etekli bir elbise, pileli bir pantolon gibi, ne kadar kumaşa ihtiyaç duyacağımı belirleyecek cevaplar arıyorum. Gözümde o kumaşın bitmiş hali canlanmıyorsa, rica ediyorum, uzaklaşalım…
Aaa, bi de penye sorunsalım var.
Biiir sürü penyem birikti. Dikmesi kolay, desenler sevimli, o yüzden aldıkça almışım. Ama bu duruma da el koyuyorum, mevcut penyeler dikilip bitene kadar, 2 hafta içinde dikemeyeceğim penyeye göz dikmek yok!!


Ve bakalım seneye bu hedeflerimin ne kadarını başarmış olacağım? Özellikle kumaş stoğumla ilgili bir gelişme olacak mı çokkk merak ediyorum, takvimime not düştüm, seneye bugün, bir değerlendirme yazısı daha gelecek ;)

Yorumlar

  1. Ne güzel kayıt tutabilmek ve sözün gereğini yapmak. İlk günlerden bu yana takip ediyorum. Gerçekten güzel işler yapıyorsunuz. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :) Mutlu ettiniz beni :)
      Siz bloğunuzdan vazgeçmediniz değil mi ? Evet artık moda değil blog yazmak belki ama, zaten kendimiz için yazmıyor muyuz bloglarımızı :))

      Sil
  2. Hahahahahaaa kumas almama ile ilgili yazdiklarin mantikli olsada cok mantiksizdi:)))
    Kiz biz almadan durabilirmiyiz.Illa bizi bastan cikaracak bir kumas cikar karsimiza:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnstagram’da etiketliyorum şimdi seni, rejimde son durumu gör diye😝😝

      Sil
  3. Resmen icimden gecenleri yazmissin ben de ayni seyleri söylüyorum söylüyorum kendime ama bir turlu söylediğime uyamiyorum:) Hele kumas olayi gercekten fecaat, sirf ucuz diye pazardan bir suru almisim ama ise yarar bulmakta zorlaniyorum bazen, gercekten ne yapacagini bilerek alisveris yapmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimiz aynı durumdayız işte, bağımlılık bu kumaş olayı :D
      Ben de böyle bilmiş bilmiş yazdım, sonuç? Cuma günü instagram'da oblemkumas'ın paylaştığı trikolara dayanamadım, kapıverdim bi tane:D:D Ama 6 ay içinde dikilecek, kesinnn !! :)))

      Sil
  4. hedefin en şık halleri bunlar harikasın ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar